Pedepsit trei ore pentru că nu a mâncat o mandarină

La 2 decembrie, Lorena, în vârstă de aproape trei ani, a fost pedepsită singură în refector mai mult de trei ore pentru a nu fi mâncat o mandarină în sala de mese a școlii Nuestra Señora de Valdemoro.

În acea zi, mama lui lăsase o notă în rucsac care spunea asta "Nu au forțat-o să mănânce pentru că, deși părea că este în regulă, sora ei cea mai mică a avut gastroenterită și a fost posibil ca Lorena să se fi prost", a explicat mama sa Rocío.

Când mama a luat-o la ora 17:00, fata avea o pană în gură. Mama nu i-a acordat mai multă importanță, dar Lorena a început să plângă și a explicat că a fost pedepsită în sala de mese pentru că nu a mâncat fructele.

Directorul colegului i-a explicat mamei „Acesta a fost modul de a acționa cu fetele din acea școală și a fost considerat corect”.

Părinții, supărați, au luat-o pe fată din centru. Ei comentează că fata „Repetați că nu-i place mandarina”. În plus, Rocío și soțul ei au depus o plângere la Ombudsmanul pentru copii care a fost admis pentru procesare și școala va fi cercetată.

Oficialii școlii au explicat că „Pe lângă hrănirea, trebuie să-i educăm; trebuie să te motivezi cu ele pentru a nu deveni fete răsfățate, deoarece într-o sală de mese nu poți mânca a la carte ”. De asemenea, centrul spune că fata nu a fost singură în niciun moment.

Personal sunt de acord că școlile trebuie să împartă educația cu părinții, cu toate acestea aceste metode educaționale mi se par total lipsite de respect.

Intenția de educarea unui copil înseamnă a crește ca persoană responsabilă și capabili să aleagă căile vieții, oricât de dificile vor trebui să învețe să fie autonome dacă nu le permitem să aleagă ceva atât de simplu precum ce fructe sau ce desert să mănânce.