S-a născut fără mâini, dar efortul și perfecționarea lui i-au câștigat un premiu național de caligrafie

Există povești cu copii care ajung la inimile noastre. Povestiri cu mici eroi care, în ciuda dificultăților vieții, nu-și pierd zâmbetul, oferindu-ne tuturor mari lecții de depășire.

Este cazul lui Sara Hinesley, o fată americană care, în ciuda faptului că s-a născut fără mâini, a câștigat un premiu național pentru cea mai bună caligrafie. De la Babies and More îți împărtășim povestea ta incredibilă și lecția de viață.

Vrea să fie inspirație pentru alți copii cu dizabilități

Sara s-a născut în China în urmă cu zece ani și a fost adoptată de o căsătorie din Statele Unite, când avea șase ani. Fetița s-a născut fără mâini, iar pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții, părinții i-au oferit posibilitatea realizării protezelor adaptate. Dar ea a respins-o.

Și este că, în ciuda vârstei sale fragede, Sara este foarte clară despre ceea ce își dorește și este hotărâtă, independentă și dornică să se îmbunătățească în fiecare zi.

În Bebeluși și mai mulțiBarbie într-un scaun cu rotile și Barbie cu un picior protetic: noile completări ale lui Mattel

În școala din Maryland, unde studiază clasa a treia Nu este diferit de alți studenți: Desenați, tăiați hârtie, modela figuri de lut, jucați șah și scrieți. Pentru a face acest lucru, ține stiloul în brațe și pune toată atenția pe liniile curbe și drepte, ca și cum ar fi o operă de artă.

Și acest efort și dăruire i-a câștigat Premiul Național Nicholas Maxim 2019 pentru cea mai bună caligrafie, care se acordă în fiecare an unui student cu retard cognitiv sau handicap intelectual, fizic sau de dezvoltare.

Premiul este evaluat la 500 de euro, dar dincolo de suma economică, Sara este fericită pentru realizările și speră că experiența ta poate inspira alți copii cu dizabilități.

Atât părinții, cât și profesorul ei evidențiază curajul și efortul constant al acestei fetițe, care se confruntă cu orice provocare cu cele mai bune zâmbete, fără să renunțe vreodată în fața adversității. Împărtășim acest videoclip Facebook WJZ-TV unde puteți afla despre povestea incredibilă a lui Sara.

Micii eroi mari

Nu este primul caz de depășire și de luptă pe care îl facem ecou în Babies and More. Și există mulți mici eroi mari care ne surprind în fiecare zi cu exploatările și capacitatea lor de a depăși!

Cu ceva timp în urmă, am întâlnit cazul acestui copil, care, în ciuda faptului că s-a născut fără brațe, a învățat să-și folosească picioarele ca ajutor pentru a-și depăși dizabilitatea; sau de la acest băiat de 18 ani care i-a fabricat o proteză pentru braț cu piese Lego.

La bebeluși și multe altele Cu șapte ani, această fată model fără picioare este un exemplu de depășire

O altă poveste care ne-a mișcat a fost cea a micuțului Noe, care s-a născut cu un spanac și o hidrocefalie severă, dar nu a renunțat niciodată, iar datorită tenacității sale și sprijinului necondiționat al familiei sale a reușit să meargă departe.

Și mai recent l-am întâlnit pe Manu, un mic sportiv de nouă ani, cu proteze pentru picioare, care joacă fotbal, înot și practică atletism ca orice alt copil de vârsta lui.

Povești grozave în care sunt prezenți marii eroi care, în ciuda vârstei fragede, ne oferă lecții valoroase și ne inspiră să luptăm pentru visele noastre. Pentru că, cu voință și hotărâre, nu există scuze!

Via NDTV