Genele reprezintă aproximativ 80% din riscul copilului de a dezvolta autism, potrivit unui nou studiu.

De câteva decenii, s-au investigat posibilii factori care sunt responsabili pentru tulburarea spectrului de autism (ASD), un grup de tulburări neurologice care, conform cifrelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), afectează una dintre La fiecare 160 de copii

Deși s-a constatat că există mai mulți factori care îl pot cauza, potrivit unui nou studiu de anvergură realizat în cinci țări, Cauzele genetice reprezintă aproximativ 80% din riscul copilului de a dezvolta autism.

Ani de zile s-au discutat despre posibilele motive care determină apariția acestei tulburări la sugari și copii, iar vaccinurile au fost chiar acuzate în mod fals ca responsabile (ceva care a fost deja refuzat de mai multe ori). S-a crezut că această tulburare se poate datora factorilor genetici și / sau de mediu, dar nu era clar cât de mult le-a influențat fiecare.

La sugari și mai mult15 întrebări frecvente despre autism

Acum, acest nou studiu, care a fost realizat prin analizarea a peste două milioane de oameni din cinci țări (Danemarca, Finlanda, Suedia, Israel și Australia), a constatat că 80% din riscul unei persoane de a dezvolta autism provine din factori genetici ereditari și nu din influențele „de mediu”, ceea ce înseamnă mai mult decât schimbări în ADN-ul unei gene.

Publicat în revista JAMA Psihiatrie, studiul a folosit modele pentru a analiza informațiile a peste două milioane de locuitori din cele cinci țări menționate, în cadrul cărora peste 22.000 au fost diagnosticați cu autism.

Analizând rezultatele în rândul membrilor aceleiași familii și comparându-le cu factori externi, cum ar fi mediile partajate și conexiunile lor genetice specifice, sa ajuns la concluzia că Genele moștenite reprezentau aproximativ 80% din riscul de autism la copiii cu această tulburare.

Potrivit cercetătorilor, în toate eșantioanele analizate, ei au descoperit că factorii genetici sunt cei mai importanți, ceva ce fusese deja descoperit în studiile anterioare, dar acea cercetare de această magnitudine nu a fost niciodată efectuatăprin urmare, acest studiu sfârșește prin confirmarea acestuia.

Acum că se știe cu certitudine că cauzele genetice sunt factorul cel mai important, Următoarea este să încercați să determinați ce gene specifice Ei sunt contribuitorii și în ce mod specific o fac:

"Mai este multă muncă"spune Sven Sandin, unul dintre autorii studiului pentru HuffPost".Încă nu știm ce gene specifice contribuie la risc. În plus, există numeroși factori potențiali de mediu care ar putea fi legați de ASD, fie direct, fie acționând împreună cu genele. Până acum, am examinat doar suprafața".

De asemenea, este important să luăm în considerare celelalte 20% care sunt încă necunoscute, deoarece aceasta ar putea fi partea „modificabilă” care ar defini dacă un copil va dezvolta autism și ar putea ajuta la evitarea acestuia, chiar dacă riscul este prezent în genele părinți.

În acest moment, cercetătorii analizează diferite studii care analizează rolul posibil al altor cauze posibile, de la hrănirea părinților până la infecții în timpul sarcinii. În acest moment, nu există nimic care să stabilească faptul că evitarea acestora scade riscul unui copil care prezintă autism.

De asemenea, anchetatorii comentați că mass-media s-au concentrat disproporționat pe acești factori de mediu, tocmai pentru că sunt „modificabile”, cum este cazul vaccinurilor, care datorită relației false care au apărut cândva între ei și autism, au transformat acum boli care erau deja controlate, cum ar fi rujeola.

La sugari și mai mulți Vaccinul triplu viral nu provoacă autism: un nou studiu îl confirmă din nou

Acum, rezultatele acestui studiu nu indică faptul că, în cazul în care există cazuri de autism în familie, copilul dvs. îl va avea în mod necesar, dar îi ajută pe părinți să fie conștienți de istoricul familiei și pot fi mai conștienți de primele simptome ale autismuluiDeoarece cercetările au arătat că, cu cât este diagnosticat și tratat mai devreme, abilitățile fizice, emoționale și comunicative ale copiilor pot fi îmbunătățite.

Video: Rezonanta - Fiinte de frecventa documentar tradus despre radiatiile electromagnetice (Ianuarie 2020).