Cum se face distincția între coșmaruri și teroare

Visul copiilor este unul dintre subiectele care îi interesează cel mai mult pe părinți și, de asemenea, unul dintre cele care se pot îngrijora cel mai mult. Atunci când sunt bebeluși, de exemplu, ne întrebăm la ce oră vor putea dormi toată noaptea. Și în timp ce vine o vârstă în care în sfârșit o fac (sau cel puțin nu se vor ridica la fel de des), există anumite probleme de somn care pot apărea.

Una dintre ele sunt terorismele nocturne, o tulburare a somnului care apare prima dată în perioada preșcolară. Uneori, este dificil de diferențiat între acestea și un vis rău, așa că ne împărtășim cum poți face distincția între coșmaruri și teroare.

Ce este o teroare de noapte

Terorile de noapte, cunoscute și sub denumirea de frici de somn, ele fac parte din parazomniile copilăriei, cum ar fi coșmarurile și somnambulismul. Deoarece întrerupe brusc somnul și sunt similare cu reacția pe care o au copiii după un coșmar, este dificil pentru unii părinți să se identifice.

La bebeluși și mai multe tulburări ale somnului la copii, când trebuie să ne facem griji?

Terorizările de noapte apar de obicei la copii de la vârsta de trei aniși, în unele cazuri, pot dispărea până la adolescență. Dar, în general, sunt rare și afectează un procent redus de copii (aproximativ cinci procente), așa că, în cele mai multe cazuri, am vorbi despre un coșmar.

Nu există o singură cauză pentru terorismele nocturne, însă majoritatea experților în această privință consideră că acestea se datorează procesului de maturizare a creierului, ca un fel de reajustare nocturnă. Ele ar putea fi, de asemenea, declanșate de alți factori, cum ar fi stres, lipsa de somn sau febrăși, la fel cum apar brusc, pot de asemenea să dispară.

Șapte chei pentru a face distincția între coșmaruri și teroare

Așa cum am spus la început, fiind similar cu coșmarurile, poate fi dificil să le diferențiem între cele două, așa că ne împărtășim șapte chei care vă vor ajuta să știți dacă este un coșmar sau o teroare de noapte.

Dacă te trezești sau nu

Coșmarurile sunt un vis care provoacă multă teamă, urmat de o trezire completă. Spre deosebire de acestea, în timpul unei terori de noapte copilul poate părea treaz, dar în realitate este o trezire parțială dintr-o fază de somn foarte profund.

În momentul în care ne dăm seama ce se întâmplă

Coșmarul pe care l-am observat când a trecut și copilul se trezește și ne spune despre ea, în schimb, în ​​terorile de noapte copilul strigă și se mișcă agitat și disperat în timp ce are loc, apoi liniștiți-vă și treziți-vă, nu vă amintiți ce s-a întâmplat.

Perioada nopții în care sunt prezentate

Coșmarurile apar de obicei foarte târziu în perioada de somn, de obicei între patru și șase dimineața, când visele sunt mai vii. Pe de altă parte, terorismele de noapte, acestea apar atunci când somnul este foarte profund, în prima parte a nopții, fie în timpul primei ore, fie între una și trei dimineața.

Aspectul și comportamentul copilului

Când are un coșmar, copilul plânge și rămâne speriat după ce s-a trezit. În timpul unei terori de noapte, Copilul stă, se agită și face mișcări ciudate, în timp ce plânge, țipă, gemete și chiar vorbește. Puteți avea ochii larg deschiși, transpirați și aveți o bătaie rapidă a inimii. Toate aceste temeri și confuzii dispar atunci când te trezești în cele din urmă.

Reacția la prezența ta

După ce te trezești dintr-un coșmar, copilul poate să-ți caute confortul, altfel, el își dă seama de prezența ta și se calmează când te vede. Când se întâmplă o teroare de noapte, băiatul pare să nu-și dea seama că ești cu elși chiar, poate încerca să te despartă, strigând și scuturând și mai mult dacă încerci să îl imobilizezi.

Usurinta cu care adormi din nou

După un coșmar, este dificil să te întorci să dormi din cauza cât de speriată te simți. În timpul unei terori de noapte, sau mai bine zis, când a trecut, copilul adoarme repede din nou, fără să se trezească complet.

Amintirea ta despre experiență

În cazul coșmarurilor, copilul își amintește ce a visat și îți poate spune despre asta. În schimb, după ce a trăit o teroare nocturnă, copilul nu-și amintește nimic de ce a visat, nici agitația sau țipetele El a avut în timpul acesta.

Ce trebuie să faci dacă copilul tău are teroare

Problema terorilor nocturne poate fi foarte supărătoare pentru părinți. Cu alte ocazii am împărtășit câteva lucruri pe care le puteți face pentru a evita apariția acestuia, printre care reduce nivelul de stres al copilului și ajută-l să se relaxeze înainte de culcare.

La Bebeluși și multe altele, copilul tău are coșmaruri sau teroare de noapte? Asa ca il poti ajuta

Atât coșmarurile cât și terorile de noapte dispar pe măsură ce copiii cresc, iar prezența sa este de obicei pentru o perioadă scurtă de timp, așa că trebuie să avem răbdare și să vă însoțim cât mai bine.

În cazul în care ambele apar frecvent sau pentru o perioadă îndelungată, este întotdeauna cel mai bine să discutați cu medicul pediatru sau cu un specialist, să investigheze posibilele motive pentru care ei continuă să se prezinte și să ne ofere recomandările adecvate pentru a ne trata copiii în mod personalizat.

Fotografii | iStock