Întoarcerea la școală a grupurilor WhatsApp: pacea s-a terminat

Cu siguranță, în această vară ați ratat acele mesaje frecvente pentru a comenta toate lucrurile (totul: școală și extrașcolare) din grupul WhatsApp al școlii. Sau poate au sunat? S-a întâmplat ca în spatele anunțurilor școlare, care apar de fiecare dată înainte? Telefonul a început să sune din nou cu mesaje despre cărți, cutii și diverse materiale pe care copiii trebuie să le ia în prima zi de școală? Poate că temele sunt mai variate?

Revenirea la școală a grupurilor WhatsApp este iminentă. Mai devreme sau mai târziu, acest canal înveseleste inevitabil și ne trage într-un vârtej de teme, uneori interesante, chiar necesare, dar de cele mai multe ori total dispensabile și de prisos, dacă nu chiar inadecvate. Din acest motiv și pentru că dorim ca pacea să dureze puțin, dedicăm aceste rânduri pentru ceea ce ar trebui să fie un grup WhatsApp al școlii și ce nu ar trebui să devină.

O vară fără WhatsApp ... sau nu?

Dacă sunteți cineva care s-a bucurat de liniștea de vară a grupuluiProbabil că nu veți fi dispus să începeți comunicarea cu alți părinți la telefon. Ești o ființă socială? Bineînțeles că nu, ați dorit pur și simplu să dedicați sărbătorile altor lucruri, poate chiar ați continuat să vorbiți cu unii dintre acești membri ai grupului (sau cu mulți, nu există ziua de naștere a școlii vara?), Dar fără a deranja restul. Și cel mai necunoscut, este posibil să le fi vorbit în persoană! A-ți dori o pauză într-un grup WhatsApp este cel mai normal lucru din lume, deoarece în final devin o mică „obligație” de rutină de care oricine ar putea dori să se deconecteze.

În Bebeluși și mai mult Expulzat din grupul WhatsApp al școlii, tatăl care ne-a făcut să râdem cu aventurile mascotei clasei fiicei sale

Dacă sunteți unul dintre cei care vă conțin, chiar dacă ați dorit să comentați ceva în grupul școlarPăstrează-l. Este bine să vă „dezactivați” și probabil „maimuța” va dura doar prima săptămână. Nu simțiți o anumită lansare acum că am uitat puțin de acel grup activ timp de zece luni pe an? Și dacă fiul sau fiica ta este cel care te insistă să pui în grup orice lucru mic (un salut, o fotografie de vacanță, o înregistrare, niște emoji ...), propune-i să-l vezi pe unul dintre prietenii săi în curând (live și direct) Cu siguranță că va liniști această dorință. Și apropo, acea prietenie este reînnoită, că și adulții cunosc mult mai bine o întâlnire cu prietenii noștri-colegi de clasă-colegiu-universitate-muncă ... decât conversațiile virtuale prin intermediul telefonului mobil.

Dacă sunteți unul dintre cei care au continuat să scrie în grupÎn cele din urmă, gândiți-vă la cei pe care i-am menționat, întrucât îi puteți scuti pe cei care doresc o anumită pace și pe cei care încearcă. Poate că este timpul să încetinească. Nu este necesar să spui bună dimineața, să dorești un weekend bun toată vara sau să întrebi „Eoooo ... Ce este că ești atât de liniștit?”.

Nici nu este permis să împărtășiți fotografii de vacanță la toate orele (aveți grijă, acest lucru se aplică oricărui grup WhatsApp). Această pauză de vară va încărca cu siguranță bateriile tuturor membrilor grupului și chiar o va lua, deja în septembrie, cu mai multă dorință și pentru ceea ce contează cu adevărat.

Prins la telefon, legat pe WhatsApp

Problema acestei „dependențe” de mesajele instantanee poate părea exagerată, dar nu este o glumă și până la urmă este o manifestare a cârligului pe care multe persoane îl au pentru telefonul mobil.

În general, nu este nevoie să vă faceți griji, dar experții în psihologie spun că o utilizare greșită a aplicației de mesagerie instantă își are riscurile și poate afecta viața persoanelor care se cufundă în ea.

În Spania, mai mult de 42% dintre utilizatori susțin că sunt conștienți în permanență de mesajele instantanee pe care le primesc pe mobil, potrivit barometrului Centrului de Cercetări Sociologice (CSI).

Lipsa somnului, neînțelegerea, dezinteresul în viața reală, interferențele grave în viața de zi cu zi (studii sau muncă ...) sunt unele dintre cele mai grave consecințe în cazuri extreme (care, întâmplător, afectează din ce în ce mai mult adolescenții) de rău utilizarea WhatsApp. Vei gândi că exagerez când vorbesc despre aceste efecte dăunătoare și nu spun că a fi în așteptare și activ în grupul școlar (și în orice altul) este un simptom al oricărei probleme, dar sunt tot mai răspândite.

Bine, nu avem dependențe, dar ne-am gândit la timpul pe care îl petrecem pe mobil pentru aceste probleme la zi? Și încă un lucru la care probabil că nu ne-am oprit să ne gândim suficient: să fim agățați la telefon toată ziua, îi vom face pe copiii noștri să îl vadă ca normal și să ne urmeze pașii.

La Bebeluși și mai multe grupuri Whatsapp de mame și tați sunt cel mai rău lucru care s-a întâmplat cu școlile în ani

Și asta, potențial, este un mijloc perfect de a comunica, dacă o facem rațional, cu bun-simț: este un mediu ieftin, rapid, aproape universal. apoi, Cum să aplici acel bun simț grupului WhatsApp al școlii? Cât de departe am ajuns noi, încât chiar și de la școlile înșiși trebuie să stabilească limite pentru utilizarea acestui mediu sau manifest în această privință?

Pentru ca grupul WhatsApp al școlii să funcționeze ...

Nu dorim ca grupurile de mesagerie instant din școală să devină cea mai proastă invenție din lume. În fiecare grup WhatsApp există câteva reguli de bază pentru o funcționare lină și nu sunt întotdeauna la fel, întrucât nu este același lucru să comunicăm cu colegii noștri (unde pot fi incluși șefii noștri) decât cu prietenii noștri de viață sau cu vecinii, familia ... Există, de asemenea, reguli de o bună utilizare a WhatsApp-ului școlii și acum, după ce se pare că încep să înveselească din nou, nu este rău să comentezi regulile de bază.

 • Nu fi secretarul copiilor tăi. De multe ori vor uita să scrie temele pentru acasă sau datele examenului, conținutul care intră la examen, își vor uita cărțile ... Dacă rezolvăm totul prin WhatsApp, ei nu vor învăța să fie responsabili și autonomi. Este logic ca din când în când să ni se întâmple și să puteți alege și un tată sau o mamă cu care aveți mai multă încredere pentru a rezolva problema și a nu vorbi cu întregul grup. Dar dacă uitarea continuă să se întâmple, este convenabil să vorbim cu profesorul pentru a găsi o soluție sau o îmbunătățire la acest subiect. Dacă băiatul sau fata se obișnuiește să facă totul în fiecare zi, nu vor putea să funcționeze singuri atunci când nu suntem. Acest lucru, oricât de ciudat ar părea, îl văd de obicei în unele (din fericire puține) cazuri când este prea târziu să le lăsăm acea tracțiune de responsabilitate: când intră în institut și obișnuiesc să supravegheze continuu și să ajute la rezolvarea uitării sau a lor greseli ...

 • Nu faceți temele copilului prin grup. Nu puneți întrebări despre teme, răspunsul poate fi găsit prin alte mijloace și, dacă nu se știe, nu este înțeles sau nu este obținut, copilul ar putea explica profesorului a doua zi dificultățile pe care le-a întâmpinat pentru a lăsa acel răspuns în alb.

 • Nu răspundeți la întrebările lansate în grup dacă nu aveți nimic de contribuit. Când sunt întrebați despre hainele pierdute, datele de activitate ... nu este necesar ca 20 de persoane să spună „Nu știu”, „Nu avem” ... Se înțelege că dacă nu răspundem nu trebuie să saturem mesaje și pentru că nu putem fi utili .

 • Utilitate, iată cheia pentru care grupul WhatsApp al școlii funcționează bine. Ar trebui să fie folosit pentru a rezolva îndoieli care afectează întreaga clasă, pentru a ne aminti de date importante, pentru a fi de acord cum va fi costumul din acest an sau micul cadou pentru profesor, pentru a planifica un eveniment extracurricular, cina de final de curs ... Trebuie să fii constructiv, pozitiv. și nu distructiv.

 • Nu puneți în grup nicio întrebare care va rezolva o căutare Google. Dacă aveți internet pentru a utiliza grupul, aveți, de asemenea, o conexiune browser și investigați la ce oră se deschide mall-ul sau când au lansat filmul Emojis.

 • Nu criticați, insultați, amenințați și nu aduceți probleme sensibile grupului, fie că se referă la profesori sau la alți părinți ai școlii sau la oricine. În acest fel, în plus, vom evita neînțelegerile pe care le presupune comunicarea scrisă. Amintiți-vă că pentru a vorbi rău despre profesor într-un grup puteți scădea o amendă, deoarece declarațiile pe care le facem prin acest mediu lasă o marcă și servesc pentru a lua măsuri legale dacă este necesar, în același mod se întâmplă cu comunicările a rețelelor sociale. În general, se poate spune că nu includeți nimic în grupul pe care nu l-ați spune în fața persoanei în cauză. Păstrați întotdeauna respectul și formele.

Orice critică poate fi ridicată într-un mod civilizat dacă vrem să fie constructivă. Orice îndoială, comentariu, dezacord pe care îl avem cu profesorii, este mai bine să vorbim cu ei.
 • Evitați bârfele, bârfele, glumele sau informațiile care nu sunt relevante. Amintiți-vă: grupul a fost creat ca un instrument util pentru școală, probleme școlare, nu despre un astfel de caz solid de separare, pentru a face publicitate unui nou restaurant, pentru a vorbi despre fotbal sau pentru a face glume despre cea mai recentă controversă a lui Donald Trump ...

 • Fii simpatic cu cei care nu doresc să participe la grup sau din anumite motive au părăsit-o (întreabă-te, de ce ai făcut-o, te-a deranjat ceva? Sau mai bine, întreabă-l în persoană). Participarea la acest canal de comunicare nu are nicio obligație și există alte modalități de a comunica cu persoana respectivă atunci când este necesar, astfel încât să nu fii exclus din anumite activități sau știri ...

 • Nu trimiteți fotografii de familie, private sau alți copii. Se pare că uneori WhatsApp-ul familiei este confuz (sărac, au multe de îndurat) cu cel al școlii. Oricât de mult vrem să împărtășim comuniunea fiului cel mai mare sau vacanța la plajă, nu este ceva care să privească întreaga clasă.

 • Contactați în mod privat o componentă a grupului dacă veți adresa singur. Nu este necesar ca restul membrilor să afle despre o conversație care privește doar două persoane. Și, mai important, nu este necesar să deranjați restul.

 • Nu părăsiți telefonul mobil pentru a comunica prin acest grup, puteți scrie sau înregistra lucruri incomode sau face o altă utilizare greșită a canalului de comunicare (trimite imagini, mesaj către o singură componentă ...). Nici telefonul nu este o jucărie pentru cei mici (care sfârșesc prin a trimite mesaje din greșeală, uite unde, către grupul WhatsApp al școlii).

 • Nu faceți subgrupuri, veți evita neînțelegerile și erorile, deoarece este foarte comun să confundați grupul în care scriem sau căruia trimitem fotografii ...

 • Fiți restricționat cu fotografiile sau videoclipurile pe care le trimiteți din excursia respectivă, ziua de naștere sau șederea la clasă. Dacă fiecare membru al grupului trimite 30 de fotografii, imaginați-vă agitând memoria mobilă. Merită să selectați cele mai bune imagini (de ce să trimiteți cele neclare sau întunecate în care nu se distinge nimic?), Cele pe care nimeni nu le-a trimis înainte (de multe ori aceeași fotografie se repetă de cinci ori) și chiar le trimiteți individual tatălui sau mama fotografia dacă fiul ei apare ca protagonist în ea.

 • Nu merită niciun moment. Este necesar să se stabilească limite de timp pentru a reduce această participare. Deși la final, va fi întotdeauna cineva care nu vede ciudat să pună mesaje la ora 12 noaptea sau la 6 dimineața, așa că putem comenta politicos că ne-a trezit, că există cei care nu tace grupul ...

Tu, ai comis vreuna dintre acestea „păcate” în grupurile WhatsApp ale școlii? I-ai asistat? Te-ai înarmat vreodată cu curaj să spui ceva oamenilor care încalcă aceste reguli nescrise? Este complicat, deoarece de cele mai multe ori nu ai suficientă încredere, iar ceea ce am face cu prietenii sau familia ar fi tăcut în cazul altor tați sau mame din acest tip de grupuri.

În orice caz, sperăm ca grupul WhatsApp al școlii să rămână calm încă câteva săptămâniSau deja aștepți cu nerăbdare să funcționeze? Sperăm că, atunci când este activat, servește pentru probleme cu adevărat utile și, de ce nu, distractiv pentru copiii noștri, ca o excursie interesantă care îi aduce pe copiii clasei înapoi dincolo de mediul școlar și care îi face pe noi (noi) pentru a relua cu mai multă dorință întoarcerea aproape întotdeauna dificilă la școală.

La Bebeluși și mai multe grupuri Whatsapp de mame și tați sunt cel mai bun lucru care s-a întâmplat cu școlile în ani

Fotografii | iStock
La Bebeluși și multe altele Grupurile Whatsapp de mame și tați sunt cele mai bune care s-au întâmplat școlilor în ani, grupurile Whatsapp de mame și tați sunt cele mai grave care s-a întâmplat școlilor în ani