37 nume de scriitori și artiști pe care îi admirăm pentru copii

Căutați un nume pentru copilul dvs.? Dacă vă așteptați un copil, dorim să împărtășim această listă de nume pentru copii pe care i-am făcut în omagiu unor bărbați care au excelat în arte.

Vă împărtășim 37 nume de scriitori și artiști pentru copii, care include și poeți, compozitori, pictori, cineaști, sculptori și dansatori.

Agustín, de Agustín Lara

Agustín Lara, compozitor mexican. Probabil că compozitorul de naționalitate mexicană cel mai cunoscut la nivel mondial, a compus șapte sute de piese: de la bolero și balade, la tangouri, melodii și o operetă.

Alejandro, de Alejandro Amenábar

Alejandro Amenábar, regizor de film, scenarist și compozitor chiliano-spaniol. A câștigat nouă premii Goya și un Oscar. Pe lângă scrierea scenariilor filmelor sale, el a compus majoritatea coloanelor sonore.

Alfonso, de Alfonso Cuarón

Alfonso Cuarón, regizor, scenarist și producător de cinema mexican. Este considerat unul dintre cei mai promițători producători mexicani ai generației sale, alături de Guillermo del Toro sau Alejandro González Iñárritu.

Ángel, de Ángel Corella

Ángel Corella, dansator spaniol. Este artistul principal al teatrului american de balet din New York și a câștigat multiple premii, inclusiv Marele Premiu și medalia de aur în competiția internațională de dans de la Paris.

Antonio, de Antonio Canova

Antonio Canova, sculptor italian. Opera sa plină de perfecțiune și eleganță a fost inspirată din arta Greciei Antice. El a fost considerat cel mai bun sculptor european de la Bernini. Cele mai cunoscute sculpturi ale sale sunt Cei trei mulțumesc și Psihicul reînviat prin sărutul iubirii.

Augusto, de Auguste Rodin

Auguste Rodin, sculptor francez. Este considerat părintele sculpturii moderne, inovația sa a rupt cu canoanele clasice ale secolului al XIX-lea. Cea mai cunoscută lucrare a sa este Gânditorul.

Carlos, de Carlos Fuentes

Carlos Fuentes, scriitor, intelectual și diplomat mexican. Câștigător al premiului pentru litere Cervantes și Prince of Asturias, precum și honoris causa al mai multor universități precum Harvard, Cambridge și UNAM. Este unul dintre cei mai remarcabili autori hispano-americani.

Claudio, de Claude Monet

Claude Monet, pictor francez. A fost unul dintre creatorii impresionismului, al cărui nume derivă din titlul operei sale Impression, Rising Sun.

Darío, de Rubén Darío

Rubén Darío, poet, jurnalist și diplomat din Nicaragua. Este considerat reprezentantul maxim al modernismului literar în limba spaniolă și este unul dintre poetul care a avut cea mai mare și mai de lungă influență asupra poeziei secolului XX.

David, de David Alfaro Siqueiros

David Alfaro Siqueiros, pictor și militar mexican. Este considerat unul dintre cei trei mari exponenți ai muralismului mexican cu Diego Rivera și José Clemente Orozco.

Diego, de Diego Velázquez

Diego Velázquez, pictor spaniol. Este considerat unul dintre cei mai mari exponenți ai picturii spaniole și maestru al picturii universale.

Edgar, de Edgar Degas

Edgar Degas, pictor și sculptor francez. În celebrele sale tablouri de dansatori a reușit să surprindă mișcarea și senzațiile vieții.

Eric, de Erick Hawkins

Erick Hawkins, dansator și coregraf american. Unul dintre celebrele dansatoare de dans modern care are mai multă influență în dansul modern astăzi. A fost primul om care a dansat cu compania celebrului dansator și coregraf modern Martha Graham.

Esteban, de Steven Spielberg

Steven Spielberg, regizor, scenarist și producător de cinematograf american, este unul dintre cei mai recunoscuți și populari regizori din întreaga lume.

Federico, de Federico García Lorca și Federico Fellini

Federico García Lorca, poet spaniol, dramaturg și prozator. A fost poetul cu cea mai mare influență și popularitate a literaturii spaniole din secolul XX și este în prezent cel mai citit poet spaniol din toate timpurile.

Federico Fellini, realizator italian. Este unul dintre principalii protagoniști din istoria cinematografiei mondiale. A câștigat cinci premii Oscar: patru pentru cel mai bun film străin și unul onorific pentru cariera sa.

Francisco, de Francisco de Quevedo

Francisco de Quevedo, scriitor spaniol. Amintit pentru utilizarea impecabilă a limbajului, este una dintre figurile cheie din literatura spaniolă.

Gabriel, de Gabriel García Márquez

Gabriel García Márquez, scriitor, scenarist, editor și jurnalist columbian. Premiul Nobel pentru literatură. Romanul său „O sută de ani de singurătate” este considerat parte a marilor clasici hispanici din toate timpurile.

Gustavo, de Gustavo Adolfo Bécquer

Gustavo Adolfo Bécquer, poet și narator spaniol. A fost unul dintre ultimii reprezentanți ai romantismului din secolul al XIX-lea.

Isaac, de Isaac Albéniz și Isaac Hernández

Isaac Albéniz, compozitor și pianist spaniol. A fost unul dintre cei mai importanți compozitori spanioli ai secolului XIX și a definit romantismul spaniol în materie muzicală, exercitând influență asupra compozitorilor de mai târziu.

Isaac Hernández, dansator mexican. Este primul și singurul dansator mexican care a obținut cel mai important premiu de dans: Premiul Benois de la Danza (Prix Benois de la Danse) acordat de Asociația Internațională de Dans din Moscova celui mai bun dansator din lume.

Jaime, de Jaime Sabines

Jaime Sabines, poet și politician mexican. Este considerat unul dintre marii poeți mexicani ai secolului XX.

José, de Giuseppe Verdi

Giuseppe Verdi, compozitor italian. A fost cel mai notabil și mai influent compozitor italian de operă.

Julio, de Julio Cortázar și Julio Verne

Julio Cortázar, scriitor argentinian. Considerat unul dintre cei mai buni din lume, a fost unul dintre cei mai proeminenți din nuvela, proza ​​poetică și realismul magic.

Jules Verne, scriitor, poet și dramaturg francez. Faimos pentru romanele sale de aventură și pentru influența sa profundă asupra genului literar al științei ficțiunii, dintre care este considerat unul dintre părinții săi.

Leonardo, de Leonardo da Vinci

Leonardo Da Vinci, pictor, scriitor, filosof, sculptor, artist și poet italian. A fost un artist complet care a combinat arta și știința și este considerat unul dintre cele mai mari genii din istoria picturii.

Lorenzo, de Gian Lorenzo Bernini

Gian Lorenzo Bernini, sculptor italian. El a fost o figură cheie în crearea stilului baroc. Sculpturile sale ies în evidență pentru utilizarea de lumini și umbre, precum și de expresivitatea intensă a emoțiilor pe care le-au arătat personajele sale. Dintre munca sa ies în evidență Extazul Sfintei Tereza și Apollo și Daphne.

Manuel, de Manuel de Falla

Manuel de Falla, compozitor spaniol. Este considerată cea mai transcendentă figură muzicală a întregului secol XX spaniol și a obținut renume internațional.

Mario, de Mario Vargas Llosa și Mario Benedetti

Mario Vargas Llosa, scriitor peruan. A fost distins cu Premiul Nobel pentru Literatură, Premiul Prințul al Asturias pentru Litere și Premiul Național de Roman din Peru.

Mario Benedetti, scriitor, poet și dramaturg uruguayan. Este unul dintre cei mai cititi si indragiti poeti datorita operei sale, care a folosit un limbaj simplu si direct.

Martín, de Martin Scorsese

Martin Scorsese, regizor, scenarist, actor și producător american. Este considerat unul dintre cei mai influenți regizori ai generației sale și a fost câștigător la Oscar, trei Globuri de Aur, două premii BAFTA și un Primetime Emmy.

Miguel, de Miguel de Cervantes și Mikhail Barýshnikov

Miguel de Cervantes, scriitor spaniol. Este considerat cel mai important autor al limbii spaniole, întrucât opera sa a marcat înainte și după romane. Quixote de la Mancha, de autorul său, este cea mai vândută carte din istorie, după Biblie.

Mikhail Barýshnikov, dansator și coregraf leton. Faimos pentru spectacolele sale impecabile, este recunoscut drept cel mai perfect dansator din lume.

Michelangelo, de Michelangelo Buonarroti

Michelangelo Buonarroti, sculptor, pictor și arhitect florentin. Posibil cel mai cunoscut sculptor din lume, printre lucrările sale evidențiază David și La Piedad.

Octavio, de Octavio Paz

Octavio Paz, poet, eseist și diplomat mexican. A fost premiul Nobel pentru literatură și este considerat unul dintre cei mai influenți scriitori ai secolului XX și unul dintre cei mai mari poeți hispanici din toate timpurile.

Oscar, de Oscar Wilde

Oscar Wilde, scriitor, dramaturg și romancier irlandez. În lucrarea sa a evidențiat frumusețea și arta și este considerat unul dintre cei mai de seamă dramaturgi ai regretatului London victorian.

Pablo, de Pablo Neruda și Pablo Picasso

Pablo Neruda, poet chilian. Premiul Nobel pentru literatură în 1971 și consacrat cu doctoratul onorific de la Universitatea din Oxford. Este considerat cel mai mare poet al secolului XX în orice limbă.

Pablo Picasso, pictor și sculptor spaniol. Considerat creatorul Cubismului cu Georges Braque, el a influențat toate fațetele artei secolului XX.

Pedro, de Pedro Almodóvar și Piotr Ilich Ceaikovski

Pedro Almodóvar, regizor de film, scenarist și producător spaniol. Este cea care a primit cele mai multe aclamări și rezonanță în afara Spaniei în ultimele decenii. A primit două premii Oscar și mai multe premii Goya. În 2017 a fost președintele juriului Festivalului de la Cannes.

Piotr Ilich Ceaikovski, compozitor rus. Este autorul mai multor lucrări de muzică clasică, multe dintre ele fiind cele mai renumite din acel gen Lacul Swan, Spărgătorul de nuci și Frumusețea adormită.

Roberto, de Roberto Bolaño

Roberto Bolaño, scriitor și poet chilian. Cinci dintre lucrările sale au fost numite printre cele mai bune 100 de cărți în limba spaniolă din ultimii 25 de ani și este considerată una dintre cele mai influente în limba spaniolă.

Rodolfo, de Rudolf Nureyev

Rudolf Nureyev, dansator rus. Este considerat de mulți critici drept unul dintre cei mai buni dansatori ai secolului XX. A fost unul dintre doar doi dansatori ruși care a condus Baletul Operei din Paris.

Salvador, de Salvador Dalí

Salvador Dalí, pictor, sculptor, gravor, scenograf și scriitor spaniol. Este considerat unul dintre cei mai buni reprezentanți ai suprarealismului.

Victor, de Victor Hugo

Victor Hugo, poet și scriitor francez. Autor al celor de la Miserables, este considerat unul dintre cele mai importante în limba franceză.

Mai multe nume de băieți

Mai multe nume de fete și băieți pentru copilul tău

Fotografii | Pexels, iStock