Crusta de lapte: ce este și când să o tratezi

crusta de lapte, pentru că se numește lactate, multe persoane asociază bebelușul cu laptele matern, fără o astfel de relație, așa este un set de cruste albicioase, uneori, galben, care apare pe scalpul bebelușilor.

Nu este o boală, ci mai degrabă o problemă estetică al cărei tratament este deci opțional. Cu toate acestea, se pot întâmpla unele complicații și atunci ar fi necesar să o tratăm, așa că în acest post vom explica mai complet care este crusta de lapte și care sunt situațiile în care trebuie făcut ceva.

Crusta de lapte, destul de obișnuită

crusta de lapte Apare la aproximativ zece la sută dintre nou-născuți și începe de obicei în a doua sau a treia săptămână de viață. Această cicatrice nu este altceva decât grăsime uscată, a dermatită seboreică a cărei problemă este, de obicei, spun estetică, pentru că nu afectează nimic.

Foarfecele sunt localizate în cap, deși există copii care îi au și în sprâncene și sprâncene, în spatele urechilor sau în unele pliuri ale corpului, fapt care încurajează de obicei părinții să înceapă să-l îndepărteze, cel puțin în zonele din față.

La bebeluși și multe altele Cele mai bune 11 sfaturi pentru îngrijirea nou-născutului: păr, unghii, baie, creme și multe altele

Cauzele apariției sale sunt variabile, deoarece poate fi un factor genetic, o afecțiune hormonală rezultată din hormonii materni care ajung prin placentă, care determină glandele sebacee să secrete un exces de grăsime sau o consecință la unii factori meteorologici.

Când trebuie tratat?

Tratamentul pentru a elimina scorbura de lapte este opțional atunci când este doar o problemă estetică. Există părinți cărora nu le pasă dacă este acolo și există alții care preferă ca copilul lor să nu aibă. Acest lucru se întâmplă mai ales, așa cum am spus, când scabia este concentrată în zonele feței, ca în sprancene, care fac copilul să arate ca un copil.

Dacă nu se face nimic, scabia dispare de la sine de-a lungul lunilor și, dacă doriți să faceți ceva, căutați doar modalități de înmoaie crustele astfel încât să meargă la sărituri. Există creme specifice pentru această funcție, deși din experiență vă spun că uleiul de corp pentru bebeluși, uleiul de gătit în sine funcționează și el foarte bine. Se aplică pe cap, pe foarfecele, făcând un pic de masaj și după un timp (15-30 minute) te scăldezi. Cu buretele umed și cu puțin șampon pe care îl lasă frecând ușor capul. În felul acesta, unele dintre zgârieturi sar și așa trebuie făcut la fiecare două sau trei zile pentru ca acestea să cadă.

La Bebeluși și mai mult părul Bebelușului: cum să ai grijă de acesta, astfel încât să ai părul puternic și sănătos

Posibile complicații și, prin urmare, situațiile în care este recomandat un tratament, este atunci când se observă că crusta de lapte acoperă o extensie prea mare sau dacă se inflamează și se infectează (scabia devine mai gălbui și marginile sunt inflamate și înroșite). În aceste cazuri, trebuie să mergem la medicul pediatru pentru a prescrie tratamentul adecvat, care constă, de obicei, dintr-o cremă cu corticosteroizi și un unguent care conține antibiotic.