Îngrozitoare: un profesor interimar nu poate acumula toate orele de alăptare

În momentul de față mă bucură în continuare acumularea de ore de alăptare și nu vreau să cred că aș avea o singură zi din acest drept scăzut dacă aș fi lucrător provizoriu. Asta s-a întâmplat cu Sonia C., o profesoară interimă de muzică din Granada.

Ea este mamă a gemenilor din noiembrie și a mai avut încă 8 săptămâni libere (4 pentru fiecare copil) la acumulează ore de alăptare și astfel să poată avea grijă de copiii lor acasă. Însă, atunci când au depus cererea la Delegația Provincială a Educației din Granada, l-au informat că Nu m-am putut bucura de acest timp complet.

Fiind interimari, ceea ce trebuia să fie o parte proporțională, deoarece nu se știa dacă cursul următor va continua să lucreze pentru ei. Așadar, puteți avea aproximativ 14 zile disponibile pentru a continua să aveți grijă de bebeluși, iar acest lucru funcționează pe tot parcursul. În același caz, un profesor oficial s-ar bucura de încă 2 luni.

O femeie este discriminată pentru că nu este funcționară publică, când acest sistem educațional ar funcționa cu greu fără interimare. O mamă este discriminată în dreptul ei de a avea grijă de bebeluși, orele de alăptare și îngrijirea copilului sunt scăzute.

Este rușinos că fură ore întregi de alăptare și că, în cazul în care le pot acumula. Când își vor da seama că așa este un drept al mamelor Să poți avea grijă de bebelușii tăi? Un drept, o nevoie a celor mici. Desigur, din păcate, multe femei care nu lucrează în sectorul public văd acest drept și mai mult diminuat, dacă nu chiar imposibil.

Doresc obstacole, chiar capcane, care, din păcate, părinții găsesc atât de des pentru a împăca viața profesională. Sperăm că acest drept de a acumula ore de alăptare ar fi extins la toate domeniile profesionale, publice și private, fără a aduce atingere niciunui lucrător. Apoi ne-am îndrepta către o adevărată conciliere.

Aș dori ca societatea noastră să fie conștientă că viitorul este în mâinile copiilor noștri, că trebuie să aibă grijă de ei, de ei și de tații și mamele lor, facilitând la maximum munca maternității și a paternității, care nu sunt incompatibile cu viața de muncă. Și sper să nu se mai repete până când dispar cazuri la fel de rușinoase ca acesta.