Patru remedii la domiciliu pentru a scădea temperatura bebelușilor și a copiilor cu febră

Bebelușii și copiii au un sistem imunitar imatur care îi determină să prindă mai multe infecții și boli decât noi, adulții și mai mult în mod repetat. Există copii care au norocul să ducă foarte puține lucruri și mai mult sau mai puțin să se petreacă bine și alții care, săraci, au o istorie care ar putea purta bine numele unui bătrân, cu câteva decenii în spatele lui.

Indiferent de grupul în care sunt încadrați copiii tăi, cu siguranță au avut febră în mai multe rânduri și cu siguranță în mai multe ocazii te-ai gândit „și nu pot face ceva pentru a scădea temperatura?”. Da, poți face ceva și cu siguranță fiul tău îți va mulțumi. Indiferent dacă ați dat sau nu sirop pentru febră (paracetamolul și ibuprofenul sunt cele mai tipice), există mai multe lucruri care se pot face și de aceea vă oferim astăzi patru remedii la domiciliu pentru a scădea temperatura bebelușilor și a copiilor.

Patru remedii la domiciliu pentru febra bebelușilor și copiilor

1) Scoateți câteva haine

Scoate niște haine astfel încât căldura să poată fi dispersată: hainele au puterea de a „prinde” căldura corpului și de a o menține, împiedicând și aerul exterior să ne atingă pielea și să ne răcească. Când un copil are febră, este ideal să nu fie cald pentru a evita toate acestea. Nici gol, pentru că s-ar putea agrava, dar cu haine ușoare și confortabile.

La sugari și mai multe remedii naturale pentru a reduce febra la copii

2) Mențineți temperatura camerei adecvată

Lasa sa nu fie cald oriunde este copilul: daca este iarna si suntem acasa cu incalzirea pe ea poate fi interesant scade temperatura casei. Vara trebuie să ținem cont de același lucru, că sunt într-o cameră ventilată, dar fără ca acestea să fie în tiraj sau sub „jetul” aerului condiționat.

3) Păstrați-vă hidratat

Faceți un dieta lichida astfel încât să fie rehidratat: dacă copilul transpiră din cauza febrei, este recomandabil să mergem la hidratare. Unii copii nu doresc să mănânce foarte mult dacă au febră și pot accepta mai bine o dietă lichidă, ceea ce ne va ajuta să ne rehidratăm. Sucuri, apă sau bulion sunt recomandate și, în cazul bebelușilor, ser oral sau lapte matern (artificial dacă nu este luat).

4) Tranșilitatea

încerca copilul să fie calm: Dacă copilul are febră ridicată, cel mai probabil este să nu aibă chef să se bată cu un ochi. Dacă în schimb nu aveți multă febră, este posibil să aveți în continuare puterea de a vă deplasa (și de a vă deplasa mult) și există mulți copii care, chiar și cu febră, nu se opresc. Nu este necesar să le legați de scaun, astfel încât să nu se miște, dar este recomandat să încercați să faceți cu activitățile mai calme pentru copii, care nu îi fac să crească temperatura corpului sau transpirația.

Și dacă febra scade, nu o ducem în camera de urgență?

Febra este un simptom, nu o boală. Fiecare febră spune că există un tip de infecție împotriva căreia copilul se apără și că, de obicei, infecția sfârșește prin a lăsa mai multe simptome (dureri de durere, dureri în gât, mâncărime la urinare etc.). Dacă febra tocmai a apărut în urmă cu câteva ore, cel mai probabil este imposibil să vezi focalizarea infecției și de obicei este recomandat să aștepți cel puțin 24 de ore pentru a vedea dacă copilul este încă bolnav și dacă se plânge de ceva în special.

La Bebeluși și multe altele, copilul tău are febră de 38ºC? Niciun motiv să mergi la medicul pediatru

Spun așteptați pentru că multe viraje sunt atât de temporare încât un copil are febră într-o zi, iar a doua zi nu mai suntși spun că așteptați pentru că de multe ori mergeți la pediatru cu febră în urmă cu câteva ore și vă întoarceți fără să știți ce are pentru că nu se vede încă atenția.

Acum, dacă febra este foarte mare și copilul nu este bine, și chiar cu un antidermic este încă în stare proastă, nu aș aștepta. Prefer să păcătuiesc cu prudență cea a nechibzuitului. Și dacă ai mai puțin de 3 luni, indiferent de cât de puțină febră ai, trebuie să mergi la spital (Nu mai spun medicului pediatru din centrul de îngrijire primară), pentru că sunt bebeluși atât de mici încât este necesar și recomandabil să știm de ce au zeci sau febră.

Video: Remediu pentru unghiile încarnate, fără durere sau bisturiu (Ianuarie 2020).