Un nou sistem permite măsurarea deformării craniene a bebelușilor de pe mobil

Tu photomedas. Acesta este numele un nou sistem non-invaziv care va ajuta la măsurarea deformării craniene de la nou-născuți la copii de 12 luni.

Este format dintr-o aplicație mobilă și o pălărie de plasă și a fost dezvoltat de cercetători de la Universitatea Politehnică din Valencia împreună cu specialiști de la Spitalul La Fe. Aplicarea sa implică avantaje importante pentru bebeluși, cum ar fi eliminarea testelor dure.

Avantaje importante pentru bebeluși

Foto: Photomedas. Eliberat de Universitatea Politehnică din Valencia

Deformarea craniană la bebeluși este o problemă frecventă în consultațiile pediatrice.

Cele mai precise metodologii de diagnostic imagistic medical sunt tomografia computerizată (CT) și imagistica prin rezonanță magnetică (RMN). Cu toate acestea, Aceste tehnologii de imagistică radiologică implică multe disconforturi și necesită aplicarea unei doze de radiații la bebeluși. Prin urmare, acestea sunt utilizate numai pentru cazuri severe, în timp ce cazurile mai blânde sunt evaluate folosind metodologii mai puțin precise, cum ar fi calibratoare sau benzi de măsurare.

Principalul avantaj al acestui nou sistem dezvoltat în Spania ar fi eliminarea nevoii de CT sau rezonanță, evitând expunerea copilului la radiațiile pe care le presupun aceste teste. Sistemul a fost brevetat, după patru ani de muncă, iar ultimele sale rezultate au fost publicate în „revista de măsurare”.

La bebeluși și mai mult În acest fel, capul copilului este deformat în timpul nașterii pentru a facilita trecerea acestuia prin pelvisul matern

Profesorul José Luis Lerma, directorul Grupului de cercetare în fotogrammetrie și scaner laser (GIFLE), al Departamentului de Inginerie Cartografică, Geodezie și Fotogrammetrie din UPV explică avantajele noului sistem:

Photomedas presupune zero disconfort și radiații zero la sugari. Este o soluție non-invazivă, fiabilă și ușor de utilizat, care oferă rezultate 100% fiabile. "

Combină tehnici tradiționale de fotogrammetrie și modelare 3D, cu înregistrarea unui videoclip al craniului sugarului, care se realizează cu mobilul. Inés Barbero García, de asemenea cercetătoare a grupului GIFLE-UPV, adaugă despre operațiunea sa că:

„Palaria încorporează o serie de ținte codate, iar ceea ce face aplicația este să înregistreze imaginea înregistrată a fiecăreia dintre aceste ținte și să le salveze coordonatele. Apoi procesează toate datele și generează imaginea 3D a craniului copilului. ”

Pe lângă beneficiile pentru copilul însuși, informațiile furnizate de analiza fotogrammetrică sunt de o importanță deosebită pentru studiul clinic, deoarece Ajută la cuantificarea obiectivă și foarte rapidă și ușoară a gradului de deformare craniană, planifică cele mai potrivite strategii de tratament și evaluează propriile rezultate.

„Este un sistem pentru a ajuta profesioniștii; Oferă pediatrilor, neurochirurgilor sau ortopedilor un model 3D exact al craniului bebelușului, pe care îl pot compara cu alte modele de referință. În plus, deoarece este un sistem foarte ușor de utilizat, neinvaziv, contribuie, de asemenea, la o monitorizare mai detaliată a evoluției pacientului, în acest caz, a bebelușilor ”.

Acest lucru este explicat de José Luis Lerma, care a lucrat în colaborare cu dr. Pablo Miranda, un neurochirurg pediatru la Spitalul Universitari i Politècnic La Fe și echipa sa, pentru dezvoltarea Photomedas.

La Bebeluși și multe altele Capul copilului la naștere

Video: SoilXplorer, sistem autonom de măsurare a conductivităţii solului (Ianuarie 2020).