Aruncăm o privire la etichetarea produselor „Nestlé Stage 1” (II)

Continuând cu intrarea, puteți citi în urmă cu câteva zile despre unele produse ale Etapa 1 Nestlé astăzi vom vorbi despre etichetarea de cereale fără gluten și borcane de fructe.

„Etapa 1” a hrănirii începe pentru Nestlé la 4 luni. Am comentat deja a doua zi că idealul este ca această etapă să fie mutată la 6 luni, astfel încât bebelușii să bea șase luni de lapte exclusiv, ceea ce este cel mai recomandat.

În afară de această recomandare, există și alte aspecte care pot fi observate analizând etichetarea produsului. Pentru a vorbi despre ele, voi vorbi direct despre câteva dintre ele.

Cereale fără gluten cu bifidus

Cerealele fără gluten Nestle sunt hidrolizate enzimatic. Aceasta înseamnă că se pregătesc mai bine, se digeră mai bine și au un gust mai bun, fără a fi nevoie să adăugați zaharoză.

Ar trebui începe oferta după șase luni pentru a nu presupune o contribuție mai mică de lapte (deși sunt obținute cu lapte, pot contribui cu aproximativ 95 kcal / 100 ml și face ca bebelușul să aibă mai puțin nevoie să bea lapte în următoarea administrare).

Dacă ne uităm și la ghidul roșu și verde al Greenpeace privind alimentele transgenice, putem vedea asta Nestle se află în secțiunea roșie (produse ale căror producători nu garantează Greenpeace absența de substanțe transgenice sau derivate în ingredientele sau aditivii săi).

Crema de orez cu bifidus

Este la fel de hidrolizat, deși în acest caz există un avertisment că poate conține urme de lapte și lactoză, ceea ce face ca acesta să nu fie recomandat copiilor alăptați, care nu au testat proteina din laptele de vacă sau copiilor care sunt deja alergici sau intolerant.

Ele furnizează mai mult sau mai puțin aceleași calorii ca și cerealele fără gluten, deci nu sunt recomandate până la cel puțin șase luni.

Cereale fără gluten gata de băut

Printre oferta de cereale Nestle, ies în evidență cerealele gata de băut. Acestea vin în brichete de 250 ml într-un pachet de două unități.

Potrivit mărcii, publicitatea din carton este făcută cu lapte de continuare, însă în ingredientele specifice „lapte degresat” și „conține lapte și lactoză”, ceea ce ar putea însemna că sunt făcute direct cu lapte degresat de vacă (vezi subiectul primul meu iaurt nu m-ar surprinde).

În ingrediente vedem că s-a adăugat zahăr, nu este recomandat bebelușilor și cu atât mai puțin la 4 luni.

De asemenea, citim „grăsimile vegetale” și nu este specificat ce tip de grăsimi au fost utilizate. Având în vedere că măslinul, floarea soarelui și soia sunt, să spunem, mai avantajoase și, în același timp, mai scumpe, producătorii specifică de obicei că utilizează oricare dintre ele în etichetare, tocmai din acest motiv, Pentru că le costă mai mulți bani și pentru că calitatea grăsimilor este mai bună.
Cu toate acestea, atunci când omit tipul de grăsimi, logic este că folosesc ulei de palmier sau de nucă de cocos, care conțin un număr mare de grăsimi saturate (grăsimi dăunătoare care cresc nivelul colesterolului).

Adăugat: După ce m-au consultat cu Nestlé despre grăsimi, ei mă informează că nu folosesc ulei de nucă de cocos sau de palmier în alimentația pentru copii.

Borcane de fructe

În cadrul aceluiași „Etapa 1” se comercializează mărul, banana și mărul, mărul, banana și portocala, perele, banana și portocala, 6 căni de fructe asortate. Având caracteristici similare, le-am inclus în aceeași secțiune. Niciunul dintre ele nu conține zaharuri adăugate, ceea ce este un punct favorabil.

Mulți poartă mai multe fructe simultan, așa că sunt inadmisibile cel puțin începând. Se recomandă ca fiecare aliment nou să fie oferit separat și să nu fie oferit unul nou decât după 5-7 zile, astfel încât în ​​caz de reacție alergică să poată fi cunoscută cauza. Dacă începem un borcan cu 7 fructe și apare o reacție, Nu vom ști care este fructul vinovat.

În plus, dacă este obișnuit ca copiii și adulții să mănânce „mușcături” de fructe, lucrul logic este ca un bebeluș să cunoască gustul fiecărui fruct să le mănânce separat.

Să vedem ce conțin aceste borcane și ce se poate spune despre ele:

  • Mărul conține mere, suc concentrat de lămâie și vitamina C.

  • Banana și mărul conțin, pentru fiecare 100 g, 50 g banane, 49,9 g de mere, suc de lămâie și vitamina C.
  • Mărul și perele conțin, pentru fiecare 100 g, 51 g măr, 47 g pere, suc de pere și vitamina C.
  • Mărul, banana și portocala conțin, pentru fiecare 100 g, 70 g de mere, 17 g de portocale, 13 g de banană, suc de lămâie concentrat și vitamina C.
  • Pară, banane și portocale conține, pentru fiecare 100 g, 55 g de pere, 35 g de banane, 9,9 g de portocale, lămâie, amidon de porumb și vitamina C.
  • Cele 6 fructe conțin struguri, măr, pere, banană, caisă și portocală, făină de orez, amidon de porumb și vitamina C. Caisul este un fruct din familia Rosaceae, care sunt cele mai alergice. De obicei sunt recomandate de la 12 luniCu toate acestea, îl putem vedea în acest borcan recomandat după 4 luni.
  • Fructele asortate conțin mere, struguri, portocale, banane, pere, caise și lămâie, făină de orez, amidon de porumb și vitamina C. Este practic aceeași cu cea a 6 fructe (cu excepția faptului că are lămâie) și, prin urmare, se întâmplă La fel ca în cazul caisului.