Ce să faci dacă îți insultă copilul

Ni s-a întâmplat tuturor, cândva, să întâlnim oameni care ne agresează verbal uneori, fără niciun motiv. Dar, dacă vorbim despre acest lucru referit copiii noștri când primesc o insultă Problema este complexă și este important să îi ajutăm să facă față.

Un lucru este că, în o furie sau un moment încordat, un prieten îți spune un cuvânt nepoliticos. Nu minimalizați insulta, ci mergeți la adultul de referință al copilului pentru a discuta problema, astfel încât să-l poată învăța să-și rezolve conflictele într-un alt mod.

Există însă situații mai delicate, cele care, mai mult decât pentru o furie momentană, sunt produse de o respingere clară din motive precum aspectul fizic, rasa sau orice altă caracteristică a fiului nostru. Când copiii suferă de acest fel violență verbală, chiar dacă o singură dată, atitudinea noastră va fi foarte importantă pentru a putea depăși daunele primite.

În primul rând, trebuie să demonstrăm prin exemplu și să explicăm asta a insulta insulta nu este o soluție. Nu înseamnă că trebuie să rămână imuabil în fața agresiunii verbale, ei pot răspunde clar, indicând că nu le place să fie rostite în acest fel și, dacă acțiunea persistă, ar trebui să ceară ajutor îngrijitorului adult și să se îndepărteze de agresor. Nu sunt în favoarea obligării copiilor să continue, de parcă nu se întâmplă nimic sau să „se împrietenească” cu cei care îi fac rău conștient.

Dacă celălalt copil îi respinge violent și îi insultă din cauza aspectului fizic, a culorii pielii, a modului lor de a se exprima sau a împrejurimilor, trebuie să legitimează sentimentele negative ale copilului nostruNu reduceți la minimum sentimentul de a fi insultat.

Nu este necesar să „îndepărtați fierul” din chestiune, ci să le faceți să înțeleagă că au toate drepturile de a nu dori să fie adăugate, de a stabili limite clare și de a cere respect și, de asemenea, de a se simți tristi și furioși pentru o agresiune nemotivată și uneori , crud. Atunci, desigur, trebuie căutați soluții și încercați să canalizați relația cu celălalt copil, dacă este cineva pe care sunt obligați să-l trateze în mod regulat, dar niciodată să nu ia importanța unui act dăunător, care, pentru un copil, este la fel de grav ca și cum ar fi un adult care îl primește.

Dacă îți insultă fiul Ceea ce veți avea nevoie cel mai mult este că vă asigurăm că celălalt a acționat prost, că nu meritați să fiți atacat și că aveți dreptul să vă simțiți rău în acest sens.