Gândirea la copiii dvs. ajută creierul să muncească mai mult și să vă îmbunătățească memoria, potrivit unui studiu

Ceva care se întâmplă cu multe femei când devenim mame, observăm că devenim puțin ... distrași. Aceasta este cunoscută sub numele de momnesia sau „amnezia mamelor” și este ceva pe care îl experimentăm încă de la sarcină, când memoria noastră pe termen scurt începe să eșueze, din cauza tuturor modificărilor hormonale pe care le trăim și care produc modificări ale activității creierului.

Dar aceste schimbări în creier aduc și lucruri bune. Un nou studiu a descoperit că când te gândești la copiii tăi, memoria îți îmbunătățește. Vă spunem de ce.

Efectuată de cercetători de la Universitatea Binghamton și publicată în Jurnalul de psihologie experimentală: învățare, memorie și cogniție, studiul a analizat diferitele moduri în care procesul evolutiv afectează memoria umană.

Au fost efectuate teste pe participanți pentru a evalua capacitatea lor de a-și aminti o serie de cuvinte și li s-a cerut să își imagineze că se aflau în pajiști antice din Africa. Deoarece evoluția și selecția naturală prioritizează lucrurile cum ar fi bebelușii și supraviețuirea, nu a fost surprinzător să constatăm că este mai ușor să-ți amintești detaliile și informațiile legate de aceștia.

Când au fost testele legat de parenting, s-a constatat că capacitatea de a-și aminti seria de cuvinte se îmbunătățea. Potrivit studiului, motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru se datorează faptului că memoria a experimentat un fel de forță sau accelerare, similar cu ceea ce s-a întâmplat atunci când li s-a prezentat un scenariu sau o situație de supraviețuire.

Acest lucru ar sugera că creierul nostru lucrează mai bine și mai greu să ne amintim informații importante atunci când vine vorba de protejarea sau îngrijirea copiilor noștri. Ralph Miller, unul dintre autorii studiului și profesor de psihologie, explică următoarele într-un interviu pentru Psych Central: "Abilitatea noastră de a gândi și memora informația provine din sistemele noastre nervoase. Deoarece acestea sunt un produs al evoluției și al experiențelor trecute, ne putem aștepta ca cât de bine vom memora ceva astăzi este influențat de selecția naturală care s-a întâmplat cu strămoșii noștri cu mult timp în urmă.".

Poate că în zi cu zi mai avem ceva momnesia și să uităm lucruri de bază, cum ar fi locul unde am lăsat cheile sau unde am ajuns în cameră. dar când vine vorba de instinctul nostru de supraviețuire și de îngrijirea și îngrijirea copiilor noștri, creierul nostru funcționează mai bine.