Sărbători cu copii: cinci trasee magice în Europa de făcut cu mașina sau autovehiculul

Vă planificați acum vacanța de vară? Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe diferite și distractive, în care să vă bucurați de natură, turismul orașului și frumusețea multor colțuri de descoperit, încurajați-vă să faceți câteva dintre traseele pe care vi le propunem.

acestea sunt Cinci rute prin Europa pe care le puteți face cu mașina sau autovehiculul. În propunerile noastre veți găsi orașe atractive de vizitat și o gamă largă de oferte de agrement, precum și idei de cazare. Cu siguranță, vacanțele în familie sunt de neuitat!

Traseu prin jumătatea nordică a Portugaliei

Orasul Porto

Portugalia este o țară frumoasă care are multe de oferit. Clima sa, apropierea de țara noastră și plajele sale frumoase o fac o destinație turistică perfectă pentru familiile spaniole. În plus, Portugalia are o rețea atentă de locuri de camping și parcări pentru autovehicule, care ne vor face călătoria mai plăcută dacă optăm pentru acest mijloc de transport.

Dacă în urmă cu un an am propus un traseu prin jumătatea de sud a Portugaliei, de această dată vă propunem o călătorește prin jumătatea nordică a țării, începând cu frumosul oraș Viana do Castelo și sfârșind în Leiria medievală. În total, peste 400 de km care nu te vor lăsa indiferenți și pe care îi poți face într-un mod confortabil și relaxat, stabilindu-ți propriul ritm.

În Diario del ViajeroPortugal ia titlul de cea mai bună destinație turistică din lume

Viana do Castelo este una dintre cele cele mai frumoase orașe din nordul Portugaliei, cu o importantă tradiție maritimă. Din muntele Santa Luzia puteți vedea situația sa privilegiată și priveliștile asupra orașului care ne vor ameți.

În Viana do Castelo sunt multe de văzut, deoarece orașul are palate înglobate, biserici, mănăstiri, chafarices și fontanares care constituie un patrimoniu demn de vizitat. Însă, în Viana, nu totul este turism arhitectural și cultural și, de asemenea, familiile iubitoare de sport vor găsi o gamă largă de activități de făcut cu copiii, cum ar fi ciclismul, drumețiile, surful, navigarea, canotajul sau canotajul pe râul Lima.

La 75 km de Porto se află frumosul și coloratul oraș Aveiro, care merită vizitat

La 100 km de Viana se află Porto, cel de-al doilea oraș ca mărime din Portugalia declarat patrimoniu mondial de Unesco. Porto prinde vizitatorul cu istoria sa, cartierele sale impunătoare, zonele sale comerciale și străzile sale colorate și labirintice de pe malurile râului Douro.

Și chiar în centrul Portugaliei, la 130 km de Porto, găsim orașul Viseu care se află pe un platou înconjurat de munți și râuri. Vă va plăcea Viseu pentru atmosfera sa medievală, palatele și construcțiile din piatră și grădinile sale luxuriante.

La 140 km, continuând călătoria spre sud-vest, vom ajunge în Coimbra, cunoscut drept „orașul studenților” de către celebra sa universitate. Coimbra este un patrimoniu mondial al Unesco și are importante monumente arhitecturale de vizitat. Călătoria noastră se va încheia în orașul medieval Leiria, la doar 75 km distanță.

Frumoasă plajă Espinho, unde vă puteți bucura și de traseul nostru prin Portugalia

În drumul nostru prin țările portugheze, vom fi capabili să ne bucurăm de tine gastronomie bogată, climatul său și plajele sale cu nisip fin. Dacă am ales să călătorim cu autovehiculul, putem alege din peste 100 de campinguri înregistrate în Asociația ACSI pentru cazarea noastră. Printre ele cu siguranță le vom găsi pe cele care se potrivesc cel mai bine nevoilor noastre.

Traseu prin sudul Franței

Vedere uimitoare asupra orașului fotografiat Carcassonne

Dacă călătorești cu rulota sau autovehiculul, ar trebui să știi că Franța este o țară perfect pregătită pentru camping, cu o mulțime de trasee magice de descoperit. Cu această ocazie, ne începem turul cu un calatorie prin cele mai frumoase sate din sud, cu locuri care vă vor lăsa fără cuvinte.

Traseul pe care vi-l propunem va pleca de la Parcul Natural Regional al Pirineilor Catalani, unde vă recomandăm să vă petreceți câteva zile savurând natura, drumeții și sporturi în aer liber.

De acolo vom călători spre nord, spre orașul Carcassonne, considerat cea mai mare fortificație medievală din Europa și a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO în 1997. Copiii vor fi fascinați de acest oraș zidit, unde se pare că timpul se oprește între bijuteriile arhitecturale.

În vacanțe cu bebeluși și mai multe familii: cinci trasee magice pentru autovehicule pentru copii în Europa

Din Carcassonne vă recomandăm să ajungeți la Toulouse, 93 km nord-vest. Toulouse este cunoscut sub numele de „Orașul roz” prin culoarea dominantă a fațadelor clădirilor sale vechi. În Toulouse putem să ne plimbăm pe străzile sale înguste și șerpuite, să admirăm romantismul impregnat în multe dintre monumentele sale și să descoperim cele mai frumoase locuri ale sale.

Frumos oraș Montauban

Și de acolo ne vom îndrepta spre nord, spre orașul Montauban, situat la puțin peste 50 km de Toulouse. Acest frumos oraș are o enclavă strategică și câteva construcții originale, care i-au câștigat titlul de „case prototip și sate noi”. Pe lângă turismul arhitectural, în Montauban vă puteți bucura de natură și de zonele condiționate pentru jocuri pentru copii, picnic în aer liber și plimbări pe jos sau cu bicicleta.

Traseul nostru prin Franța continuă în orașul Agen, la 75 km de Montabaun. Agen este un oraș confortabil și familiar, cu locuri emblematice și clădiri arhitecturale importante, printre care se remarcă Muzeul de Arte Plastice.

Și dacă călătorești în acest oraș în ultimul weekend al lunii august, vei fi surprins de Grand Plum Festival, unde te predai omagiu faimoasei prune Agen printr-o petrecere minunată cu degustare, concerte și spectacole.

Și din Agen vom călători din nou spre sud, spre orașul Saint Gaudens situat la doar 50 km de granița cu Spania. Saint Gaudens surprinde cu istoria și trecutul său medieval, fiind o referință culturală a întregii regiuni.

Navigarea pe Canal du Midi, declarată patrimoniu mondial UNESCO, este o altă dintre activitățile distractive pe care le poți face în timpul călătoriei tale

Traseul pe care ni l-am propus acoperă aproximativ 500 km de călătorie, pe care îl puteți adapta sau ajusta în funcție de nevoile și ritmul dvs. Pentru a vă găzdui, împărtășim următoarele pagini informative cu hoteluri, hanuri, căsuțe și campinguri:

Traseul Olandei

Una dintre imaginile tipice ale canalelor olandeze

Olanda este a tara cu multiple alternative de agrement, pentru că combină perfect peisaje verzi și plane, cu muzee, turism arhitectural și activități de agrement pentru familie. În plus, întreaga țară este perfect pregătită pentru a se bucura alături de copii și există multe orașe care oferă activități pentru copii, parcuri de distracții și alte enclave de neuitat pentru copii.

În Bebeluși și multe altele Cele mai bune 19 parcuri tematice din Europa pentru a merge cu copii

nostru traseul prin Olanda va începe la Amsterdam, unde putem ajunge cu mașina sau autovehiculul din Spania sau țările vecine (dacă facem un traseu lung care acoperă mai multe zone din Europa). O altă opțiune este să ajungeți cu avionul, datorită zborurilor directe care conectează capitala Olandei cu diverse orașe din Spania. Acolo vă propunem să închiriați o mașină sau un autovehicul, pentru a descoperi țara în ritmul propriu.

În Amsterdam sunt multe de văzut. Atât de mult, încât ar fi nevoie de câteva zile pentru a descoperi orașul în toată splendoarea sa. Muzeele și canalele sunt punctul forte al orașului, deși vei fi fascinat și de parcurile sale verzi și de plimbările cu bicicleta.

Rotterdam este un oraș industrial și cosmopolit

Din Amsterdam ne vom continua călătoria spre Rotterdam, oprindu-ne în Gouda, un oraș cunoscut pentru brânzeturile sale delicioase și, unde ne putem bucura de piața sa tradițională de brânzeturi. La sosirea la Rotterdam, ne vom da seama imediat că este un oraș foarte industrial, deși multe dintre clădirile sale contemporane au un interes arhitectonic deosebit.

Și de acolo ne vom porni în călătoria noastră către Dordrecht, a oraș cu un patrimoniu istoric și cultural bogat, cuibărit într-o regiune cu apă abundentă, cu râuri precum Merwede, Noord și Oude Maas.

De la Dordrecht la Breda, următoarea noastră sugestie de traseu, sunt doar 35 de km, dar merită să ne oprim să admirăm acest frumos oraș întruchipat în impresionantul tablou al lui Velázquez, „Predarea lui Breda”. Regiunea are un interesant patrimoniu monumental și cultural, precum și o gamă largă de activități timp liber și sporturi nautice pentru a practica în canalele sale.

Den Bosch este considerat „cel mai primitor oraș din Olanda”

De la Breda ne îndreptăm spre Den Bosch, capitala provinciei Brabantului de Nord, în sudul Olandei, și leagănul marelui pictor El Bosco. Den Bosch este un oraș medieval cu puțin trafic turistic, dar foarte recomandat de vizitat. Nu este surprinzător că este considerat „cel mai primitor oraș din Olanda”.

Și înainte de a ne întoarce din nou la Amsterdam, vom face o oprire obligatorie la Haga, unul dintre cele mai importante orașe din Europa, deoarece este sediul a numeroase organizații internaționale. Haga este un oraș mic, dar foarte drăguț și curios, unde sunt amestecate clădiri istorice, moderne, zona portului și plajele.

Olanda oferă o mare varietate de spații de cazare; de la hoteluri la cabane, complexe de vacanță, pensiuni sau campinguri. Vă rugăm să verificați site-ul Holland Tourism pentru a accesa oferta largă.

Ruta din Belgia

Palatul Regal din Bruxelles

Belgia este a țară mică care ne oferă o mulțime de posibilități minunate. Pentru acest traseu pe care vi-l propunem ne-am inspirat de unul pe care l-am văzut în portalul AutoC, experți în călătoriile cu autovehicule.

Ne începem călătoria la Bruxelles, capitala Belgiei. Ca și în ruta anterioară, putem călători acolo cu zbor direct din Spania (o opțiune care este de obicei foarte economică), sau cu mașina sau autovehiculul, legând chiar și alte rute prin Franța, Olanda sau Germania.

Bruxelles este un oraș mic și confortabil, dar are atingerea specială a unui oraș mare care este și capitala Europei. Orașul are o istorie grozavă, un număr important de muzee și este leagănul celei mai bune ciocolată din lume; Ce altceva putem cere?

De la Bruxelles putem călători în alte orașe din apropiere, cum ar fi miticul Waterloo, unde Napoleon a fost învins, sau la Mechelen, un oraș perfect pentru a călători cu copii, pentru că acolo vă puteți bucura de faimosul său muzeu al jucăriilor.

În Diario del Viajero Escapări de vară: Mechelen (Belgia), unul dintre cele mai puțin cunoscute orașe din Flandra

Alte orașe de lângă Bruxelles pe care nu le putem lipsi sunt Leuven și Anvers. Leuven este un oraș polivalent, cu un patrimoniu cultural bogat și vaste zone verzi și naturale. Datorită universității sale, Leuven este un oraș tânăr, în care barurile și atmosfera studenților nu lipsesc.

În ceea ce privește Anvers, - ales acum un an drept una dintre cele 10 cele mai bune destinații turistice din lume -, este o oraș plin de bogății istorice, artă și design În toate expresiile sale, merită descoperit.

Orașul Bruges pare luat dintr-o poveste pentru copii

Traseul nostru prin Belgia se încheie cu o oprire în Gent și Bruges, două orașe cu un farmec aparte care vă va prinde.

Gandul este o bijuterie flamandă, unde vă puteți bucura de muzeele și bisericile sale vechi, de a vă pierde pe străzile sale pietruite, de a admira canalele și podurile sale și de a vă surprinde în fața impunătorului castel Gravensteen și a clopotniței, recunoscut de Unesco.

La rândul său, Când vizitați Bruges vei simți că intri într-o poveste pentru copii. Este unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din lume și, deși este foarte mic și poate fi vizitat într-o singură zi, este considerat patrimoniu mondial de către UNESCO.

Gent, bijuteria flamandă medievală din Bavaria

Dacă călătoriți Belgia cu rulotă sau autovehicul, pe site-ul AutoC pe care vi l-am sugerat la început, veți găsi toate informațiile legate de zonele de odihnă, parcări și campinguri unde puteți sta.

Și dacă ceea ce căutați este un alt tip de cazare, precum și sugestii pentru a vă bucura de bucătăria țării, vă sfătuim să consultați paginile recomandate de Oficiul de Turism din Belgia.

Traseu prin Germania (zona Bavaria)

Castelul emblematic Neuschwanstein

Statul Bavaria, în sudul Germaniei, este una dintre cele mai prospere regiuni ale țării, cu o multitudine de destinații minunate care merită cunoscute. Prin urmare, vrem să ne concentrăm traseul în această regiune, începând din frumoasa municipalitate Oberammergau.

În Bebeluși și mai multeFive companii aeriene minunate care vor face zborul cu copiii o călătorie de neuitat

Oberammergau este un sat de munte cu un farmec aparte, unde o mare parte din casele lor au fațade fresce, oferind o atingere pitorească și artistică orașului. Acest oraș se caracterizează prin tradiția sa religioasă, deoarece la fiecare zece ani este pusă în scenă Patimile lui Hristos, eveniment care reunește mii de vizitatori.

De la Oberammergau vom călători în faimosul castel Neuschwanstein, situat la doar 50 km distanță. Copiii vor fi fascinați de această operă de artă, despre care s-a spus întotdeauna Inspiratia Walt Disney pentru a crea castelul Sleeping Beauty.

Castelul Neuschwanstein a fost un capriciu al regelui Ludovic al II-lea al Bavariei, care l-a construit într-o perioadă în care castelele și cetățile nu erau necesare. Prin urmare, este un castel medieval cu o notă romantică care îl face una dintre cele mai fotografiate clădiri din toată Germania.

Vederi ale parcului englezesc din Munchen

și de acolo ne vom îndrepta spre Munchen, capitala statului Bavaria, care are locuri esențiale pe care trebuie să le vizităm. După cum ne sfătuiesc tovarășii noștri din Diario del Viajero, ei sunt un popas obligatoriu, Marienplatz care constituie centrul orașului, cu noua primărie, din secolul al XIX-lea, și Coloana Santa María care îi dă numele pieței.

Celelalte două atracții principale ale capitalei Bavariei (în plus față de statuia Bavaria din Theresenwiese) sunt Catedrala Frauenkirche, Palatul Nymphenburg, Parcul Garden Garden sau Olympiapark, unde au avut loc Jocurile Olimpice din 1972. Există, de asemenea, numeroase muzee. , situat în zona Kunstareal.

La 80 km de Munchen se află orașul Augsburg, unul dintre cele mai vechi din Germania. Din punct de vedere arhitectural, este un oraș foarte bogat și variat, deoarece are clădiri istorice importante precum Primăria, Turnul Perlach, Catedrala Santa María sau casa în care s-a născut tatăl lui Mozart. Pentru cei mici vă recomandăm să vizitați Teatrul de păpuși, cu spectacole de păpuși și un muzeu despre istoria teatrului.

Plimbarea prin frumosul oraș Rothenburg ob der Tauber va fi ca și cum ai intra într-o carte poștală

La două ore distanță de Augsburg ajungem în orașul Rothenburg ob der Tauber, a frumos oraș medieval renumit pentru starea sa excepțională de conservare și străzile sale liniștite și liniștite. Și de acolo ne vom îndrepta către unul dintre cele mai atractive orașe din Bavaria, celebrul Nürnberg.

Așa cum s-a întâmplat cu orașul Wurzburg, pe care, de asemenea, vă recomandăm să îl vizitați, Nuremberg a fost distrus în atentatele din timpul celui de-al doilea război mondial. Însă germanii au reușit să reconstruiască ambele orașe și să-i returneze mult farmecul, așa că există multe monumente importante pe care le putem admira.

Și nu dorim să încheiem turul nostru în frumoasa regiune Bavaria fără să vă recomandăm să vizitați orașul Bamberg, care nu este doar renumit pentru berile sale, ci pentru farmecul și magia sa, deoarece multe dintre enclavele sale par luate dintr-o poveste pentru copii.

În total peste 600 km de traseu unde ne-am bucura de farmecele Bavariei, peisajele sale naturale și clădirile sale monumentale care vor încânta întreaga familie. Pentru a rămâne putem alege hoteluri tematice, alte tipuri de cazare sau tabără într-unul dintre cele aproape 200 de campinguri din această regiune.

În vacanțe pentru bebeluși și mai multe familii: cinci rute de autovehicule pentru copii în Spania! Sperăm că una dintre rutele propuse vă va inspira pentru a vă planifica vacanța de vară și vă puteți bucura de o excursie în familie de neuitat!