Puțin mai mult ... (II)

Lingură în mână, copilul din scaunul înalt, ținându-și aproape mâinile, astfel încât să nu poată scoate mâncarea care îi merge la gură, oricât de mult încearcă să o îndepărteze. O imagine recurentă cu o coloană sonoră care repetă „un pic mai mult“.

Pentru mama si tata. Vine un mic avion. Deschide gura Trebuie să mănânci totul pentru a crește. O listă interminabilă de mesaje care ajung la copilul care pur și simplu nu mai vrea să mănânce.

Ceea ce într-adevăr trebuie să mănânce un copil mic

În cele din urmă, am acceptat, după ce am citit magnificul „Copilul meu nu mă mănâncă” de Carlos González, că nevoile nutriționale ale fiului meu, care au crescut sănătoase, fericite și active, erau considerabil mai mici și că a putut să știe perfect dacă dorește sau nu "un pic mai mult“.

Și, în plus, cu mâncarea unei linguri sau încă două nu vom acoperi un presupus aport insuficient de nutrienți. Puțin mai mult nu face diferența. A mânca totul ajută, dar a mânca totul înseamnă a mânca alimente cu suficiente proteine, hidrați, vitamine, minerale și fibre.

Prin urmare, relaxarea și respectarea gusturilor copilului, oferirea de arome noi, fără presare, este cea mai ușoară modalitate de a-l determina să realizeze o dietă echilibrată, chiar dacă urăște pere, linte și spanac, lucruri pe care fiul meu, de exemplu, le-a repudiat. intens.

De exemplu, un copil sănătos, de sex masculin, în vârstă de șase luni va avea nevoie între 491 și 779, dar un alt copil, de asemenea, sănătos, de doi ani va fi perfect cu un număr de calorii care variază între 729 de calorii și 1301, după cum am explicat într-o postare care a colectat recomandări privind nevoile calorice la copiii care iau deja alimente complementare.

La fel cum cantitatea este variabilă, există și alți factori care influențează puternic apetitul unui copil. Starea voastră emoțională, incubarea unei boli sau o întindere va reflecta cantitatea de mâncare pe care o veți accepta dacă vă respectăm pofta de mâncare.

În ceea ce privește tipul de mâncare, găsim aceeași circumstanță. Pentru a realiza o dietă echilibrată, cheia este să nu mâncați linte, spanac sau pere. Cheia este să aveți un aport adecvat de nutrienți și această contribuție poate fi obținută din surse foarte diverse, fără a lua o anumită cantitate de alimente diferite este esențială atâta timp cât ceea ce mâncați atinge un echilibru.

Nutriție și șantaj

Cred că acest obicei de a insista, înregistrat în inconștientul nostru prin experiențele noastre și pe care îl reproducem fără să ne dăm seama, face legătura cu aspectele psihologice ale mamei, temerile de malnutriție sau, mai degrabă, o modalitate de a consolida dependența copilului sau atașamentul rău. înțeles.

Mâncarea este dragoste, dar faptul că copilul va mânca totul pe farfurie nu înseamnă că suntem mame mai bune sau mai proaste sau că ne iubește mai mult. Nutriția nu trebuie legată de șantaj.

Insistând că un copil sănătos mănâncă mai mult decât ceea ce vine poate fi contraproductiv, întrucât vom ajunge să interferim cu mecanismul natural de recunoaștere a apetitului. Nu vei mai putea recunoaște semnele corpului tău care indică faptul că ești satinat și asta te va duce să mănânci mai mult decât este necesar în viitor.

Dar merg mai departe. Nu mânca din necesitate și cantitatea pe care organismul o cere, adăugând la șantajul și presiunile mamei, persoana de care depinde copilul pentru a-și construi propria imagine, poate provoca pagube care duc la tulburări alimentare, din moment ce iubirea Mama și acceptarea ei depind de relația copilului cu mâncarea pe care o oferă.

Și „puțin mai mult” nu rămâne în asta. Este legat, uneori, de șantaj, amenințări și premoniții cele mai rocambolesce. „Dacă nu mănânci totul, mama nu te va iubi”, „dacă nu mănânci, te vei îmbolnăvi”, „ești înțeles și nu mă iubești dacă nu mănânci ceea ce am pregătit pentru tine” sunt câteva dintre frazele mai mult tipic și simplu, deoarece pot exista și amenințări cu privire la monștri sau nenorociri care pot apărea dacă copilul nu mănâncă așa ceva „un pic mai mult“.

Video: Deliric X Silent Strike - In Jurul Soarelui feat. nidal ștefan (Ianuarie 2020).