Durerea nașterii are beneficii

Durerea nașterii este benefică. Acest lucru este declarat de dr. Denish Walsh, profesor de moașă la Universitatea din Nothingam și campion al luptei împotriva epidemiei de epidurale inutile. Durerea, explică Walsh, este necesară și benefică și nu trebuie eliminată din punct de vedere protocolar, deoarece mama și copilul sunt lipsiți de experiențe și hormoni foarte importanți.

Walsh, desigur, nu se opune utilizării epidurală atunci când este necesar, dar pledează pentru utilizarea sa responsabilă. Astăzi, solicitarea epidurală este considerată aproape inevitabilă și femeii nu i se oferă alte opțiuni sau sunt informate despre consecințele reale ale eliminării durerii și controlului asupra corpului ei. El pledează pentru extinderea măsurilor non-farmacologice care ajută la rezistența contracțiilor la nașteri normale, precum yoga, masaje, bile de dilatație și apă.

Durerea este cea care produce producerea de endorfinele naturale în corpul mamei și ajung la copil și ajută la susținerea procesului. În plus, acesta interferează cu ritmul natural al nașterii, fiind asociat cu rate mai mari de livrări instrumentale și prin cezariană, ceea ce nu poate fi neglijat cu o sursă de durere și riscuri pentru mame și copii.

De asemenea, el afirmă că posibilitatea de a avea o moașă pentru fiecare pacient ajută la durabilitatea durerii, deoarece poate ajuta și oferă un mediu relaxat adecvat. Frica și dezinformarea cresc senzația de durere, tehnicile neinvazive de relaxare fizică și psihologică sunt o opțiune sigură care ar trebui să fie prioritare.

durere la muncă declanșează un fel de „rit de trecere” natural care unește emoțional mama și copilul, punându-le într-o stare de conștiință disipată care devine apoi o alertă receptivă atunci când se naște copilul.

Odată cu epiduralul, femeia este lipsită de acele senzații și hormoni care sunt produși în timpul nașterii și care o ajută să se conecteze emoțional cu copilul în momentul nașterii, când se creează acea legătură intensă pe care o împărtășim cu mamiferele și că de asemenea, cei mici simt: recunoașterea descendenței și identificarea mamei, care sunt mecanisme fiziologice, precum și cele mentale și din care durerea face parte din procesul care le declanșează.

De asemenea, este mai sigur ca bebelușul să nu folosească epidural, deoarece contracțiile, fără epidurală, nu sunt modificate de anestezie și nici conexiunea femeii cu corpul ei nu poate simți dorința de a împinge și de a avea forță pentru aceasta.

Desigur, asta nu înseamnă că utilizarea epiduralului este rea atunci când este necesar. Ca orice, are motivele medicale și consecințele sale. Tocmai de aceea, nu trebuie administrat fără a ține cont de toate și de a oferi tratamente alternative celor care le doresc.

Nu vom fi niciodată mai înțelepți decât Natura. Ea compensează durerea și fericirea, ne pregătește corpurile cu ceea ce au nevoie și nu suferă degeaba. Iar durerea face parte din modul natural de a se naște nu din cauza unui blestem, ci pentru că are motivele sale de a exista, strategiile sale mentale și hormonale de a face față și beneficiilor sale. Nu este durerea unei boli, partenera nu este o persoană bolnavă.

Totul are motivul și omologul său în procesele naturale. Asta indică faptul că ar trebui să suferim fără a apela la alinare? Nu, dar cele mai radicale măsuri ar trebui să fie rezervate cazurilor de nevoie și să ajute femeile să se simtă în siguranță și sigure, informate și cu capacitatea de a se decide între diferitele opțiuni cu libertate totală. Dacă există doar două opțiuni: durerea insuportabilă a unei munci dezumanizate și intervenite fără a fi nevoie sau epidural, acest lucru este inevitabil.

Dacă există un mediu adecvat, informații adevărate, adăpost, respect pentru proces, acesta ajută să reziste contracțiilor prin mijloace naturale, atunci epiduralul este o opțiune gratuită, pentru cei care o doresc sau care au nevoie de ea, indiferent de motiv.

durere la muncă face parte din procesul său natural și are beneficii Fizic și psihologic face parte din informațiile pe care mamele ar trebui să le aibă. Cu siguranță va ajuta să faceți față cu cine decide.

Video: Cristina Dumitrascu despre durerile de la nasterea naturala (Februarie 2020).