Televiziunea ar putea provoca autism

În urmă cu douăzeci de ani, a existat o creștere considerabilă a autismului în populația copiilor, coincidență de când a crescut și consumul de televiziune de către copii.

Deși era suspectat până acum, nu a fost încă găsită o relație între cei doi, dar un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Cornell este primul care a stabilit o conexiune între televiziune și autism.

Nu înseamnă că cauza autismului este orele pe care le petrec copiii în fața televizorului. Nu alergați să aruncați cutia stupină pe fereastră.

Dar este un avertisment pentru părinții care permit ore continue de ședințe de desene hipnotice, în special la copiii sub trei a căror creier este în plină desfășurare. De fapt, studiul a arătat că există mai multe cazuri de autism în populațiile în care există acces la mai multe canale de televiziune.

Deși, pe de altă parte, există studii care asigură că televizorul nu provoacă probleme de atenție la copii. Uneori studiile în loc de a clarifica, confunda.

Oamenii de știință se întreabă dacă imaginile bidimensionale în culori complete difuzate la televizor ar putea dăuna creierului în formarea copiilor atunci când ochiul uman este proiectat să primească imagini tridimensionale.

Video: La șase ani, Cătălin, băiatul autist, i-a spus "mama" celei care i-a dat viață (Ianuarie 2020).