În SUA intenționează să circumscrie toți nou-născuții pentru a preveni SIDA

Autoritățile sanitare din Statele Unite vor ei iau în considerare posibilitatea circumcizării tuturor nou-născuților pentru a preveni infecțiile cu SIDA.

Studii recente arată că, în țările africane, în care SIDA afectează o mare parte a populației (Kenya, Africa de Sud și Uganda), bărbații heterosexuali care suferă de circumcizie au 60% mai puține șanse de infectare cu HIV.

Având în vedere această știre, a început o mare dezbatere socială cu oamenii împotriva acestei măsuri, care cred că este o operațiune inutilă și fără acordul copiilor și persoanelor care o susțin, care consideră că orice măsură care servește la reducerea Ar trebui să se țină seama de riscul de contagiune.

AAP (American Pediatric Association) spune că circumcizia „nu este esențială” pentru viitoarea bunăstare a copilului, deci este o intervenție care nu este nici măcar acoperită de sistemul de sănătate publică din unele state.

În Spania se face prin revendicarea unor motive religioase, deoarece se consideră că este mai bine să se efectueze intervenția într-un mediu controlat și aseptic decât să-i oblige pe părinți să călătorească în țara de origine pentru a-l opera pe copil în condiții mai mult decât îndoielnice.

În ceea ce privește problema circumciziei și a HIV, Cred că este scandalos să efectuezi o intervenție chirurgicală la un nou-născut pentru a evita o boală al cărui risc de a-l contracta, atunci când crește, poate fi mult mai mic.

Atunci când bebelușii de astăzi fac sex, este posibil să existe deja un vaccin anti-HIV și, dacă nu, trebuie să ne bazăm în continuare pe educația sexuală, utilizarea metodelor contraceptive care acționează ca o barieră (prezervative, pentru a merge mai mult rapid) și în capacitatea fiecărui individ de a avea o igienă personală.

PD: Îmi place prepuțul meu. Îmi pare rău, dar nu-mi pot imagina viața fără el.