Dacă cineva le spune copiilor tăi că indigenii sunt primitivi, spune-i că este o minciună

Tot ce pot învăța copiii nu se află în manuale (cu atât mai puțin!), De fapt am văzut deja că mesajele de sănătate pe care le conțin sunt dovezi îndoielnice.

De asemenea, nu este posibil să înveți totul din mass-media (lumea există dincolo de știri, Sau nu?).

Nu suntem chiar noi cei care le vom oferi toată învățarea necesară, deoarece o parte din ele vor proveni din experiență. Dar dacă îi putem ajuta să aibă o gândire critică și să vadă cu alți ochi ... asta am crezut să văd acest scurt care aruncă mesajul că „popoarele indigene nu sunt primitive'.

Și după ce m-am gândit la asta, l-am împărtășit copiilor mei, pentru ca ei să știe că în întreaga lume, popoarele indigene și tribale care trăiesc pe propriile lor țări Cu libertatea de a lua propriile decizii cu privire la viața lor, ele prospera.

Deși (în schimb), cei care au fost expulzați din țara lor sau care nu vor avea acces niciodată la resursele lor sunt adesea condamnați să devină cei mai săraci dintre săraci și să trăiască în marja societății

Dacă spun că nu sunt primitive, se datorează faptului că sunt oameni mândri că au o cultură care a rămas îndurerată (nu este de neîntrerupt, dar se apropie destul de mult), să avem spații ample de dezvoltat (și nu ca noi, care se mișcă între cei 90 de metri ai casei, cei puțini ai biroului și parcul la care ne ducem copiii ... pentru cei mici, nici spațiul redus nu este nici un mare relief) de la școală).

De asemenea, sunt mândri că posedă bogăția limbii proprii și a țărilor fertile.

Pe scurt puteți vedea indigeni Dongria Kondhs și baigă din India, Awás, Waiapis și Enawene Nawes din Brazilia și Bushmenii din Botswana.

Mesajul provocator al filmului (în engleză), 'Fără sărăcie, fără bombe, fără poluare, fără corupție, fără închisori, fără sistem de caste și oamenii le numesc primitive? ' oferă o imagine a popoarelor indigene reale, ca oameni care au toate motivele din lume să fie mândri de modurile lor de viață.

Am învățat deja acest scurtmetraj copiilor mei, pentru a putea vedea că există alte moduri de viață și toate sunt valabile; astfel încât să se simtă invidioși de libertatea unora Ei cer doar respectarea culturii și drepturilor lor teritoriale.

Video: You Bet Your Life: Secret Word - Light Clock Smile (Ianuarie 2020).