Vara riscul de probleme orale la copii crește: cinci sfaturi pentru a le preveni

De la Federația Spaniolă Dentară, ei estimează că trei din zece copii sub șase ani au cavități, această boală orală fiind una dintre cele mai frecvente în perioada copilăriei. În plus, experții avertizează despre o incidență mai mare a problemelor bucale în timpul verii, ca urmare a unui aport crescut de produse zaharoase și băuturi carbogazoase.

Deși vara este să ne bucurăm, nu ar trebui să neglijăm obiceiurile sănătoase ale copiilor noștri și este important să continuăm să insuflăm rutine zilnice de igienă orală. Vă oferim cheile pentru a preveni riscul de cariță a dinților, fără a renunța la plăcerile verii.

Luați cu voi o periuță de dinți de călătorie

În timpul sărbătorilor de vară, crește frecvența meselor în afara casei, excursii în aer liber și achiziționarea de înghețată și băuturi răcoritoare în tarabe pentru a combate setea și căldura. Experții spun că această schimbare a obiceiurilor crește riscul de cariție a dinților, în special în rândul copiilor.

Pentru a preveni acest lucru, este recomandabil ca părinții să ne obișnuiască copiii să se spele pe dinți după fiecare masă, iar mâncarea afară nu ar trebui să fie o scuză pentru a nu face acest lucru. Prin urmare, se recomandă să păstrați întotdeauna o periuță de dinți în geantă sau rucsac și, în acest fel, vom ajuta la reducerea riscurilor.

La Bebeluși și mai mulți Copii și înghețată vara: tot ce voiai să știi

Nu este suficient să vă spălați pe dinți ... trebuie să o faceți corect

Dar faptul că copiii se spală zilnic pe dinți nu este suficient pentru a preveni riscul de cari și a plăcii bacteriene. Trebuie să ne asigurăm că o fac corect și numărul minim de ori recomandat (două, deși de preferință ar trebui să fie trei).

În timp ce sunt mici, părinții îi vor ajuta în curățarea lor zilnică, folosind o perie moale potrivită vârstei lor. Pe măsură ce cresc pot începe să se spele pe dinți singuri, dar întotdeauna sub supraveghere, pentru a se asigura că nu există mâncare în gură care să conducă la cavități și leziuni gingivale.

Utilizați o pastă de dinți specifică pentru sensibilitatea dinților

Sensibilitatea dentară nu este o problemă de care suferă doar adulții, dar și copiii pot fi afectați la un moment dat. Alimentele îndulcite, reci și băuturile carbogazoase provoacă uzura smalțului și, prin urmare, durere atunci când sunt ingerate unele alimente.

Pentru combaterea acesteia, experții recomandă utilizarea unei paste de dinți specifice pentru sensibilitatea dinților, precum și reducerea celor mai dăunătoare alimente și încercarea de a-i determina pe copii să bea mai multă apă și să se hidrateze cu fructe și legume.

La bebeluși și multe altele Cele mai frecvente leziuni orale în copilărie: cum să le prevenim și să le tratăm

Și amintiți-vă importanța fluorurii

Pasta de dinți pentru copii trebuie să poarte cantitatea de fluor corespunzătoare vârstei copilului, așa cum s-a arătat că Fluorura este extrem de eficientă pentru prevenirea cariilor.

Potrivit web-ului In Family, al AEP, cantitatea de fluor pe care pasta de dinți trebuie să o conțină pentru copii între șase luni și trei ani este de 1000 ppm și vom aplica cantitatea echivalentă cu un bob de orez. Între trei și șase ani vom folosi pasta de dinți care conține între 1000 și 1450 ppm de fluor, iar după șase ani, concentrația de fluor trebuie să fie de 1450 ppm.

Dar nu totul este carii: prudență cu traume dentare!

Experții avertizează însă că, în timpul verii, nu numai că crește riscul de carie dentară la copii, ci și traume dentare. În aceste date, copiii își petrec cea mai mare parte a timpului jucându-se și făcând activități fizice, astfel încât sunt mai susceptibili să sufere o lovitură nedorită la dinte.

Dacă apare o fractură a dinților (parțială sau totală), experții recomandă depozitarea piesei dentare care a suferit impactul în soluție salină, lapte sau în saliva proprie a copilului și mergeți imediat la stomatolog. Conservarea corectă a piesei sparte ar putea ajuta atunci când a fost reimplantată cu succes.

La Bebeluși și mai multe necroze pulpare, traume și ruperea dinților din cauza unei lovituri, cum trebuie să acționăm? Vara este momentul să ne bucurăm de vacanțele în familie. Prin urmare, este important să aveți grijă și să protejați sănătatea orală a copiilor și să evitați astfel probleme sau situații nedorite.

Video: Dominion 2018 - full documentary Official (Ianuarie 2020).