OMS avertizează asupra excesului de zahăr, a etichetării confuze și a comercializării necorespunzătoare a alimentelor comerciale pentru copii

Știm că mâncarea pentru copii de casă are beneficii mai multe și mai bune decât mâncarea pe care o putem cumpăra deja pregătită și că, așa cum am analizat cu alte ocazii, majoritatea conțin prea mult zahăr: aproape dublul cantității recomandate pentru întreaga zi.

Acum, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat o declarație în care avertizează nu numai excesul de zahăr din alimentele pentru bebeluși, ci și etichetarea înșelătoare care îi face să pară potriviți pentru eiși asta are ca rezultat un marketing necorespunzător.

Printr-o declarație publicată în această zi pe site-ul său web, OMS a împărtășit rezultatele a două noi studii asupra alimentelor pentru bebeluși, realizate în regiunea sa europeană. În ele, s-a constatat că o proporție mare de alimente pentru copii este comercializate incorect, după caz, pentru copiii sub 6 luni și că multe dintre ele conțin niveluri ridicate de zahar necorespunzător.

În bebeluși și mai multe terci de cereale pentru bebeluși: analizăm principalele mărci

OMS, în divizia sa pentru zona Europei, a dezvoltat o metodologie pentru identificarea alimentelor comerciale disponibile pentru copiiși să colecteze conținutul nutrițional pe etichete, precum și alte informații privind ambalajul, etichetarea și promovarea.

Această metodologie a fost ceea ce Acesta a fost utilizat pentru a colecta informații despre 7.955 de alimente sau băuturi pentru sugari și copii mici, găsite în 516 unități din 4 orașe ale Regiunii Europene OMS: Viena (Austria), Sofia (Bulgaria), Budapesta (Ungaria) și Haifa (Israel), între noiembrie 2017 și ianuarie 2018. În toate orașele, o proporție mare de produse, între 28% și 60% dintre ele, acesta a fost comercializat după caz, pentru copii sub șase luni.

Deși această etichetare este permisă de legislația Uniunii Europene, nu respectă Codul internațional de comercializare a înlocuitorilor de lapte matern sau Ghidul pentru a pune capăt promovării necorespunzătoare a alimentelor pentru sugari și copii mici, ambele OMS, care stabilește că mesele complementare comerciale nu trebuie să fie etichetate ca corespunzătoare pentru copiii sub șase luni.

În trei dintre orașe, jumătate sau mai multe produse conțineau mai mult de 30% de calorii din zaharuriși aproximativ o treime din produse au enumerat zahărul, concentratul de suc de fructe și alți îndulcitori ca unul dintre ingrediente.

În alimentația Bebelușilor și mai mult Copiilor: analizăm 17 mărci de cereale pentru micul dejun pe care copiii le consumă cel mai mult

Acestea sunt toate aromele și zaharurile adăugate care pot afecta dezvoltarea preferințelor alimentare ale copiilor, determinându-vă să-ți crești gustul pentru alimentele mai dulci și obișnuiești să consumi o cantitate excesivă de zahăr, așa cum am văzut într-un studiu realizat în Spania, care a constatat că copiii între 9 și 12 ani consumă peste 32 de kilograme de zahăr pe an.

În timp ce alimentele precum fructele și legumele care conțin zaharuri sunt în mod natural potrivite pentru bebeluși și copii mici, nivelul ridicat de zaharuri gratuite în produsele comerciale, cum ar fi terciul pentru copii este un motiv de îngrijorare.

"O bună nutriție în copilărie rămâne esențială pentru realizarea creșterii și dezvoltării optime a copilului și pentru îmbunătățirea rezultatelor de sănătate pe care le veți avea mai târziu în viață, inclusiv prevenirea supraponderalii, obezității și a bolilor necomunicabile (NCD) legat de dietă"spune dr. Zsuzsanna Jakab, director regional al OMS în Europa.

Prin aceasta și noile orientări pe care le pregătește, OMS vrea să pună capăt promovării înlocuitorilor de lapte matern și ca suplimentele de zaharuri și îndulcitori să fie eliminați din alimentele pentru bebeluși, precum și folosiți o etichetă care avertizează când un produs nu este potrivit pentru copiii sub trei ani, cum ar fi băuturile zaharoase.

Reamintim că OMS recomandă alăptarea exclusivă până la vârsta de șase luni și, ulterior, o dietă bogată în nutrienți mese preparate acasă pe bază de alimente proaspete și fără a adăuga zahăr de orice fel în prepararea sa.

Video: 5G APOCALYPSE - THE EXTINCTION EVENT (Ianuarie 2020).