13 chei de economisire pe care să le pui în practică dacă ai de gând să ai un al doilea copil

În timpul sarcinii primei fiice, am fost convins că am nevoie de toate articolele de îngrijire a copilului pentru a avea grijă de ea și am crezut că, atunci când mă voi naște, voi avea nevoie de multe altele. Am greșit. Multe dintre „obiectele esențiale” erau cu totul cheltuibile, iar unele chiar rămase neatinse.

Deci, când am rămas însărcinată cu cel de-al doilea copil, nevoile mele s-au schimbat complet. Nu numai că am profitat de multe lucruri de la fratele său mai mare, dar am făcut și o colecție între prieteni și familie de haine și accesorii de care ar putea avea nevoie. Iar economisirea a fost considerabilă.

Dacă vă așteptați cel de-al doilea copil, este posibil să doriți să știți cum să nu risipiți, deoarece cu doi copii nu puteți arunca întotdeauna casa prin fereastră și mai mult dacă mergeți deja la școală sau la îngrijire de zi (întoarcerea este deja la colț colț). Am întrebat câțiva prieteni despre asta și atunci când se alătură trucurilor lor, au apărut aceste 13 chei de economii pe care le poți pune în practică dacă ai de gând să ai al doilea copil, pentru că nu totul merge.

1. Revizuiește ce ai despre fratele mai mare

Înainte de a te lansa în cumpărături, verifică mai întâi ce poți refolosi de la fratele tău mai mare. Desigur, este o iluzie să-ți imaginezi copilul cu hainele atât de mici și atât de noi! Dar când te ispită ispita, gândește-te la câte dintre hainele primului tău copil erau noi. Amintiți-vă cât de repede cresc.

La Bebeluși și multe altele, este pe drum! Ce să cumperi pentru sosirea copilului tău

De asemenea, nu uitați că nou-născuții își petrec cea mai mare parte a timpului adormiți, așa că nu se întâmplă nimic pentru a reutiliza acele pijamale și corpi din cei mai mari, chiar dacă sunt puțin folosiți. Rezervați bugetul pentru momentul în care veți crește și cereți „stil adevărat”, cine va.

Am o fată și un băiat și vă asigur că Am refolosit aproape toate hainele nou-născute pentru că eram destul de unisex. Dar a purtat chiar și o buburuză roz de la sora sa. Și atât de frumos a fost! Trebuie să fie practic: a trebuit să-l schimb de trei ori pe zi și eram acasă sau pe stradă, acoperit, aproape tot timpul.

Și, de asemenea, trece în revistă esențialul îngrijirii copiilor. Nu numai pătuțul și căruciorul și căruciorul, care probabil mai au multă viață înainte, dar și purtătorul pentru copii, hamacul, scaunul înalt, primul scaun al mașinii ...

La bebeluși și mai mult de 56 de modele de scaune din spate de la naștere până la 25 de kilograme: cea mai sigură cale de a călători

În cazul meu, a trebuit să cumpăr căruciorul complet, deoarece regulile de siguranță pentru mașină s-au schimbat și căruța nu funcționa pentru mine, dar am reciclat aproape orice altceva.

2. Faceți o listă cu ceea ce veți avea cu adevărat nevoie

Ai învățat deja din greșelile tale, nu? Și acum știți ce veți folosi și ce nu cu micuțul vostru. Deci nimic pentru a mulțumi cadourile inutile ale altora sau pentru a înnebuni în planta pentru bebeluși a suprafețelor mari.

În cazul meu, am avut „Aproape“ despre tot, așa că atunci când mi-au spus că vor să facă un cadou bebelușului, le-am cerut mereu lucruri foarte utile și pe care le-am înscris pe lista mea de cercei: geanta pentru cărucior, o copertă nouă pentru scaunul auto, haine. timp de doi ani, pantofi de prim pas și, mai ales, scutece, multe scutece.

Listele de nașteri sunt, de asemenea, foarte practice și unii dintre prietenii mei au apelat la ei, pentru a vă asigura că nu se repetă cadouri și nu trebuie să le returnați pe cele repetate sau pe cele de care nu aveți nevoie. Nu sunt un susținător, pentru că se pare că „Îmi spun cât au cheltuit”, dar fiecare este liber să aleagă.

La bebeluși și multe altele Cele mai bune sfaturi de salvat (o mulțime) odată cu sosirea copilului

Și desigur fara animale umplute (care acumulează doar praf) Sau jucării pentru bebeluși. El îi are deja pe cei ai fratelui său mai mare și dacă au servit pentru dezvoltarea lui, vor continua să fie la fel de utili pentru al doilea.

3. Elimină tot ceea ce are legătură cu alimentele

Optează pentru alăptare și nu numai că îi vei oferi bebelușului cea mai completă mâncare, dar vei economisi mulți bani: sticle, tetine, lapte cu formulă, sterilizatoare, încălzitoare de sticle pentru mașină și casă ...

Nici nu aveți nevoie de acele accesorii care vi s-au părut atât de necesare înainte de a se naște primul copil, cum ar fi perna de alăptare. Ești deja un expert în domeniu! Singura dvs. investiție va trece prin discuri care alăptează și, dacă le cumpărați online, veți economisi și câțiva bani.

AliExpress Cumpărați online pentru copilul dvs.? Chei pentru a le folosi la maxim și pentru a le asigura

4. Întrebați prietenii care au fost părinți recente dacă vă pot împrumuta niște „cercei”

Printre ele poate fi pompa de sân, foarte utilă și cu siguranță necesară, dar asta poate însemna un cost accesibil. Mi-au împrumutat-o ​​în ambele sarcini, pentru că, odată ce încetați alăptarea, este colțat în dulap. Trebuie doar să sterilizați cupe (puteți chiar să le schimbați dacă doriți, perioadă).

Și, de asemenea, mini-leagănul. L-am împrumutat cu cei doi copii ai mei. Și este foarte des întâlnit în rândul mamelor să le treci de la una la alta. Este o investiție considerabilă, care este folosită pentru o perioadă foarte scurtă de timp, deci pare nouă. Și cunoașteți întotdeauna o mamă care i-a dat-o și este dispusă să o facă din nou. Încercați și veți verifica!

Același sfat este pentru purtătorul de copii, deși plata în aceste cazuri este mai mică și se folosește mai mult timp.

Și pătuțul de călătorie. Am împrumutat-o ​​pe cea a fiicei mele celei mai mari unei alte mame, așa că, atunci când s-a născut fratele ei, a trebuit să iau alta, pentru că mi-a fost foarte confortabil să merg la casa bunicilor și în oraș. Ulterior, i-am transmis și altor părinți.

Patul de călătorie BabyBjörn Light, negru

Astăzi pe Amazon pentru 197,30 €: //www.amazon.es/dp/B00I06W23Y

5. Practicați colecho-ul

Și astfel veți salva și mini-leagănul, pătuțul colecho-ului sau „leagănul bătrânilor”.

Vei ajuta la dezvoltarea celor mici și astfel fratele lor mai mare nu se va simți deplasat. V-ați gândit că nu va trebui să vă faceți griji pentru pătuț atunci când călătoriți și nici nu veți avea nevoie de un model de călătorie?

Și veți salva și ascultătorii, deoarece copilul doarme cu voi și vă duce în locul casei în care vă aflați. De asemenea, dacă podeaua este mică, cu siguranță le vei auzi strigătele. Al șaselea sens este deja bine dezvoltat după doi copii!

Mai puține lucruri de pus în portbagajul mașinii!

În bebeluși și mai multe investiții în casă, care reprezintă o economie pe termen lung, acum când sunteți o familie

6. Căutați pe site-urile second hand

Recunosc că sunt un adept fidel al paginilor de cumpărare și vânzare. Am început să folosesc serviciul tipărit când eram student, iar economia era foarte slabă și o fac și astăzi. Ați fi surprins să vedeți cum ceea ce credeți că este inutil, există întotdeauna oameni care își găsesc utilitatea!

Și invers. Din clasicele generice, cum ar fi Vibbo sau Wallapop, unde puteți găsi totul și unde puteți vinde lucruri ale fiului cel mai mare, pe care știți deja că nu le veți folosi și veți obține astfel un plus perfect pentru fratele dvs., către pagini orientate exclusiv către lumea din Maternitatea: Wallyboo, Baby eco ...

Și astfel veți avea grijă și de mediu.

7. Fii un predicator și caută oferte

Ai avut deja un copil, așa că știi deja care va fi cea mai mare parte a bugetului pentru tine, tot cu fratele tău.

Scutecele din pânză sunt o opțiune bună pentru a economisi costuri, dar dacă optați pentru scutece de unică folosință mai confortabile, investiția este mare. Zonele mari lansează de obicei din când în când promoții 2x1, a doua unitate la 70% ...

38 x Scutece Dodot Pro Sensitive + Dimensiune 1 Greutate 2-5 Kilos Protecție de curățare

Astăzi pe Amazon pentru 6,70 EUR: //www.amazon.es/dp/B07RWDVRN5

Am fost conștient de ele și de îndată ce a plecat (după ce am verificat că acesta este într-adevăr prețul inițial și a fost o reducere excelentă) am colectat câteva saci de dimensiunea pe care o folosea fiica mea în acel moment și pe următoarea, în caz. Cel actual era prea mic.

La Bebeluși și mai multe scutece de pânză vs. scutece de unică folosință, care dintre ele să aleagă?

8. Profitați de reduceri

Am făcut-o toată viața, profitând de ofertele de sfârșit de sezon ale secțiunii pentru copii pentru a cumpăra hainele pentru anul următor.

De fapt, am făcut-o și în primele luni ale copilului meu. La vânzare am cumpărat scafandrul pentru iarnă, mănușele, pălăriile și chiar costumul de baie, calculând lunile pe care le voi avea.

Haine de cireș fericite O piesă Jacheta de iarnă cu salopetă cu salopetă caldă completă timp de 6-12 luni bebeluși fete-albastru

Astăzi pe Amazon pentru 19,98 €: //www.amazon.es/dp/B01LYEVORJ

Știam că sunt însărcinată în august, așa că am prins ultimele prețuri ale sezonului de vară și februarie. Vă asigur că puteți obține o adevărată garderobă pentru un decolteu ridicol!

Nu am făcut-o cu hainele sau pijamalele, pentru că nu puteam ști dacă voi fi un copil mare sau mic, ci cu accesorii care folosesc dimensiuni mai mari.

9. Nu la șervețele de unică folosință

Îmi amintesc că împreună cu prima mea fiică am folosit tone de șervețele pentru copii. Îmi lipseau mâinile pentru a-l curăța, a-mi schimba scutecul, a elimina vărsăturile din hainele tale ...! Au fost marii mei aliați.

Dar, după ce am verificat pagubele pe care le provoacă mediului și buzunarelor noastre (pentru marile pagube pe care le provoacă în serviciile orașelor și comunităților învecinate), cel de-al doilea am încercat ceva diferit: un burete, apă și săpun acasă pentru Schimbarea șervețelelor și a șervețelor de hârtie pentru ieșiri. Și amuzantul a fost că am reușit și eu să salvez, pe lângă faptul că sunt mai igienic și mai puțin iritat de fund.

10. Pariați pe el partajare

Știați că există companii de închiriere pentru îngrijirea copiilor?

La bebeluși și mai multe Închirieri în pătuțuri de destinație și cărucioare pentru copii: o soluție practică în călătoriile în familie

Pe lângă faptul că sunt utile pentru a nu fi nevoiți să călătorești cu scaunul, pătuțul, scaunul înalt etc., acestea te pot scoate și din probleme și nu aruncați bani nebuni.

Esther, o mamă a școlii care a avut un alt copil acum câteva luni, mi-a spus:

"În același Crăciun am apelat la unul dintre ei. Ne-au urcat în mașină și au furat scaunele copiilor într-o vizită la Madrid. A cheltui bani pentru două noi a fost de neconceput, așa că am decis să le închiriem pe un site web și acum Am căutat oferte acasă și, când am găsit una interesantă, le-am plătit în rate ”.

Și am păstrat ideea. O altă alternativă pentru a nu cheltui bani nebuni.

Dar opțiunile merg mai departe. Există chiar și site-uri web pentru închirierea hainelor pentru bebeluși, tocmai datorită celor spuse mai înainte: cresc foarte repede și abia au timp să folosească acele modele frumoase care te-au costat un rinichi. Așa că vă puteți duce bebelușii până la ultimul dar fără a face o gaură în bugetul familiei.

11. Comparați prețurile

La fel ca Paula, mama lui Isus și Telma, Nu vă grăbiți să cumpărați cu o altă cheie pentru a salva. După cum spunea un anunț celebru: „Căutați, comparați și dacă găsiți ceva mai bun, cumpărați-l”.

Sunt unul dintre cei care merg la un magazin și sunt mereu în căutarea târgului. Dar înainte de a-l achiziționa, mă întorc acasă și caut pe internet prețul real. Pentru că uneori nu există o astfel de negociere și este doar o modalitate de a-l determina pe client să cumpere imediat, astfel încât el crede că, dacă nu face acest lucru, poate pierde afacerea.

De asemenea, te-ai gândit dacă ai nevoie într-adevăr de acel articol atât de actualizat? Mai întâi reflectați acasă și vedeți dacă este dimensiunea copilului dvs. sau dacă va fi util sau va fi colțat într-un dulap.

La Bebeluși și mai multe păruri ale Mamei care vă vor ajuta să economisiți cumpărând haine pentru copil

O prietenă mi-a spus recent că, atunci când a decis să facă curățare profundă acasă, pentru a scăpa de gunoiul inutil, a găsit obiecte pentru copii nedeslușite (fiica ei are acum cinci ani). Nu-i trebuia deloc.

Lucrul amuzant este că a decis să-l vândă pe un site web second-hand și au fost aproape literalmente luați din mâini imediat. Dar părinții care au cumpărat-o vor folosi cu adevărat sau cred că vor face asta?

12. Intreaba-te cine va avea grija de copil

Luați numere cu privire la ceea ce vă interesează cel mai mult: orar redus de lucru când vă întoarceți la serviciu (tată sau tine), o persoană care are grijă de copil acasă și vă ajută cu cei mai mari, o creșă, poate chiar mutați într-o casă de lângă bunici ...

Pentru că ideea în acest moment este nu numai să economisești bani, ci și timp. Deoarece cu doi copii (și unul dintre ei un nou-născut) timpul necesar „încercați să ajungeți la tot și să nu muriți încercând”, este aur.

La bebeluși și mai mulți bunici care au grijă de nepoții lor trăiesc mai mult

Nu există trucuri aici, fiecare părinte alege opțiunea despre care cred că va fi cea mai bună pentru copilul lor.

13. Faceți numere și faceți-le din nou

Nu există alta. Familia a crescut și trebuie să redefiniți cheltuielile, dar există instrumente care vă pot ajuta să economisiți fără să pierdeți timpul.

Formula japoneză Kakeibo pentru calcularea cheltuielilor a devenit la modă în economiile familiei și pentru ceva va fi.

Se bazează pe o broșură mică de contabilitate și finanțe, structurată într-un mod specific.

Kakebo: Carte de cont pentru a vă economisi și gestiona cheltuielile fără stres (timp liber și timp liber)

Astăzi pe Amazon pentru 13,20 euro: //www.amazon.es/dp/8403517408

Sau chiar în aplicație: Zoe's Kakebo, pentru iPhone și Android.

În Babies și mai mulți sosește Baby și trebuie să economisiți: planul japonez care vă poate ajuta să controlați cheltuielile

Fotografii | iStock