Până la 75% dintre copii nu joacă suficient: de ce este important să facă mai mult

Jocul este una dintre părțile fundamentale ale copilăriei. Prin intermediul acesteia, copiii nu numai că se distrează, dar, de asemenea, sunt capabili să învețe multe lucruri într-un mod distractiv și, de asemenea, obțin multe avantaje.

Cu toate acestea, știm că ultimele generații nu joacă la fel de mult ca înainte și, potrivit unui sondaj recent, Până la 75% dintre copii nu joacă suficient. Împărtășim rezultatele și explicăm de ce jocul este atât de important pentru dezvoltarea sa.

Realizat de Geniul jocului, o inițiativă dedicată sensibilizării cu privire la importanța jocului în dezvoltarea copiilor, sondajul la care au participat 840 de părinți a constatat că Aproximativ 75% dintre copiii sub 12 ani nu au suficient timp de joc liber activ, cum ar fi alergarea sau mersul cu bicicleta.

La Bebeluși și multe altele Jocul învață: cum se joacă copiii în funcție de vârstă

Sondajul, la care au participat 840 de părinți, a constatat și că pe măsură ce copiii au crescut timpul de joc a fost redus. De exemplu, în timp ce 65% dintre copiii între unu și patru ani au avut foarte puțin timp activ de joc liber, cifra a crescut la 77% la copiii cu vârsta cuprinsă între nouă și 12 ani.

În plus, aproape două treimi din copiii cu vârsta cuprinsă între unu și patru ani nu au participat la joacă structurată, cum ar fi activități sportive și jocuri de masă, în timp ce 68% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și opt ani nu au avut suficient timp pentru jocul de rol, cum ar fi jucări de păpuși sau figuri de acțiune.

Conform rezultatelor sondajului, unul dintre principalele motive pentru care copiii în general nu s-au jucat suficient este din cauza lipsa timpului disponibil pentru jocul liber activ, ceva care s-a întâmplat în aproape o treime din cazuri.

De ce este important pentru copii să se joace mai mult

Jocul, pe lângă faptul că este un drept fundamental al copiilor, Este un pilon cheie pentru dezvoltarea copilăriei. Prin intermediul jocului, copiii încep să cunoască lumea din jurul lor și obțin, de asemenea, multiple beneficii, printre care putem găsi următoarele:

  • Vă ajută să vă dezvoltați abilitățile motorii, sociale și emoționale.
  • Stimulează-ți imaginația și creativitatea.
  • Promovează abilități care vor învăța să dezvolte inteligența emoțională și rezolvarea problemelor.
  • Promovează respectul de sine și capacitatea de adaptare.
  • Ea facilitează socializarea și crearea de noi prietenii, precum și învățarea altora ca egali.
La Bebeluși și mai mult Jucați în aer liber și în aer liber: vara, mai mult ca oricând

Din aceste motive și din multe alte motive, este important ca, ca părinți, să ne ajutăm copiii să avem timp disponibil pentru joc, încercând să echilibreze jocul liber cu cel structurat și încurajându-i să joace mai mult.

Fotografii | iStock
Via | Triciclu roșu