O nouă tehnică vizuală ar putea identifica simptomele autismului înainte de primul an de viață

În mai multe rânduri am vorbit despre autism, o afecțiune neurologică care face parte din grupul de tulburări numite tulburări ale spectrului de autism (TDA) și care afectează capacitatea de a comunica și de a interacționa cu alte persoane.

De obicei, această tulburare este detectată între doi și trei ani, dar conform unui studiu recent, o nouă tehnică ar putea identifica anumite simptome ale autismului la copii înainte de prima zi de naștere.

O cercetare experimentală realizată de Universitatea Uppsala din Suedia, a descoperit că medicii poate fi capabil să detecteze simptomele tulburării din spectrul autismului după 10 luni de viață a bebelușilor.

La sugari și mai mulți geni reprezintă aproximativ 80% din riscul copilului de a dezvolta autism, potrivit unui nou studiu

Studiul a fost realizat cu un eșantion de 112 bebeluși, dintre care 82 au avut antecedente de autism în familia lor, crescând probabilitatea de a suferi de acesta, în timp ce restul de 31 au avut șanse mai mici.

Cercetătorii și-au efectuat testele folosind o tehnică în care au urmat răspunsurile vizuale ale bebelușilor, precum și inițiativa pe care au arătat-o ​​în interacțiunile cu stimulii vizuali și cu părinții lor.

Comparând rezultatele lor cu diagnosticul de autism al bebelușilor la vârsta de trei ani, aceștia au putut să stabilească acest lucru copiii care căutau mai puțin contact vizual cu un adult Prin testele efectuate, au avut mai multe șanse să aibă simptome de autism.

Acest studiu este unul dintre cele realizate în ultimii ani pentru a detecta autismul timpuriu, deoarece se știe că Cu cât diagnosticul este realizat mai devreme, copiii pot începe să fie tratați cu terapiile necesare pentru a-și îmbunătăți abilitățile fizice, emoționale și comunicative..