Nu lăsați niciodată un copil în mașină la soare, chiar dacă nu este cald: în 30 de minute temperatura interioară se dublează

Știai asta în doar 30 de minute, interiorul unei mașini atinge de două ori temperatura exterioară, mergând de la 27º la 50º?

Este alerta care lansează RACE (Real Automobile Club of Spain) către faceți părinții conștienți că nu ar trebui să lase niciodată un copil în vehicul, chiar dacă nu este cald, nici măcar cinci minute.

Conform cercetărilor sale, copiii sub doi ani sunt cei mai vulnerabili la lovituri de căldură și mor în doar câteva minute.

26 de copii decedați într-o mașină din Europa

Potrivit datelor furnizate de RACE, în ultimii ani 26 de copii au murit în Europa pentru că i-au lăsat în mașină la soare, doi dintre ei în Spania. Franța, Italia și Belgia sunt țările cu cele mai multe cazuri de decese infantile din cauza unui atac de căldură în interiorul unei mașini.

La bebeluși și multe altele, cum să acționăm dacă vedem un copil cu un atac de căldură blocat într-o mașină?

Acestea sunt cifre dure care trebuie luate în considerare în aceste luni călduroase, cu termometre peste 40 de grade. Și asta este Dacă corpul uman depășește 42 de grade, există un risc ridicat de accident vascular cerebral. Și cei mai vulnerabili, copiii (în special sugarii și vârstnicii).

Copiii (în special sugarii) și persoanele în vârstă sunt cel mai probabil să îi aibă, deoarece sistemele de termoreglare sunt cele mai afectate.

Dar situația se agravează și mai mult când această situație de căldură apare în interiorul unei mașini, deoarece creșterea temperaturii este foarte rapidă iar consecințele sunt fatale în câteva minute.

RACE observă că se pare că aceste riscuri nu sunt luate în considerare, așa cum explică doar în Statele Unite, în medie, 38 de copii pe an mor de căldură în mașină: peste 800 de copii au murit din 1998.

În Europa, mai mult de 93 de cazuri au fost raportate din 2006, cu 26 de copii care au murit din cauza soarelui în mașină.

În 81% din cele 93 de cazuri analizate, părinții au afirmat că nu au observat, în timp ce 11% au spus că au făcut acest lucru în mod conștient.

Bebelușii, cei mai afectați

Sursa: RACE

În ceea ce privește vârsta copiilor decedați, 65% din total au mai puțin de 2 ani, din moment ce sunt grupul de vârstă cel mai vulnerabil, datorită imaturității sistemului său de reglare termică și lipsei de autoreglare pentru a evita această situație de stres termic din cauza unei temperaturi exterioare ridicate.

Hipertermia rezultată, împreună cu deshidratarea, pot provoca moartea. Cu temperaturi foarte ridicate dacă nu se iau măsuri adecvate, gradul ridicat de deshidratare și temperatura ridicată pot determina organele să funcționeze într-un mod neregulat, determinând agravarea progresivă a simptomelor.

La bebeluși și multe altele, cum să acționăm dacă vedem un copil cu un atac de căldură blocat într-o mașină?

Temperaturi extreme vara

Sursa: RACE

RACE a efectuat o anchetă pentru a cunoaște creșterea temperaturii în interiorul unui vehicul parcat sub efectele soarelui.

Testele au fost efectuate cu trei vehicule identice de aceeași culoare.

Luând ca referință o temperatură exterioară (ambientală) între 27 și 29 de grade, testul de analiză s-a concentrat pe calcularea temperaturii interioare a vehiculului cu trei situații diferite: cu vehiculul complet închis, cu vehiculul cu fereastră deschide 5 cm și cu vehiculul cu două ferestre deschise 5 cm (pentru a forma curent de aer).

În timp ce temperatura mediului exterior rămâne practic constantă, măsurătorile din interiorul vehiculului cresc cu mai mult de 10 °, în doar 10 minute.

Temperatura continuă să crească și, În cadrul unui vehicul închis la 30 de minute, mercurul marchează de două ori mai mult decât afară. După aproape 2 ore, temperatura din interiorul vehiculului este peste 60 °.

În oricare dintre cele trei situații analizate, condițiile sunt extrem de extreme și implică ducerea ocupanților la episoade de stres termic, care este deosebit de periculos în cazul copiilor și sugarilor din cauza condițiilor de reglare termică a corpului lor.

Temperaturile cresc rapid depășind 40 ° C în doar 15 minute.

Cheile pentru prevenirea riscurilor: instruire, tehnologie și legislație

Acestea sunt instrumentele recomandate de RACE, care indică tehnologia care avertizează asupra prezenței bebelușului în vehicul: încorporată în SRI a scaunelor pentru mașini pentru copii sau prin dispozitive externe pentru toate tipurile de mașini.

În bebeluși și multe altele Un scaun auto cu senzori inteligenti vă amintește să călătoriți cu un copil: previne uitarea

Toate dispozitivele, atât noi, cât și reinstalate, sunt conectate la un telefon mobil de către Bluethooth și vor funcționa numai dacă este instalată aplicația specifică sistemului. Odată funcționat, dispozitivul va emite un avertisment către telefonul mobil dacă șoferul se îndepărtează de domeniul semnalului Bluetooth (între 10 și 20 de metri). Și în cazul în care adultul nu acționează, din aplicație trimite un semnal către contactele predefinite ca urgență.

În Italia, sistemele de alertă pentru copii în mașină sunt deja obligatorii de la 1 iulie 2019.

De la această dată, toate vehiculele sau toate SRI-urile (în funcție de sistemul încorporat) trebuie să fie echipate cu un sistem de alarmă care se activează dacă șoferul se îndepărtează de vehicul și lasă copilul (sub 4 ani) în interiorul vehiculului. masina.

Această cerință se aplică cetățenilor italieni și șoferilor de vehicule înmatriculate în Italia (cum ar fi închirieri de mașini), prin urmare, turiștii care călătoresc către această destinație și închiriază un vehicul trebuie să țină seama de acest nou regulament.

În Bebeluși și multe alte dispozitive și aplicații care împiedică uitarea bebelușilor în mașină

Sfaturi pentru călătoria cu mașina cu copiii vara

RACE oferă aceste sfaturi părinților, dezvoltate în colaborare cu pediatrii de îngrijire primară, pentru a proteja copiii de căldură atunci când călătorim cu ei cu mașina:

  • Niciodată, în niciun caz, copilul sau copilul nu trebuie lăsat singur într-un vehicul.

  • Acesta controlează temperatura din interiorul vehiculului și folosește aparatul de aer condiționat pentru a face temperaturile confortabile (în jur de 22-23 grade).

  • Înainte de a părăsi vehiculul, verificați întotdeauna habitaclul din față și din spate pentru a nu uita niciun ocupant.

  • Învață-i pe copii că vehiculul nu este un loc de joacă, pentru a preveni blocarea lor accidentală.

  • Notificați persoanele care îngrijesc copiii sau creșele sau școlile pentru a vă chema dacă nu l-au văzut pe copil la momentul intrării și nu există o notificare prealabilă.

  • Când călătoriți cu un copil, concentrați-vă asupra siguranței acestora. Evitați distragerile prin participarea la apeluri mobile sau probleme care vă pot face să uitați că călătoriți cu el.

  • În situații de căldură extremă, oferiți copilului apă înainte de a cere. Dacă găsiți un copil nesupravegheat într-un vehicul, sună urgent la 112 și scoate-l pe copil din vehicul în siguranță.

Fotografii | iStock