Două surori siameze unite de cap au fost separate cu succes datorită unei donații și au fost deja externate

Safa și Marwa s-au născut în ianuarie 2017, în Pakistan, uniți de cap. Acestea sunt cunoscute cu numele de „gemeni craniopagus”.

Familia lui a dorit să le separe dacă este posibil și, după ce a primit o donație privată, surorile s-au putut confrunta pentru prima dată la Great Ormond Street Hospital din Londra, care făcuse deja două despărțiri anterioare de Siamese.

După 55 de ore de la sala de operație și 11 luni internate, gemenii au fost eliberați și intenționează să se întoarcă în țara lor la începutul anului 2020.

Povestea lui Safa și Marwa

Potrivit BBC News, care a avut acces exclusiv la operațiunile la care au fost supuse surorile, Zainab Bibi a născut deja șapte copii, toți acasă. Deci, când a rămas însărcinată cu gemeni, planul a fost același.

Dar la o ecografie au detectat o complicație, așa că l-au sfătuit să nască în spital. Mama spune mediului că a fost o perioadă dificilă pentru familie, pentru că tatăl fetelor murise cu două luni înainte a unui atac de cord.

De asemenea, ei o avertizează pe mamă că ai putea să te întâlnești, dar să nu mai vorbim de unde în corpurile lor ar putea fi atașate. Nimeni nu pare să-și dea seama de seriozitatea situației.

La 7 ianuarie 2017, gemenii s-au născut prin cezariană la spitalul Hayatabad din Peshawar, la aproximativ 50 de kilometri de casa sa din nordul Pakistanului.

Familia este explicată că fetele sunt sănătoase. Zainab nu-i poate vedea imediat, pentru că trebuie să se recupereze din operație, iar bunicul descoperă ce se întâmplă: nepoatele sale sunt siame și li se alătură capul.

Trec cinci zile înainte ca Zainab să fie recuperat suficient pentru a-și întâlni fiicele. Mai întâi ei îi arată o imagine cu fiicele ei și recunoaște BBC că s-a îndrăgostit de ele instantaneu:

"Erau foarte frumoși și aveau părul frumos și pielea albă. Nici măcar nu m-am gândit la faptul că erau uniți. Sunt un dar de la Dumnezeu."

I-a numit Safa și Marwa, prin dealurile gemene din Mecca, în Arabia Saudită, foarte importantă în pelerinajul islamic.

La Bebeluși și mai mulți, ei separă cu succes doi bebeluși siamezi de 13 luni, alăturați de piept și abdomen

La sfârșitul unei luni, gemenii sunt eliberați. Un spital militar se oferă să efectueze operația pentru a separa fetele, dar ei avertizează că una dintre ele poate muri.

Mama nu este dispusă să riște să piardă una dintre fiice astfel familia contactează Owase Jeelani, un neurochirurg pediatru din Great Ormond Street din Londra (GOSH). Chirurgul este convins că pot fi despărțiți în siguranță, dar vrea să o facă înainte de a împlini vârsta de 12 luni, pentru a obține cel mai bun rezultat.

Era august 2018, iar familia avea vize pentru Regatul Unit, dar nicio finanțare. Medicul nu reușise decât să strângă o sumă mică.

Fetele au împlinit deja 19 luni, cu mult peste vârsta pe care echipa GOSH le-a recomandat să funcționeze, așa că neurochirurgul a cerut familiei să se mute la Londra pentru că nu mai pot aștepta.

Era toamna anului 2018 când după consultarea medicilor săi din Pakistan, Spitalul Great Ormond Street i-a întâmpinat la pavilionul Bumblebee. Zainab nu voia să se despartă de fiicele ei și adormi în camera ei.

El a spus ziarului englez că, în ciuda faptului că sunt uniți, au personalități foarte diferite.

"Safa este inteligentă, fericită și vorbește mult. Cu toate acestea, Marwa este timidă. Uneori vorbește cu ea însăși, dar când vorbim cu ea nu răspunde întotdeauna."

La scurt timp după sosire, medicul ia prânz cu un prieten avocat și îi explică supărarea pentru că nu le poate opera. Avocatul face un apel din telefonul său mobil și are loc miracolul:

Cereți chirurgului să-i spună persoanei din cealaltă parte a telefonului cazul gemenilor. El vorbește cu un bogat om de afaceri pakistanez, Murtaza Lakhani. În câteva minute, donați banii pentru a acoperi costurile tratamentului.

Beneficiarul a explicat motivul pentru care a decis să ajute:

"Gemenii sunt din Pakistan, țara mea de origine. Cu toate acestea, adevăratul motiv pentru care le-am ajutat a fost pentru că a fost o operațiune care avea să salveze viața a două fete. Pentru mine a fost o decizie ușoară, este modul de a construi viitorul. “.

Aveau nevoie de 55 de ore de sală de operație

Din acel moment, surorile de doi ani, Safa și Marwa Ullah, și-au început călătoria spre viața lor independentă.

O sută de specialiști au participat la cele trei operațiuni efectuate în patru luni, în total 55 de ore de operație în total. Ultima, februarie trecută.

Spitalul Great Ormond Street este un lider mondial în acest tip de operații. Safa și Marwa au fost cel de-al treilea caz de gemeni craniopagus și, echipa știa că, pentru a obține cele mai bune rezultate, separarea trebuia să fie efectuată în mai multe operații, pentru a permite recuperarea între ei.

Pe lângă chirurgi și asistente, echipa care s-a ocupat de îngrijirea și separarea gemenilor a inclus bioinginerii, modelatori 3D, un proiectant de realitate virtuală, psihologi, radiologi, fizioterapeuți ...

La Bebeluși și mai mulți Cei mai tineri siami să fie separați la opt zile de viață

Chirurgii și-au separat creierele, care s-au împletit într-un craniu comun, apoi le-au repoziționat și apoi au tăiat unde s-au unit.

Apoi au trebuit să-și reconstruiască craniile, împărțind fragmente osoase între cele două fete pentru a se întinde deasupra capului nou.

Pentru a înțelege modul în care echipa spitalului englez a ajutat Safa și Marwa să înceapă vieți independente și să se poată confrunta reciproc pentru prima dată de când s-au născut, puteți vedea animația oferită de echipa care a participat, unde le explică proces pas cu pas.

După cum explică BBC News, Safa, Marwa și familia lor au fost deja externate și vor rămâne la Londra cel puțin în următoarele șase luni, în timp ce fetele primesc mai multe terapie fizică și controale, dar planul lor este să revină în Pakistan la începutul anului 2020.

La ieșirea din spitalul care i-a fost acasă în ultimele 11 luni, Zainab, mama lui a spus că separarea fetelor a fost lucrul corect:

"Sunt foarte fericit. Mulțumesc Domnului. Pot să țin una pentru o oră și apoi cealaltă. Dumnezeu a răspuns rugăciunilor noastre."

Așa se formează gemenii siamezi

Este un caz ciudat rar de gemeni, care apare la fiecare din 200.000 de nașteri.

Numele său vine de la faimoșii gemeni ai Siam, doi frați uniți de ficat, născuți în 1811.

Ele provin dintr-un singur ou fecundat, deci sunt identice și de același sex. Supraviețuirea sa este de 5 până la 25%.

În mod normal, diviziunea embrionară apare în primele 13 zile de la fertilizare, dar când apare târziu, după cea de-a treisprezecea zi, diviziunea este incompletă, determinând dezvoltarea copiilor sau fuziunii. Când diviziunea apare mai târziu, se vor împărți mai multe organe.

În funcție de partea corpului care le unește, acestea sunt clasificate în: toracofage (unite de regiunea sternală, pirofage (unite de spate), ischiopago (unite de pelvis) și craniopaguri (unite de cap).

Acestea din urmă sunt tocmai cele mai rare în simezele (între 1-2%) și cele cu cel mai prost prognostic. Dar, din fericire, există întotdeauna o veste bună, cum este cazul Siamesei despre care vorbim. Știința nu încetează să avanseze!

Video: O legatura pe viata 16 IUNIE 2010 (Ianuarie 2020).