Studenții din școlile publice de stat din Florida vor începe să primească cursuri de sănătate mintală și emoțională începând cu vârsta de 11 ani

Sănătatea mintală, în general, este ceva care nu a fost acordat anterior prea multă atenție, cu numărul tot mai mare de cazuri de persoane cu tulburări mentale, cum ar fi depresia și anxietatea, se iau diverse măsuri pentru prevenirea și îngrijirea celor care suferă de ele.

O veste recentă este că în Florida, Statele Unite, studenții școlii publice începe să primească cursuri de sănătate mentală și emoțională din ultima clasă a învățământului primar și până la terminarea liceului.

Consiliul de Stat al Educației din Florida a aprobat miercuri Predarea cursurilor obligatorii de sănătate mentală și emoțională în toate școlile publice din stat, pentru studenții între 11 și 18 ani.

La sugari și mai mult Jumătate din tulburările mentale încep înainte de vârsta de 14 ani: chei pentru prevenirea și identificarea acestor probleme

Printr-o declarație postată pe site-ul Departamentului Educației din Florida, Consiliul de Stat al Educației a raportat despre această nouă inițiativă, menționând că timpul este un factor critic atunci când vine vorba de aceste tipuri de probleme, deoarece, potrivit datelor lor, aproximativ unul din cinci tineri din Florida și din întreaga lume suferă un tip de tulburare de sănătate mintală înainte de 25 de ani.

Începând cu ultima clasă a școlii primare și până la terminarea liceului, studenții vor primi cel puțin cinci clase de sănătate mintală în fiecare an, pentru a-i învăța să recunoască simptomele bolilor sau tulburărilor mintale și cum să caute ajutor pentru ei sau pentru ceilalți.

De asemenea, în timpul cursurilor Studenții vor fi educați cu diferitele resurse disponibile, precum și sfaturi despre ce să spui sau ce să faci atunci când unul dintre colegii de clasă se confruntă cu o tulburare de sănătate mentală sau emoțională.

Cu acest nou program, care va fi acoperit economic de legiuitorul de stat, folosind o misiune de asistență pentru sănătate mintală, Florida se alătură statelor New York și Virginia, care au fost primele care au inclus educația pentru sănătate mintală în cadrul programelor lor educaționale de anul trecut.

Importanța educării în sănătate mintală în adolescență

După cum știm, adolescența este o etapă foarte importantă de dezvoltare și creștere umană, care se caracterizează prin multe schimbări fizice și emoționale, de atunci este trecerea de la copilărie la viața adultă.

Sănătatea mintală este un aspect de care trebuie să avem grijă în această etapă, deoarece, după cum știm, jumătate din tulburările mintale încep înainte de vârsta de 14 ani. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a enumerat problemele de sănătate mintală drept unul dintre cele mai mari riscuri pentru sănătate pentru adolescenți.

Și este, de când depresia este a treia cauză principală de morbiditate și dizabilitate în rândul adolescenților, în timp ce sinuciderea este a treia cauză de deces în rândul adolescenților mai în vârstă (între 15 și 19 ani).

La Bebeluși și mai mulți, adolescenții noștri suferă, de asemenea, de depresie și anxietate și este important să-i identificăm la timp pentru a acționa.

Pentru asta Este foarte important ca părinți să avem mereu grijă de acest aspect și să fim atenți, însoțindu-ne copiii, oferindu-le sprijinul emoțional de care au nevoie, să-i anunțăm că sunt iubiți și merită mult și să întărim cât putem relația cu ei, astfel încât să aibă încrederea să ne apropie dacă au oricare dintre aceste probleme.

Dar, de asemenea, este important să le trimiteți informații într-un mod profesionist, astfel încât programe ca acestea să fie nu numai pozitive, ci necesare copiilor de aceste vârste, deoarece educația și prevenirea sunt chei pentru reducerea riscului de a suferi de o boală psihică ca depresia sau anxietatea.

Fotografii | Via | HuffPost