Șapte lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a-ți lăsa copilul la grădiniță în prima zi

Începem septembrie, iar noua lună aduce pentru prima dată încorporarea în pepiniera multor copii.

Dacă sunteți pădurar, sigur ați investigat ce să faceți pentru ca totul să fie perfect pentru copil și să „supraviețuiască” în primele zile distanță de urmașii voștri. Chiar dacă ești mentalizat (și informat), vor exista lucruri care vă vor surprinde pentru că nu vă așteptați și care pot îngreuna separarea copilului, pentru că și părinții „suferă”.

Vă spunem cele șapte situații care sunt frecvente în primele zile de școală și că îți vei asuma mai bine dacă știi dinainte ce se va întâmpla.

1) Copilul tău va fi infectat imediat ce circulă un virus

Începeți să vă mentalizați: școala de creșă este un teren de reproducție pentru boli și infecții de tot felul (diaree, bronșită, răceli, otită etc.). Se înțelege deoarece copiii de până la patru sau șase ani par să prindă toate virusurile și bacteriile care circulă în mediul înconjurător, și trăiesc aproximativ 20 de copii multe ore pe zi într-un spațiu închis.

În plus, riscul crește cu cât sunt mai mici, ceea ce implică un aport mai mare de medicamente decât bebelușii care nu merg la îngrijire de zi.

Din acest motiv, pediatrii recomandă evitarea școlii cel puțin în primii doi ani de viață.

Și uitați de fraza repetată conform căreia „mergeți la îngrijirea de zi imunizează copiii”. Este complet fals, după cum explică Armando Bastida.

Bebelușii și copiii mici au un sistem imunitar foarte imatur, Deci, când o bacterie sau virus te afectează, sistemul tău imunitar combate boala, dar nu este capabil să lase limfocite de memorie suficiente pentru a le opri data viitoare. Așa că se va îmbolnăvi din nou în lunile și anii următori. Prin urmare, vaccinurile au un răspuns limitat și dozele trebuie repetate.

Dar este adevărat că uneori părinții nu au altă opțiune pentru ca cineva să aibă grijă de ei în timp ce lucrează. Și rămâne și o alternativă valabilă.

Dacă acesta este cazul tău sau ar trebui să fii alarmat. Deși nu există măsuri pe care le putem urma și că 100% împiedică copiii noștri să se răcească, unele sfaturi reduc la minimum riscurile de contagiuneCel puțin timpul petrecut alături de noi:

  • Acoperiți-ne nasul și gura când strănutăm sau tusim, și de asemenea a ta când ies.

  • Petreceți mai mult timp în aer liber și ventilați casa des.

  • Igienă extremă la domiciliu, pentru a evita trecerea virusurilor dintr-o parte în alta. Include spălarea jucăriilor și a suzetei deseori și insuflarea copilului despre importanța spălării mâinilor.

La Bebeluși și mai multe 11 sfaturi pentru a împiedica copiii să se răcească
  • Curățați nasul dacă sunt deranjați de mucus cu țesuturi de unică folosință.

  • Pariați pe o dietă echilibrată și variată și o furnizare corectă de vitamina C pentru a vă consolida sistemul imunitar.

  • Și, dacă sunt bolnavi, lăsați-i acasă pentru a nu-și infecta partenerii.

2) Plângeți când plecați

Puțini sunt părinții care nu au fost nevoiți să facă gâfâie și își lasă micuțul copil plângând în pepinieră. Poate că eliberezi prima zi, dar a doua sau a treia, zas!

Este normal, deoarece copilul trebuie să se adapteze la noua situație și face parte din dezvoltarea lor.

Părinții sunt figuri fundamentale care să-i ajute să se integreze mai bine în clasă, potrivit profesorilor de pepinieră.

Pentru experți, este esențial să se efectueze o perioadă de adaptare de câteva zile. Ca asta Copiii mai tineri se adaptează treptat la școală, rămânând în fiecare zi la clasă cu ceva mai mult timp decât precedentul.

Deși poate fi dificil pentru părinți să concilieze perioada de adaptare cu munca lor, este important să o respectăm și să o facem în conformitate cu îndrumările centrului.

Ar trebui să știți și asta În unele școli de creșă, adaptarea se face în compania părinților. Această alternativă mai flexibilă este criticată de unii pedagogi care cred că este de a prelungi drama despărțirii. Dar dacă vă puteți permite, din cauza situației personale și a muncii, puteți lua în considerare opțiunea.

Profesori precum Mª Victoria Gómez, pedagog și profesor de educație infantilă a Comunității Madrid, se asigură că "Însoțirea este foarte pozitivă pentru copil, deoarece îl face să câștige încredere și să înceapă cursul într-un mod mai relaxat."

De fapt, gestionarea perioadei de adaptare este una dintre premisele de care trebuie să ținem cont atunci când alegem școala.

3) Vei avea impulsul să intri, să-l iei din clasă și să-l iei acasă

Este o reacție complet de înțeles. V-ați convins că este singura opțiune posibilă de a continua să lucreze și că este bine pentru el.

Dar totuși, oricât de mentalizat ai fi, când ajungi la ușa școlii de creșă, nu ești deloc sigur: ai de gând să-l lași pe micuțul tău cu oameni străini pentru prima dată, cu o mulțime de copii care îl vor infecta cu tot felul de boli, care vor lupta cu el ... Și, dacă va începe să plângă și când îl lași în mâinile lui profesorul, imaginea nu poate fi mai rea.

Ca mamă care a trecut prin această situație, vă asigur că într-un timp scurt, copilul dvs. va începe să meargă fericit la pepinieră (dacă nu va merge din prima zi), unde se va juca cu alți copii și va învăța multe lucruri noi care vă vor surprinde.

Toți părinții ar dori să aibă opțiunea de a ne bucura copiii cât mai mult timp, nu trebuie să ne despărțim de ele în timpul orelor lungi de muncă, dar de multe ori nu putem.

Deci, dacă acesta este cazul dvs. și nu aveți nicio alternativă, încercați. Dacă nu îți place sau îți schimbi situația personală, ești întotdeauna la timp să-l scoți din centru. Însă acum ai încredere în copilul tău: el îți va arăta că are mai multă ușurință de adaptare decât îți poți imagina.

Pentru a vă ajuta, cel mai bun lucru pe care îl puteți face (chiar dacă vă simțiți mai mult ca să plângeți decât copilul dvs.), este să-i arătați încredere și securitate, deoarece sunteți figura sa de referință.

De asemenea, ar trebui să-i permiteți să-și exprime sentimentele și emoțiile. Nu toată lumea reacționează în același mod sau reușește să se adapteze în aceeași perioadă de timp. Lăsați spațiul de care aveți nevoie pentru a vă adapta, fără a vă copleși.

Chiar și tu ești mai puternic decât crezi. Lucrul important va fi să vă dedicați timp de calitate când vă întâlniți din nou și zilele libere.

4) Nu veți putea controla totul

Nu veți mai fi cu copilul dvs. 24 de ore pe zi, așa că va trebui să învățați să delegați și să aveți încredere în persoanele care au grijă de el în timp ce nu puteți.

Poate te pot ajuta să știi ce fac în clasă atunci când nu ești acolo.

Vă vor informa despre progres și cum a mers ziua, dar într-un mod mai puțin exhaustiv decât v-ați dori. Așadar, încearcă să nu monopolizezi profesorul atunci când te informează că a făcut trei poezi, cu întrebări precum: "A fost clarita? Foarte greu?". Nu numai că văd mulți la sfârșitul zilei, dar în spatele tău există multe mame care doresc să-și lovească copilul după ce nu l-au văzut în câteva ore și știu cum a trecut ziua.

Trebuie să vă obișnuiți cu ceea ce veți lipsi, de exemplu: dacă ați luat cinci sau 10 minute pentru a mânca, dacă ați făcut-o cu mâna dreaptă sau stângă, dacă ați pus o față ciudată când ați încercat morcovul ...

La bebeluși și mai multe școli și familie ar trebui să vegheze împreună la hrănirea echilibrată și sănătoasă a copiilor

Profesorii vă vor oferi un rezumat (chiar scris) al celor mai importante și vă vor anunța dacă s-a întâmplat ceva neobișnuit în timpul zilei. Pe măsură ce trec zilele, veți învăța să banalizați anumite lucruri și să nu vă faceți griji pentru ceea ce nu este sub controlul vostru.

Vei cunoaște în avans meniurile lor zilnice, excursiile, vei avea haine schimbate (în caz de accident), vei primi grija și atenția profesorilor foarte pregătiți. Dar, dacă mai aveți îndoieli: jucați-vă cu el când îl alegeți, oferiți-i mâncare variată pentru cină, vorbiți-i despre ziua lui la școală (fără să-l copleșiți cu întrebări directe) și oferiți-i toată dragostea dvs., ceea ce trebuie să simtă în siguranță și fericit

La bebeluși și multe altele De câte ore de somn au nevoie în funcție de vârstă?

5) Va cădea și va veni cu o zgârietură sau trage de păr

Să nu ne păcălim. Oricât de remarcanți suntem dintre copiii noștri mici, ei uneori cad, se poticnesc, devin sânge și chiar plâng. Și asta nu înseamnă că suntem părinți răi.

Ei bine, va cădea și se va zgâria în grădiniță, chiar și ceva mai mult decât v-ați dori. Și asta nu implică faptul că profesorii sunt neglijați. Sunt pur și simplu copii care încă învață să alerge, să sară, să se joace cu alți colegi și să „sărute pământul” din când în când.

De asemenea, sunt lupte frecvente pentru deținere (și nu înseamnă că copiii sunt slab educați), dar în conformitate cu „Legea lui Murphy” își doresc întotdeauna jucăria pe care o are celălalt, doar aceea.

Și va apărea plâns, împingere și chiar o zgârietură sau trage de păr. Desigur, aceste atitudini nu sunt corecte, iar profesorii vor fi responsabili de predarea celor implicați, dar ei pot ieși din fald. Sau fiul tău nu s-a luptat niciodată în parc nici măcar pentru un recipient cu iaurt pe care îl avea băiatul de alături? Ei bine, recunosc că ai mei. Trebuie să fie un recipient unic!

Aceste lupte de război fac parte din adaptarea lor pentru a trăi cu alți copii, cu condiția să fie o situație izolată, foarte punctuală și, desigur, nimic din cazuri traumatice și raportabile.

În Bebeluși și multe altele, alege-ți copilul în pepinieră și găsește-l plin de mușcături: ce să faci într-un astfel de caz

6) Nu voi merge impecabil îmbrăcat și nu se întâmplă nimic

Îți place să-ți vezi fata cu acea fustă din denim și cămașa aia. Ei bine, de la școala din creșă, mai bine rezervați cele mai frumoase haine atunci când ieșiți la plimbare cu voi.

Dacă încă nu te-ai convins de recomandările centrului, ar trebui să mergi la clasă cu haine confortabile, chiar dacă nu este cel mai izbitor.

Cele mai confortabile, deși puteți întreba și alte mame, sunt tricourile și puloverele cu deschidere de paranteze pătrate, fără butoane, puloverele cu fermoar în centru, astfel încât copiii să le poarte singure, leggins sau pantaloni de pulover cu cauciuc la talie, pantofi cu velcro ...

Vei fi surprins să vezi cât de repede învață să fie autosuficienți atunci când se îmbracă și se dezbracă, cu trucurile pe care le învață în grădiniță!

În ceea ce privește încălțămintea, dacă încep să meargă, este mai bine să optezi pentru pantofi foarte moi, care să permită întregul joc al piciorului sau chiar cel mai apropiat de sentimentul de a merge desculți sau de alunecare. Și, cel mai important, că pantoful se potrivește copilului și nu invers.

La Bebeluși și mai mulți copii desculți, mai inteligenți (și mai ales, mai fericiți)

7) Vei pierde pantofi, haine, suzete ...

Acasă am putea vinde șosete de kilograme care sunt lăsate inegale, deoarece mașina de spălat pare să înghită însoțitorii.

În același mod, școlile de creșă ar putea deschide magazine second-hand cu toate hainele pierdute.

Din fericire, există o soluție ușoară: marcați toate hainele și obiectele copilului nostru, dar toate, astfel încât atât copilul, cât și profesorii să știe să recunoască cine aparțin dacă îl găsesc într-un loc care nu le aparține.

În plus, multe haine se repetă, iar profesorii nu au cum să știe cine sunt dacă nu sunt marcați sau părinții să pretindă că un sacou aparține fiului lor și nu copilul care îl poartă, dacă nu-i poartă numele.

Și se va întâmpla. Întrucât la începutul școlii-creșă nu există grupuri WhatsApp părinți, trebuie să căutăm live și direct, până când putem scrie mesajul obișnuit al "Fiul meu a pierdut un hanorac roșu, de dimensiunea trei. Puteți vedea dacă vreunul dintre copiii dvs. l-a luat confuz?"

De la inițialele brodate pe o panglică, prin marcajele „presupus rezistente la apă” până la etichetele de astăzi, personalizate, termoadezive, ușor de amplasat și foarte rezistente.

Pachetează 155 de etichete personalizate pentru a marca haine și obiecte (// www.bebesymas.com/otros/como-marcar-la-ropa-del-colegio-para-los-peques). 100 de etichete din țesătură termo-adezivă + 55 etichete adezive vinilice. (Culoare 1)

Astăzi pe Amazon pentru 18,50 €: //www.amazon.es/dp/B01EG6W4ZW

Și dacă este încă foarte mic și nu recunoaște numele acestuia, puteți selecta un desen, astfel încât să vă puteți identifica lucrurile.

Și nu este o chestiune de râs. În grădinița de copii mici, o mamă „s-a confundat” cu căruciorul ei, pe care a trebuit să-l cumpăr de la foarfece, exclusiv pentru a o lăsa acolo și dacă nu are un nume, rămân fără ea. Deci, chiar dacă vă lipsește paharul ciudat al învățării, este mai bine ca totul să fie marcat, dacă funcționează. Cuvântul mamei!