Prezentarea Asociației de Psihologie Perinatală

Asociația de psihologie perinatală a fost prezentată la Madrid, care a luat naștere cu obiectivul de a reuni profesioniști care lucrează în acest domeniu și de a le oferi pregătire și punct de întâlnire pentru a-și îmbunătăți intervenția.

Avem a intervievat Cristina Silvente, unul dintre fondatorii acestei asociații căreia îi aparțin alți profesioniști, pentru care Bebelușii și mai mulți au intervievat: Mónica Álvarez și Gabriella Bianco. De asemenea, fac parte din această echipă, alți profesioniști care își concentrează munca pe îngrijirea psihologică în jurul nașterii, pe care sperăm să o abordăm în curând.

Vom discuta acum cu Cristina Silvente, care va explica ce este Asociația de Psihologie Perinatală și ce oferă societății.

Cum a luat naștere asociația?

Un grup de psihologi sunt de acord în asociația El Parto Es Nuestro, începem să facem schimb de viziuni, puncte de vedere, informații și să colaborăm la unele proiecte, inclusiv ghiduri de instruire, sarcină și îngrijire a nașterilor din Ministerul Sănătății, acordând atenție Decesul perinatal, printre altele.

Am creat un blog, la începuturile sale, pentru a putea participa online la persoane care nu au putut avea asistență psihologică specifică în zona perinatală, pentru a publica articole și pentru a face publicitate pentru psihologie și psihoterapie perinatală.

Curând am început să scriem alți psihologi interesați de acest domeniu, în formare, deoarece nu există o pregătire specifică în Spania, am fost autodidact, formându-ne singuri. Am văzut deci nevoia de a crea o entitate dedicată Psihologiei Perinatale.

Câți profesioniști lucrează în psihologia perinatală în Spania?

Ei bine, nu avem date. Știm că în unele programe sau servicii de atenție la sănătatea sexuală și reproductivă a femeilor au profesioniști ai Psihologiei care se ocupă de subiecte din domeniul perinatal, că în unele facultăți există unele grupuri de cercetare, în unele colegii de psihologi există grupuri de lucru, și profesioniști privați. Tocmai unul dintre obiectivele Asociației este reunirea tuturor profesioniștilor care lucrează în domeniu.

Ce este exact psihologia perinatală?

Am putea spune că este ramura psihologiei care este dedicată proceselor de concepție, sarcină, naștere, postpartum și parenting.

În ce caz este necesar să mergeți la un psiholog specializat în aceste probleme?

Ca în orice alt caz, adică atunci când apare orice dificultate, disconfort, dar care este specific acestei perioade: când există dificultăți de concepție, depresie, anxietate în sarcină, când copilul așteptat este pierdut sau este necesar să se decidă dacă continuați sau nu cu sarcina, când a existat o naștere traumatică sau asta ne face să ne simțim nefericiți, când există depresie post-partum, anxietate, dificultăți în adaptarea sau alăptarea sau stabilirea unui atașament sigur, pentru a numi doar câteva.

Ce poți oferi societății?

Unul dintre obiectivele noastre specifice este crearea unei specialități, o pregătire, un punct de întâlnire pentru profesioniști, cercetare, oferirea de consultanță altor profesioniști din domeniul sănătății perinatale, materne și a copilului și, astfel, să intervină atunci când este necesar și, mai ales, să facem prevenirea. . Astăzi suntem membrii fondatori, sperăm că vor fi asociați mai mulți și ne putem descurca la muncă.

Dorim toate succesele Asociația de Psihologie Perinatală și vom supraveghea lucrările voastre care sunt sigur de mare folos pentru cititorii noștri.

Video: Film Prezentare Asociația Studenților la Psihologie și Sociologie din Timișoara ASPST 2013-2014 (Ianuarie 2020).