Părinții actuali petrec de trei ori mai mult timp cu copiii lor, în comparație cu generațiile anterioare

De ceva timp am vorbit despre cum a evoluat participarea părinților la creșterea copiilor lor, devenind o muncă în echipă. Modificările sunt notorii, văzând că în fiecare zi sunt mai mulți părinți care exercită o părinție activă și chiar necesită ca aceștia să fie considerați mai importanți.

Atât de mare a fost evoluția paternității în ultimele decenii, încât, potrivit cercetărilor recente, Părinții actuali petrec de trei ori mai mult timp cu copiii lor, în comparație cu generațiile anterioare.

Aceasta a fost una dintre concluziile la care am ajuns Pew Research Centerdupă analizați rezultatele diverselor studii și sondaje efectuate de-a lungul anilor despre viața de familie și paternitate în Statele Unite și care a fost publicat pe site-ul lor web.

Unele cifre nu sunt la fel de surprinzătoare sau de notorietate, în timp ce altele pot părea impresionante, mai ales pentru generația actuală, deoarece suntem deja obișnuiți să vedem părinți activi în creșterea copiilor.

La Bebeluși și mai mulți părinți moderni: așa se simt bărbații despre paternitatea de azi

De exemplu, putem constata că, în 2016, părinții au raportat că au petrecut în medie opt ore pe săptămână, având grijă de copiii lor, triplu timpul petrecut de părinți în urmă cu 50 de ani în 1965, când încă se considera că creșterea copiilor era doar afacerea mamei.

Alte rezultate arată cum părinții își schimbă acum stilul de viață, de atunci În 2016, 17% dintre părinți stau acasă îngrijindu-și copiii, comparativ cu 10% în 1989. Din numărul total de părinți care stau acasă, 24% au explicat că singurul motiv pentru care au decis acest lucru a fost să poată avea grijă de copiii lor.

Această analiză nu este singura care arată cum paternitatea a devenit mai activă de-a lungul deceniilor, deoarece într-o altă cercetare efectuată în Anglia, s-a constatat că în 1982, 43% dintre părinți nu au schimbat niciodată un scutecîn timp ce în anul 2000, doar 3% nu au făcut acest lucru niciodată.

Părinții își revendică locul

Aceste rezultate ne arată cât de eficient taticii au început să ia teren și să-și revendice locul în copilăriechiar și unii dintre ei luptă cu acel stereotip învechit pe care părinții nu știu să-și crească sau să-l îngrijească de copiii lor și cer să înceteze să li se spună „babysitters” atunci când au grijă de copiii lor.

În ultimii ani, de exemplu, am văzut câțiva părinți accesați rețelele de socializare pentru a clarifica că sunt capabili să aibă grijă de copiii lor, precum și pentru a denunța alte aspecte în care părinții nu sunt luați în considerare, cum ar fi absența schimbătorilor în toaletele masculine.

La Bebeluși și multe altele „Ești babysitter?” și alte 19 fraze iritante pe care părinții trebuie să le audă atunci când au grijă de copiii lor

Și este faptul că, pe lângă faptul că începe să te implici mai mult datorită schimbărilor care au avut loc în societate de-a lungul timpului, știința susține și motivează părinții să se implice mai mult în viața copiilor lorEi bine, așa cum am văzut în diverse studii, participarea lor este plină de beneficii pentru copii.

Deci rezultatele acestor investigații sunt foarte pozitive și încurajatoare, deoarece părinții petrec timp cu copiii nu numai că întăresc legătura cu aceștia, ci și, încetul cu încetul schimbă lumea și transformă noile generații.

Fotografii | iStock
Via | de mamă