Copilul are un murmur cardiac: ceea ce ar trebui să știți

Aproximativ jumătate dintre copii au un murmur cardiac. Ca de obicei, părinții se sperie foarte mult când medicul le spune asta copilul are un murmur cardiac, dar în cele mai multe cazuri, acestea sunt inofensive. Sunt cunoscuți ca murmuri funcționale sau murmuri nevinovate.

Se consideră adesea că un murmur se datorează unei boli cardiace grave, cu toate acestea, murmururile la sugari sunt numite murmuri nevinovate, deoarece nu afectează sănătatea copilului și pot apărea și dispare de-a lungul copilăriei.

Murmurul din inimă este un zgomot foarte particular care este detectat atunci când medicul ascultă copilul cu stetoscopul. Seamănă cu zgomotul care apare atunci când există o pierdere de aer, de unde și numele de respirație.

Zgomotul sângelui care curge prin inima copilului seamănă cu sunetul apei atunci când trece printr-un furtun, numai în cazul celor mici, având inima mai aproape de pereții toracului, se poate auzi mai ușor .

Cauza care produce un murmur al inimii nu este cunoscută cu siguranță, dar pentru a înțelege modul în care apare, trebuie să înțelegeți cum funcționează inima. O vedem mai jos.

La sugari și mai mulți Zece copii se nasc zilnic în Spania cu unele boli cardiace congenitale

Funcționarea inimii

Inima este împărțită în două părți: stânga și dreapta, iar la rândul lor, fiecare este împărțită în două: ventriculele, cele două cavități inferioare care pompează sângele și atriile, cele două cavități superioare care primesc sângele.

Inima are patru valve cardiace care sunt situate în prizele celor patru cavități ale inimii și se deschid într-o direcție, împiedicând fluxul de sânge să curgă înapoi.

Venele transportă sângele în atriul drept și trece în ventriculul drept prin valva tricuspidă. Apoi trece în plămâni pentru a se oxigenă prin valva pulmonară. Întoarce oxigenat în atriul stâng și trece în ventriculul stâng prin valva bicuspidă. Apoi sângele este pompat către întregul corp prin valva aortică care se conectează cu aorta, artera principală a corpului uman responsabil de transportul și distribuirea sângelui bogat în oxigen la toate acele artere.

Acum, când există o mică anomalie de genul îngustarea unei valve sau când oricare dintre cele patru valve nu se închide complet se produce un zgomot similar unui murmur și atunci când doctorul diagnostică murmurul.

Respirația funcțională sau inocentă

Este un anomalia cardiacă nepatologică și, de obicei, dispare de la sine pe măsură ce copilul crește De fapt, murmurul funcțional sau nevinovat poate să apară și să dispară sau să apară în circumstanțe speciale, cum ar fi atunci când copilul are febră, când ritmul cardiac se accelerează sau se manifestă atunci când se culcă și dispare când stă.

Pur și simplu puteți simți zgomotul inimii, dar funcționarea ei este normală și inima este complet sănătoasă.

Nu implică faptul că poate să nu existe o afecțiune cardiacă în viitor, dar a avea un murmur funcțional în copilărie nu crește riscul.

Majoritatea murmuratorilor din copilărie sunt nevinovați, nu necesită niciun tratament și copilul poate trăi o viață normală, alerga, sări și se joacă fără limită.

La sugari și mai mult De ce este important să evaluați copiii cu boli cardiace congenitale în îngrijirea timpurie

Respirația organică

În unele cazuri, respirația este simptom al unui defect în forma inimiiși, în consecință, în funcția sa.

Aceasta reflectă o boală cardiacă cauzată de o anomalie cardiacă sau o boală cardiacă congenitală. Ei sunt numiți pufurile organice și sunt permanente.

De multe ori, prezența unui murmur este primul semn al bolilor cardiace congenitale.

În general, dar nu întotdeauna, sunt însoțite de alte simptome precum transpirația, probleme de creștere, respirație rapidă, oboseală, bronșită frecventă, copilul devine violet atunci când plânge sau depune efort.

Da de la o suflare în inima copilului Medicul bănuiește că o problemă cardiacă ar putea fi gravă, va trimite copilul la un cardiolog pediatru care, cu siguranță, va cere teste pentru confirmarea diagnosticului.

Video: Official "Tell the World" Feature Film (Ianuarie 2020).