Lazy Town (Villa Pereza): serialul TV care te învață să mănânci fructe și legume

Lazy Town (Vila Pereza în Spania), Este un serial islandez pentru copii care în țara sa a reușit ceea ce guvernul cu campania sa nu a putut: rate mai mici de obezitate la copii într-o țară invadată de lanțuri de benzi desenate rapide. Lazy Town creat de Magnús Scheving (fost sportiv olimpic), aduce supraeroul la viață Sportacus, că în loc să meargă, sare și somersaults că mănâncă multe fructe și legume ((zahărul îl slăbește, este ceea ce face Kryptonite la Superman) și promovează sportul fără tonuri moralizante.

Fiul meu cel mai mare a descoperit Lazy Town și a fost agățat de serial și trebuie să spun că doar văzând-o a crescut consumul de fructe și legume, spre uimirea mea. Pentru școală, el mi-a cerut „un măr netăiat cu coajă” și înainte de a-l mânca în mușcături, îl arată și spune „dulciuri sănătoase” la fel ca Sportacus. Acum vrea morcovi, ciorbă, pepene verde etc. Serialul de televiziune a obținut la fiul meu ceea ce nu am reușit să inventez cele mai fantastice povești care leagă legumele cu forțele și ochii strălucitori. Estetica seriei este un alt punct în favoarea sa, îmbină animația pe calculator cu marionete și actori reali. Răul Robbie putrezit, este una dintre cele mai bune caracterizări ale răufăcătorilor pe care i-am văzut, planurile lui malefice din fiecare capitol se termină cu un final amuzant și amuzant.

Lazy Town este difuzat în Spania pe canalul Disney Playhouse și pe TV2. De asemenea, capitolele seriei sunt obținute pe Web.