Facebook și Instagram vor redirecționa căutările de vaccin către site-urile oficiale și paginile OMS și CDC

Din cauza epidemiei de rujeolă care continuă să crească, Instituțiile de sănătate publică au început să ia măsuri și să facă un apel pentru a elimina dezinformarea generată de mișcarea anti-vaccin, care a fost listată ca una dintre cele 10 amenințări la adresa sănătății globale în 2019. Unele rețele sociale mari și internetul s-au alăturat solicitărilor pentru a ajuta la oprirea și combaterea acesteia, eliminând informațiile false din platformele lor și fără dovezi științifice.

Acum, Facebook și Instagram fac un alt pas împotriva mișcării anti-vaccin anunțând asta redirecționarea căutărilor de vaccin către paginile oficiale ale instituțiilor de sănătate publică cum ar fi Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Cu câteva luni în urmă, Facebook, a anunțat printr-o declarație care s-a alăturat luptei împotriva mișcării anti-vaccin, începând să elimine și să reducă vizibilitatea conținutului care diseminează informații false despre vaccinuri.

În Bebeluși și mai multe Facebook se alătură pentru a lupta împotriva mișcării anti-vaccin: va pedepsi pe cei care difuzează informații false despre vaccinuri

Acum, două dintre cele mai populare rețele sociale din lume au lansat o nouă funcționalitate pe site-urile și aplicațiile lor, pentru a continua lupta împotriva dezinformării cu privire la vaccinuri: arată o fereastră sau un avertisment care redirecționează utilizatorii către site-urile oficiale (de la CDC pentru cei din Statele Unite și de la OMS pentru restul lumii).

acest va apărea de fiecare dată când cineva folosește caseta de căutare din rețeaua socială pentru a consulta sau căuta informații legate de vaccinuri. Scopul este de a educa utilizatorii Facebook cu informații de încredere și de actualizare și, astfel, de a reduce răspândirea datelor false despre vaccinuri și mișcarea anti-vaccin.

Am făcut testul atât pe rețelele sociale din versiunile lor mobile cât și pe cele desktop. În cazul Instagram, am văzut fereastra pop-up cu următorul mesaj după căutare #vacunas și #vaccines:

Spre deosebire de Instagram, unde opțiunea de a alege între accesarea site-ului sau vizualizarea publicațiilor apare, pe Facebook am făcut testul scriind cuvinte de genul vaccin, anti-vaccin, anti vax, vaccinuri, vaccinuri cu și fără hashtag și, deși fereastra nu mi-a apărut, rezultatele căutării nu mi-au aruncat decât publicații de pagini oficiale și verificate de la OMS, CDC și alte instituții de sănătate publică.

Această veste vine la doar câteva zile după ce Pinterest a anunțat că rezultatele sale vor arăta dovezi științifice doar atunci când utilizatorii caută vaccinuri, o inițiativă care a primit laude din partea principalelor agenții de sănătate publică, inclusiv OMS.

Cu această nouă opțiune, De asemenea, Facebook și Instagram se reunesc pentru a continua să lucreze mână în mână cu aceste instituții și să ajute la controlul și oprirea mișcării anti-vaccin, așa cum a solicitat-o ​​Academia Americană de Pediatrie către ei și alte rețele de socializare.

Video: Anonymous Movie - The L33t (Ianuarie 2020).