La revedere amețeli: de ce copiii amețesc în mașină și cum să o evite

Vine timpul pentru călătorie și nu uită de pungile de mare. Sunt câteva ture într-o mașină, iar copiii au o supărare la stomac. Deși nu toți copiii se întâmplă, în timp ce există copii care amețesc, alții nu au nicio problemă, chiar dacă este o călătorie lungă. De ce fiul meu se amețește? Și mai ales, Cum să evitați amețelile copiilor cu mașina?

Dacă copilul tău este unul dintre cei care amețesc frecvent, ține cont de aceste sfaturi pentru a reduce amețelile în călătoriile cu mașina. Este dificil să le elimini sută la sută, dar cel puțin poți călători mai liniștit.

De ce copiii amețesc în mașină

boală de mișcare sau boală de mișcare Este o tulburare de echilibru datorată mișcării persoanelor care călătoresc cu mașina sau cu alte mijloace de transport (avion, tren, barcă). Acest lucru se întâmplă pentru că corpul este oprit, dar totul se mișcă în jurul nostru.

Este rar ca amețelile să afecteze copiii sub doi ani, dar conform AEP de la această vârstă sensibilitatea la amețeli este crescută la 12 ani. Ulterior, frecvența sa scade, deși există adulți care continuă să sufere de boală în mișcare de-a lungul vieții.

Cauza amețelilor trebuie căutată în pierderea echilibrului, ceea ce implică lipsa de coordonare între vedere și senzațiile primite de urechea internă și de sistemul nostru musculo-scheletic, acea accelerare.

Când amețim, suferim o senzație neplăcută de instabilitate, care este însoțită de simptome precum transpirații reci, paloare, căscat, salivare, greață și vărsături. Unele dintre aceste simptome, cum ar fi vărsăturile, se datorează centrului nervos care provoacă vărsăturile este localizat în trunchiul creierului, foarte aproape de organul de echilibru.

La Bebeluși și mai mult17 accesorii foarte practice pentru o călătorie cu mașina cu copii

Cum să evitați amețelile în mașină

Senzația de pierdere a echilibrului și a orientării este însoțită de obicei de dorința de a vomita. Cel mai important lucru este încercați să preveniți amețelile, că informațiile primite de creier din vedere, auz, mușchi și oase nu le confundă. Iată câteva sfaturi.

  • Este recomandabil ține-ți ochii la orizont, în special în fața vehiculului ori de câte ori este posibil. De asemenea, puteți privi prin ferestrele laterale, dar în depărtare: munți sau nori îndepărtați ...

  • Nu este convenabil să citiți sau să scrieți, să pictați, să desenați sau să priviți pe un ecran. Pentru că atunci suntem mai puțin conștienți de mișcarea externă și favorizăm amețelile: copilul privește un obiect și atunci când privește în jurul său, adaptarea este mai dificilă, deoarece schimbarea este prea bruscă.

  • Încercați să faceți copilul nu-ți este foame sau nu ai mâncat prea mult. În călătorii lungi, puteți profita de opriri (la fiecare două ore) pentru a avea ceva ușor de mâncat.

  • La volan trebuie să evitați o conducere aspră, cu grijă deosebită la viraje și frânare.

  • În interiorul vehiculului este recomandat să se mențină condiții de temperatura si ventilatia placuta, evitând pe cât posibil căldură excesivă sau încălzire foarte puternică. Ventilați ocazional interiorul.

  • distracție ajută copilul să nu se amețească: joacă-te-vezi, cântă, caută forme în munți, nori ...

  • Încercați să faceți opriri pe drum la fiecare două-trei ore.

  • Evitați mișcările bruște de accelerare și decelerare la conducere, precum și drumurile excesiv de înfășurate.

  • Amețelile nu apar în timpul somnului, așa că puteți încerca călătoriți la ore care se potrivesc cu ora de culcare a copilului (noaptea, goluri ...) și încurajați copilul să doarmă.

Medicamente pentru a preveni amețelile ele trebuie considerate ca o ultimă opțiune (au efecte secundare care trebuie luate în considerare) și pentru copiii ceva mai mari. Consultați medicul pediatru despre asta dacă copilul dvs. este predispus la amețeli și urmați instrucțiunile acestuia.

În Bebeluși și multe altele, plecăm în vacanță! Sfaturi pentru călătoria cu bebelușii în mașină, tren și avion

Ce să faci dacă copilul a devenit amețit în mașină?

Dacă copilul prezintă semne că este amețit sau îl spune atunci când învață să identifice simptomele, este timpul să deschide ferestrele să-i dau aerul și oprește-te într-un loc potrivit pentru a merge la plimbare, răciți-vă, mâncați ceva ...

Aduceți haine de înlocuire, șervețele și o gustare sănătoasă pentru copii (poate ajuta stomacul să se recupereze după vărsături, atâta timp cât copilul simte asta) și să continue călătoria mai bine.

Deoarece cu siguranță va trebui să ne oprim dacă vomită, vom urma sfaturile anterioare: ca copilul să meargă, să bea sau chiar dacă este foarte rău, se poate culca pe spate cu ochii închiși până când este mai bun. O ștergere proaspătă pe frunte sau gât vă va ajuta să vă îmbunătățiți.

Sperăm că acestea Sfaturi pentru a evita amețelile la copii atunci când conduc să vă fie de folos În orice caz, amintiți-vă că dacă copilul vomită este pentru că nu îl poate evita. Trebuie să ai răbdare, să înțelegi și să te asiguri că copilul nu se simte mai nervos.