Căutați un nume unic pentru copilul dvs.? Este posibil și vă spunem cum

Am fost una dintre acele mame care căutau un nume special pentru copilul lor. O recunosc. Și am găsit-o: cu multă semnificație pentru tatăl său și pentru mine și puterea pe care am dorit să o avem fiica noastră. Și da, este adevărat, cred că Kenya are o personalitate incredibilă în parte datorită ceea ce se numește (și multe alte lucruri, desigur).

Deci, când am rămas însărcinată cu fratele său, din nou aceeași luptă: a trebuit să-l numim într-un mod unic, pentru că este la fel de important ca sora sa.

Iar găsirea numelui perfect pentru copilul nostru este o problemă importantă (pentru majoritatea părinților) și durează timp în timpul sarcinii. În Spania, Registrul permite aproape toate numele, "cu condiția ca persoana să nu fie rănită în mod obiectiv și identificarea sa să nu fie confundată". Părinții încep să inventeze nume și chiar există profesioniști care ajută în sarcina de a găsi acel nume unic pentru copil.

„Aproape” toate numele sunt valabile

Petreceți ore în care decideți numele pentru copilul dvs. și apoi respingeți-l în Registrul civil? Se întâmplă și mai des decât credem. Pentru că, deși regulile par simple, luptele pendinte în registrele civile vin la Direcția Generală a Registrelor și Notarilor.

Printre acele nume „curioase”, cel al lui „Lobo”, deoarece părinții din Madrid au insistat să-și numească fiul și au luptat până au reușit.

Dar, de asemenea, „Miere” (pentru că este încă o poreclă), „Ploaie de aprilie” (pentru că aprilie poate fi un nume de familie), „Iune” (pentru că Academia de Limba Bască recunoaște June, nu Iune) ... sunt nume care nu au a fost admis la Registrul civil al diferitelor provincii.

În Bebeluși și multe altele, căutați un nume pentru copilul dvs.? 101 nume de băieți care să vă inspire

Potrivit Ministerului Justiției, astăzi aproape toate numele sunt posibile, cu condiția ca persoana să nu fie rănită în mod obiectiv și identificarea lor să nu fie confundată: un nume de familie s-a transformat într-un nume sau, de exemplu, un nume care induce în eroare legat de sex.

Acesta este cazul, de exemplu, al lui Ari, care în conformitate cu Registrul Mataró nu este acceptabil, deoarece poate fi diminutivul lui Ariel sau Ariadne.

Nu se pot impune mai mult de două nume simple sau compuse, iar numele altui frate viu nu poate fi atribuit unui frate.

De asemenea, lipsește părinții care regretă momentul alegerii lor sau adultul care se luptă să schimbe numele dat de părinții lor.

Dar Ministerul Justiției susține asta pentru a schimba un nume de care ai nevoie "doar cauza": când se demonstrează că un alt nume decât cel din Registru este de obicei utilizat pentru a traduce un nume străin sau pentru a-l adapta la limbile oficiale ale țării.

Transsexualitatea este, de asemenea, un motiv valid pentru a schimba numele unui copil din Registru, fără a fi nevoie să aștepte până la vârsta legală. Mai ușor de când a fost aprobat cu puțin peste o lună în urmă, posibilitatea ca "Minori transgender care au maturitate suficientă" De asemenea, pot schimba sexul în Registru.

La Bebeluși și mai mulți copii și adolescenți transgenri își pot schimba sexul în Registrul civil, dacă au „maturitate suficientă”

Căutarea mea de nume „unice”

Așa cum le-a explicat bebelușilor și mai mult Raúl și Sergio Ituero, creatorii Aván & Era (compania „motor de căutare pentru nume noi”), „cererile părinților sunt cele mai variate: *„ care sună tandru ”,„ care are forță ”,„ care are personalitate ”sau„ care are un sens frumos ”.*

În cazul meu, mă identific cu doi dintre ei: Aceasta are o semnificație specială pentru familie și asta are forță. Știu că este doar un exemplu (și poate nici măcar bun), dar dacă vei fi mamă și te îndoiești de unde să începi să cauți, poate experiența mea te poate ajuta. Cel puțin, mi-aș fi dorit în ziua mea pe cineva să mă îndrume de unde să încep.

Sunt un călător neobosit și există țări, locuri, nume care lasă o amprentă specială asupra ta. Și în jurul acestei situații am început să considerăm posibile nume pentru fiul nostru în aceeași zi în care testul de sarcină a fost pozitiv.

În Bebeluși și multe altele, căutați un nume pentru copilul dvs.? 101 nume de fete care să te inspire

Ca asturiană, am fost sedusă (sedusă de tatăl ei și de mine) ideea unui nume care amintea fiicei noastre despre originile ei, dar toți cei care ne-au atras pentru o fată (Xana, Xandra ...) au inclus „litera X” și bunicii. ba chiar și alți copii au avut dificultăți să o pronunțe. Deci, la revedere de la idee, pentru că nu ne-am dorit (ca toți părinții) ca fiica noastră să fie subiectul unor glume sau greșeli.

Pe de altă parte, ultima noastră călătorie a fost în Kenya și ne-am îndrăgostit de savană, așa că am ocolit: Africa, Kenya, Savannah ... Și am câștigat numele țării, așa cum este scris la origine, cu 'și'. A trebuit să suportăm glumele și respingerea familiei numindu-ne părinți nebuni și chiar răi pentru că urma să ne marcăm fiica cu un nume absurd pentru totdeauna.

Dar suntem îndrumați de inimă și astăzi fiica mea este o tânără curajoasă, de succes și fericită, care poartă cu mândrie un nume pe care l-a apărat și l-a corectat întotdeauna, când intenționează să scrie țara în spaniolă: "Numele meu este Kenya, ca țara". Poate vă place mai mult sau mai puțin, dar nu se întâmplă niciodată indiferent.

În ceea ce privește cel de-al doilea fiu, căutarea a fost și mai intensă, pentru că ne doream să fie la fel de specială ca sora sa. Așa că am început să investigăm numele Quechua și indigene, pentru că ultima noastră destinație fusese Amazonul, în Peru, și am fost agățați de oameni, de jungla ... Dar numele, cu semnificații minunate, au fost imposibil de pronunțat și ne-am temut de intimidarea totală a fiului nostru. .

Deci, pe măsură ce copilul s-ar fi născut la Madrid, reluăm posibilitatea de a-mi privi originile și, eliminând din nou opțiunile cu „X” (Xavier, Xandro, Xenaro ...), Am ajuns în Yago, Santiago, în asturiană. Și, din nou, se pare că am reușit, deși nu este un nume atât de unic. De îndată ce cineva îl întreabă dacă este gallec, pe nume, el este responsabil imediat de clarificarea: "Numele meu este Yago no Iago, așa este scris în limba galleză" Și atât de fericit Pentru că da, este un copil fericit, cu un nume scurt, care îi amintește că familia mamei sale este a copilului.

Profesioniștii „inventează” un nume pentru copilul tău

Riscul pe care îl riscăm atunci când creăm un nume nou este ca Registrul civil să nu îl admită, deoarece nu este scris nicăieri sau folosit.

Dar pentru frații Sergio și Raúl, mințile creative ale Aván & Era, aceasta nu este o problemă. Au inventat deja nume pentru părinți, fără să fi fost respinși.

Raúl ne spune că sunt publiciști de profesie, specialiști în „identitatea verbală”. În 2012 au creat marca Damenáme, unde au creat nume pentru cele mai diverse companii, precum „Berídico” sau „Quesito Films”, iar trei ani mai târziu au venit cu „Folosiți aceste cunoștințe atunci când faceți nume pentru beneficiul părinților care sunt pe cale să aibă un copil și sunt implicați în cacao, adică să-l denumiți.”

Nouă luni mai târziu, s-a născut Eire, prima fată din Europa al cărei nume a fost propus de o companie. Ei spun că au făcut-o și continuă să o facă gratuit pe pagina lor de Facebook.

„Repede am început să primim cereri care au influențat originalitatea numelui și de acolo au apărut Aván & Era.”

Astfel se obține un nume unic

Raúl explică că:

  • În primul rând, au un interviu cu părinții, personal, prin Skype sau telefon, în ultimul caz. Sunt întrebați despre preferințele lor: limbi preferate, dacă doresc să fie lungi sau scurte, compuse, litere tabu, inițiale ... Se asigură că "Apar multe specificații, deoarece este un costum adaptat."

  • Când au toate aceste informații, folosesc tehnici de creativitate, cum ar fi brainstorming, hărți ale minții, cuvinte aleatorii și altele inventate de ei. Ei fac și cercetări istorice pure și „consultă sute de dicționare”.

La Bebeluși și mai multe Nouă greșeli frecvente pe care nu veți dori să le faceți atunci când alegeți numele copilului
  • Când ajungem la o listă de aproximativ o sută de nume care ne plac, vedem care sunt cele mai bune ochiuri cu numele de familie ale părinților și în final verificăm că nu există un astfel de nume în Institutul Național de Statistică.

  • De obicei, sunt nume noi, dar au salvat vreodată „Au fost înmormântați sub o grămadă de ani”.

  • Și cum "aproape toate numele sunt posibile, cu condiția ca persoana să nu fie rănită în mod obiectiv", studiază acest lucru „aproape” în special și asta depinde de subiectivitatea funcționarului. Ei fac o muncă anterioară pentru a se asigura că nu vor fi probleme de înscriere.

Un exemplu concret unic în lume

Directorii Aván & Era spun că "Ceea ce ne interesează cel mai mult este confidențialitatea minorilor și de aceea semnăm un acord de confidențialitate cu părinții în care ne angajăm să nu dezvăluim niciodată numele prezentate".

Așadar, atunci când le cerem să dezvolte un anumit caz, ele trag un exemplu inventat:

"Imaginați-vă că doi viitori tătici ai unei fete ne contactează: Inma Vega și Francisco Arroyo. Inma este asturiană și Francisco de Madrid. Le-ar dori ca numele să aibă un pic din pământul celuilalt și că numele Vega merge În primul rând, este pe cale să se piardă în familia sa.

La Bebeluși și multe altele, ce nume îi dăm? 15 taste pentru a alege numele perfect pentru copilul tău

Primul lucru pe care îl detectăm este că Vega înseamnă „pământ scăzut pe malurile unui râu”, iar Arroyo este un „râu mic”. Această coincidență, faptul că apa este prezentă în cele două nume de familie, ne invită să investigăm acolo. Căutăm dacă există ceva în Madrid care ne referă la „apă” și îl găsim. Am descoperit că este în etimologia orașului în sine: Madrid în arabă se spunea Mayrit, care înseamnă „canal”. Chiar și arheologii au găsit un motto frumos pe zidurile orașului: „Am continuat apa construită, zidurile mele de foc sunt”.

Pe de altă parte, privim în mitologia asturiană și descoperim că există o zeiță a apei și a feminității numită Deva. Începem să facem combinații cu Mayrit și Deva și, dintre mulți, alegem Devay ".

Ei explică că ultimul lucru pe care îl fac este să se uite la INE (Institutul Național de Statistică). Și după ce au verificat că nu este nimeni numit așa, îl prezintă clienților împreună cu alte două opțiuni.

Poate ar trebui să fie atenți, deoarece cineva i-ar putea fura „Afecțiune“ numele care servește ca exemplu și trebuie să găsească altul. Ce crezi

Fotografii | iStock

Video: Fata in fata cu fratele lui PABLO ESCOBAR interviu UNIC (Ianuarie 2020).