O greșeală medicală pune capăt vieții unui copil

Nu-mi imaginez cum s-a întâmplat asta. o copilul a murit din cauza unei erori medicale foarte serios la Madrid. Era micul Rayán, fiul primei victime fatale a gripei A în Spania. Ceea ce s-a întâmplat este de neînțeles și lasă sufletul în suspans, dincolo de cuvinte și groază.

Mama lui Rayán era Delilah și a murit de pneumonie după ce a fost internată în camera de urgență pentru a treia oară din cauza dificultăților respiratorii. Copilul s-a născut prin cezariană și a fost de atunci în terapie intensivă.

El a murit nu din cauza unei complicații a stării sale grave, ci din cauza unei erori medicale teribile. Laptele care a fost administrat nazogastric a fost injectat intravenos. Asistenta care a comis neglijența era nouă în serviciu, iar persoana care trebuia să-i supravegheze munca lipsea la acea vreme de la secție. Băiatul a murit câteva ore mai târziu de o embolie fulminantă și nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva.

Sindicatele critică faptul că practicile se desfășoară într-un serviciu atât de delicat și denunță deficiențele grave ale personalului Gregorio Marañón care determină ca personalul să fie depășit de circumstanțe.

reclamă

Autoritățile lui Gregorio Marañón și liderii politici sunt dezolante și dispuși să-și asume responsabilitățile umane ale cazului, deoarece, fără îndoială, familia va denunța.

Sunt aceste tipuri de erori inevitabile? Nu vorbim despre o comandă întârziată, a unei vânzări prost efectuate, a unei hârtii pierdute. Vorbim despre vieți omenești spulberate de neglijență intolerabilă.

Când se întâmplă aceste lucruri, există întotdeauna un apel la calm. Dar sunt copleșit gândindu-mă la cât de neprotejați suntem și îmi crește neîncrederea față de sistemele de sănătate și spitalele mari, ceea ce mergem să credem că acestea ne vor oferi tot ce este mai bun, dar în care ne putem pierde viața pentru o prostie care niciodată, niciodată, ar trebui să i se permită să se întâmple.

Nu știu dacă a fost imposibil în acest caz, dar părinții ar trebui să poată fi întotdeauna alături de copii spitalizați, cu excepția cazurilor foarte speciale, supravegheându-i, fiind cei care iau deciziile odată informați de către profesioniști.

De aici, durerea și indignarea mea, lacrimile mele pentru această familie. Nu am cuvinte să transmit tot ceea ce simt.

Video: Ce se întâmplă cu corpul nostru DUPĂ MOARTE (Ianuarie 2020).