Sunt tată / mamă, trebuie să mă vaccinez din nou împotriva rujeolei?

OMS a avertizat recent cu privire la creșterea cazurilor de rujeolă în Europa și la „renașterea dramatică” a bolii în patru țări din regiunea în care a fost considerată eradicată. Este o boală virală foarte contagioasă, care în cazul existenței lor poate fi foarte gravă, în special în grupurile de risc, cum ar fi copiii sub cinci ani, femeile însărcinate, persoanele cu sistem imunitar slăbit și adulții de peste 20 de ani.

Boala nu are tratament, iar vaccinul este singurul mod simplu și eficient de prevenire a bolii Dacă sunteți părinte sau mamă și nu știți dacă trebuie să primiți din nou vaccinarea împotriva rujeolei, astfel încât familia dvs. să fie protejată, vă vom explica totul.

Este important să fim protejați, nu doar copiii

Vorbim de obicei despre vaccinul împotriva rujeolei la copii (în cadrul vaccinului triplu viral), dar este important ca adulții să fie protejați pentru a evita infecțiile care ne pun copiii în pericol, mai ales în situații cu o vulnerabilitate mai mare, cum ar fi bebelușii care nu au încă a primit vaccinul (înainte de 12 luni, vârsta la care se aplică prima doză) sau la copiii care nu îl pot primi, deoarece sunt imunocompromisi.

Pe Magnet Measles a revenit deja în patru țări din Europa. Și cu ea, vaccinuri pentru adulți

Pentru a face față focarului de rujeolă, Ministerul Sănătății a aprobat un programul de vaccinare accelerat în care autoritățile subliniază că:

"Ar trebui să se acorde prioritate protecției împotriva bolilor cu transmitere ușoară sau grave. Prin urmare, vaccinarea împotriva rujeolei și rubeolei, poliomielitei, tetanosului și difteriei este o prioritate la persoanele susceptibile de orice vârstă."

Planul stabilește orientări generale privind vaccinarea, în funcție de boală și cu prioritate în funcție de vârsta persoanei, deși recomandă ca calendarele să fie personalizate în funcție de istoricul fiecărui pacient. În ceea ce privește vârsta, acesta este împărțit în trei faze: prima, cele sub șapte ani; apoi între vârsta de șapte și 18 ani; și în sfârșit pentru cei peste 18 ani, în care se specifică că:

„Vaccinarea este recomandată la oameni născut în Spania din 1970 fără antecedente de vaccinare documentate și la persoanele născute în Spania și fără documentația anterioară de vaccinare "

Asociația spaniolă de vaccinare spune că adulții cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani trebuie vaccinați doar dacă nu au avut rujeolă sau nu au fost vaccinați împotriva rujeolei cu două doze. În calendarul Bebelușilor și mai multe vaccinuri 2019: acestea sunt noutățile

Vaccinul împotriva rujeolei la adulți

Vaccinul împotriva rujeolei a început să fie administrat în Spania în 1978, crescând acoperirea foarte lent și treptat, fără a atinge o acoperire ridicată, aproape de 80 la sută, până în 1987 (conform raportului „Situația rujeolei în Spania”)

De aceea, sunt mulți adulți care nu au fost vaccinați ca copii, care nu și-au încheiat vaccinarea, sau nici nu știu dacă au trecut sau nu boala. „Pe măsură ce rujeola circula mai puțin, a existat și o parte a populației care nu a trecut de boală”, explică Pere Godoy președintele Societății Spaniole de Epidemiologie.

În aceste cazuri, organismul menționat recomandă vaccinarea persoanelor între 40 și 50 de ani, să-și actualizeze vaccinurile și să evite noile infecții.

Programul de vaccinare pe viață recomandat (2019)

Câte doze sunt necesare?

Sănătatea recomandă administrarea de două doze de triplă virală cu un interval de cel puțin patru săptămâni Între doze Vaccinul este contraindicat la femeile însărcinate, iar femeile în vârstă fertilă ar trebui să evite sarcina în termen de patru săptămâni de la vaccinare.

Dacă a fost administrată anterior o doză, se va administra o singură doză, indiferent de timpul care a trecut de la administrarea anterioară.

La sugari și mai mulți OMS avertizează că cazurile de rujeolă din lume s-au ridicat la cifrele istorice