Conjunctivita în piscină la copii, cum să o preveniți?

Unele bacterii sau virusuri din apă care nu pot fi eliminate prin clor dau naștere la infecții în ochii copiilor, sunt cunoscuți ca „conjunctivita piscinei".

Când mergeți la piscine publice, este o condiție destul de frecventă vara printre cei mai mici, așa că vom vorbi despre cum să o preveniți și ce să faceți în caz că nu am reușit să o evităm.

Ochii roșii, lacrimi, înțepături, sensibilitate la lumină, senzația de a avea nisip în ochi sunt câteva dintre simptomele care ne fac să bănuim existența conjunctivitei, cea mai frecventă infecție a ochilor la copii.

Cauzele sunt, în majoritatea cazurilor, clamidele (Chlamydia trachomatis), bacterii rezistente la substanțele chimice care sunt eliberate în apa din piscină. Poate fi cauzată și de unele virusuri, cum ar fi adenovirusul și virusul herpes.

La bebeluși și multe altele Prima baie pentru bebeluși în piscină: nouă sfaturi

La rândul său, clorul este, de asemenea, un agent foarte iritant, care poate produce o reacție cunoscută sub numele de conjunctivită chimică. Este o conjunctivită ușoară care nu are nevoie de tratament.

Preveniți conjunctivita la piscină

Dacă aveți de gând să mergeți la o piscină publică, vă recomandăm:

  • Purtați ochelari de scufundare care protejează ochii de contactul cu apa.

  • Nu împărțiți un prosop

  • Duș după baie

  • Împiedicați copilul să atingă sau să frece ochii

  • Folosiți ochelari de soare cu filtru UV pentru a evita expunerea ochilor la lumina soarelui

La bebeluși și multe altele Când să scăldăm bebelușul pentru prima dată în piscină sau în mare?

Ce să faceți dacă aveți conjunctivită

Dacă copilul are conjunctivită nu este indicat să puneți capul în apă și trebuie să poarte ochii protejați cu ochelari de soare.

Desigur, spălați-vă frecvent pe mâini, nu împărtășiți articole de toaletă personale sau să vă sărutați sau să vă apropiați prea mult de alți copii, deoarece este ușor răspândit.

Dacă după 24 de ore, conjunctivita persistă, mergeți la medicul care vă va prescrie câteva picături cu antibiotice.