Copii, dragoste și materialism

„Mamă, mă iubești?”, A întrebat fata în timp ce termina iaurtul.
„Bineînțeles că te iubesc, fiică, multe. Nu poți vedea ce cameră ai? Nu poți vedea câte jucării ai? Niciodată n-am avut o cameră ca asta și nici nu am avut la fel de multe jucării ca tine ”, a răspuns mama ei, arătând spre camera copilului.
„Mamă, ai dreptate. Deci de ce te enervezi când, cerându-mi să-mi dai dragostea ta, îți cer să-mi cumperi ceva? "

Am trei copii și asta mă face să cunosc magazinele de jucării din orașul meu și le-am călcat de mai multe ori. De multe ori am reușit să văd copii cerând lucruri, una după alta, și mamele sau tații care refuză, una după alta: „nu, că deja ai unul acasă”, „nu, că ai comportat greșit”, „nu ce ... "

Mereu m-am întrebat de ce copiii aceștia cer atât de insistent un cadou și de ce ai mei cer doar ceva și dacă cer să se mulțumească cu o scurtă explicație de ce în acea zi nu vom cumpăra nimic (alte zile îi cumpărăm, ochi). Concluzia că am ajuns o zi bună este că copiii întreabă pentru că îi învățăm să ceară.

Nu sunt foarte mulți părinți care pot spune că petrec mult timp cu copiii sau sunt acolo pentru ei când îi sună. Locurile de muncă cu programe neprietenoase pentru familii, cei care trebuie să petreacă multe ore în pepinieră, consiliile de învățământ care recomandă să nu le „răsfățăm” prea mult și alți o mie de factori (părinți care nu știu să se raporteze la copiii lor și îi evită aproape. , părinții care nu au răbdare, părinții care preferă să facă altceva decât să fie cu copiii lor etc.) îi fac pe mulți copii să se simtă singuri, lipsiți de părinți.

Acest lucru îi face să caute modalități de a îneca acea singurătate și, atunci când nu există tată sau mamă care să joace, se termină folosind orice: „Tată, mamă, de vreme ce nu poți fi cu mine, umplându-mi timpul, dă-mi lucruri să-l umplu“.

Pe de altă parte, există mulți părinți care, în ciuda faptului că petrec puțin timp cu ei, sunt conștienți de faptul că copiii lor le lipsesc de multe ori și ajung să recurgă la cadouri pentru a atenua deficiențele emoționale, ceva precum cumpărarea lor Dragoste cu jucării

Problema este că dacă cumpărăm dragostea copiilor noștri, dacă ne asigură să obținem un zâmbet cu un cadou în schimbul orelor pe care nu le-am petrecut cu ei, ei Ei se vor obișnui să nu mai fie alături de noi și ne vor cere obiecte care să le satisfacă o vreme sentimentele de singurătate..

Și spun problemă pentru că vor crește și vor deveni ceea ce mulți adulți sunt astăzi: „Cumpărați și cumpărați spunând că acesta răspunde unei nevoi” (ceea ce ar spune recidiviști).

Video: Îl respinge pentru că este sărac, dar timpul schimbă tot. . (Ianuarie 2020).