Migrene la copii și adolescenți: ce caracteristici prezintă și cum ar trebui să le tratăm

Conform Societății Spaniole de Neurologie, Migrena este tipul de durere de cap care provoacă cea mai mare dizabilitate la nivel mondial, fiind și cauza a 75% din durerile de cap cu care se confruntă copiii și adolescenții.

Vă explicăm ce simptome prezintă migrena în copilărie și cum ne putem ajuta copilul dacă suferă de acest tip de durere de cap.

Simptomele migrenei

Migrena este mult mai mult decât o durere de cap, deoarece uneori impactul ei poate fi astfel rutina pacientului este modificată câteva zile. Când vorbim despre copii sau adolescenți, impactul migrenei atinge și restul membrilor familiei.

La Bebeluși și mai mult Are copilul dvs. dureri de cap ?: Cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap, tratamentului și prevenirii copilului

Migrena are anumite caracteristici care o diferențiază de alte dureri de cap:

  • Debutul său este de obicei brusc sau brusc
  • De obicei afectează doar o parte a capului, iar durerea poate fi asociată în jurul ochiului, în aceeași parte. Există, de asemenea, copii care manifestă durere de-a lungul întregii frunți.
  • De obicei este însoțită de greață și vărsături.
  • Lumina intensă sau sunetul agravează durerea.
  • Episoadele sale se repetă de obicei mai mult sau mai puțin frecvent.
Toate aceste simptome interferează cu viața copilului, întrucât intensitatea durerii este de obicei suficientă pentru a nu putea continua activitățile sau ritmul zilnic sau pentru a o face cu dificultate.

Există, de asemenea, un tip de migrenă cunoscut sub numele de "migrenă cu aură", unde există o serie de simptomele neurologice care preced sau încadrează cefaleea, cum ar fi tulburări de vedere, slăbiciune musculară, dificultăți de vorbire sau furnicături la mâini sau față.

De obicei, episoadele de migrenă durează de obicei între patru și 72 de oreîn funcție de tipul său, intensitatea simptomelor sau / și a tratamentului utilizat.

La ce vârstă încep episoadele?

Vârsta medie de debut este cuprinsă între șapte și zece ani și La 20% din ocazii, primul epidoziu are loc înainte de vârsta de cinci ani. Foarte rar migrenele apar la copii sub doi ani.

Afectează în egală măsură atât băieții, cât și fetele, deși la atingerea pubertății rata migrenelor devine mai notabilă în rândul femeilor.

La Bebeluși și mai multe Migrene în sarcină: ce poți face înainte de una dintre cele mai grave dureri de cap

Cum este diagnosticat?

50% din timp copiii cu migrene au părinți sau o rudă apropiată care suferă și ea, care ajută medicul să identifice rapid acest tip de durere de cap.

De obicei, descrierea pe care părinții și copilul o fac asupra durerii, localizarea acesteia și examenul fizic și neurologic sunt suficiente pentru a diagnostica migrenele.

Ce să fac dacă copilul meu are migrene?

Poate fi sigur Factorii care declanșează migrenele la copii. Prin urmare, pediatrii recomandă pregătirea unui jurnal pentru a determina (și a evita) posibilele declanșatoare.

Printre factorii de risc se numără:

  • Anumite alimente precum brânza și ciocolata și, în cazul adolescenților, pot exista și declanșatori precum alcoolul sau cafeaua.
  • Stresul.
  • Modificările hormonale care apar în adolescență.
  • Oboseala sau lipsa somnului.
La Bebeluși și mai mult, 30 la sută dintre adolescenți suferă de dureri de cap, iar obiceiurile proaste ale stilului de viață sunt una dintre cauzele principale

Când migrena a făcut deja apariție trebuie să asigurăm odihna copilului, oferind un mediu confortabil, lipsit de stimuli vizuali și sonori. Uneori durerea dispare după ce copilul doarme, deși în alte momente este necesară administrarea de paracetamol sau ibuprofen, urmând instrucțiunile pediatrului.

În acele cazuri mai grave în care durerea nu încetează cu medicația sau episoadele sunt foarte repetate, medicul ar putea indica un tratament profilactic.

Video: Probleme cu bila? Uite solutia! (Ianuarie 2020).