Sarcina fără riscuri în timpul lucrului

Multe locuri de muncă sunt pe deplin compatibile cu sarcina și este posibilă continuarea activității de muncă fără nicio problemă, de fapt studiile efectuate cu privire la compatibilitatea dintre muncă și sarcină indică faptul că ori de câte ori ziua de lucru nu este lungă, munca nu are efect negativ despre mamă sau copil, cu excepția cazurilor excepționale.

Trebuie să se țină seama de următoarele: Aveți dreptul să solicitați o schimbare a postului de muncă, atât timp cât poate reprezenta un risc, oricât de mic, pentru tine sau pentru viitorul tău copil. Dacă schimbarea poziției nu este posibilă, puteți folosi întotdeauna ceea ce este indicat de Legea pentru reconcilierea vieții de muncă și de familie, unde are în vedere concediul medical, indiferent de viitoarea concediu de maternitate, în situații care prezintă un risc pentru Dezvoltare bună a sarcinii. În cazul în care îți schimbă poziția, rețineți că nu ar trebui să acceptați o compensație economică mai mică, deoarece chiar dacă faceți mai puțină muncă, salariul trebuie să fie același cu cel pe care l-ați primit cu funcția dvs.

Un antreprenor nu ar trebui să concedieze niciodată o femeie care lucrează pentru a solicita o schimbare de serviciu, deși există o mulțime de slăbiciuni fără scrupule. Prin urmare, dacă apare acest caz, nu ezitați să îl raportați, există multe drepturi pe care le are o viitoare mamă și acestea trebuie luate în considerare.