Când copilul dvs. este născut, este mai bine să-l scăldați (sau ar putea face acest lucru)

Unii profesioniști în psihologie spun că nașterea este unul dintre evenimentele care pot marca cel mai mult personalitatea unei persoane și cred că o spun pentru că am avut întotdeauna tratat destul de prost la bebeluși la naștere.

Realizați un videoclip pe Facebook în care o asistentă scăldă un nou-născut care arată că încă multe lucruri trebuie schimbate în tratamentul și îngrijirea nou-născuților și că cel mai recomandat, din moment ce copilul este al vostru, este că când se naște, tu îl scăldi (sau s-ar putea întâmpla cu acest lucru pe care îl arată în videoclip):

"Ora de baie!"

Nu este văzut în videoclip, dar așa îmi imaginez această scenă. Bebelușul doarme liniștit în pătuțul său, sau în brațele părinților, iar asistenta ajunge să spună „Timpul de baie!”, Pentru că uite, în acel moment, a decis că este timpul să scăldăm copilul în camera 12. Ei bine Aș fi putut spune părinților „anunță-mă când sunt treaz și calm”, dar nu, nu contează, este în acel moment când ai timp să o faci și restul rămâne.

Tatăl spune că, dacă îl poate însoți, ar dori să înregistreze prima baie a copilului său, iar asistenta este de acord. Și atunci se întâmplă următoarele:

Din păcate, acest lucru se întâmplă de mai multe ori în multe spitale ... Personalul de pepinieră a pierdut frecvent delicatetea și respectul față de noii veniți care se confruntă cu o mie și una de adaptări ...

Postat de Born in Fullness - Naștere naturală vineri, 5 decembrie 2014

La final, îl îmbracă și îl duc înapoi în cameră, unde mama lui întreabă „Cum faci?”, La care tatăl răspunde la fel cum a spus asistenta: „Oops, ce personaj face fiule ... asistenta mi-a spus deja că vor fi arme de luat ".

Dar nu, nu este o chestiune de caracter, ci pur și simplu de a trata un copil ca și cum am spăla o bucată de carne sau salata pe care o vom mânca mai târziu. Și nu o spun doar pentru demnitate, pentru că videoclipul este înregistrat pentru posteritate, ci pentru că bebelușul a fost în această lume de câteva ore, începe să știe unde se află, învață mii de lucruri în fiecare minut și ultimul lucru de care are nevoie este un moment de suferință și agonie în care ar putea simți că viața lui va dispărea.

Dar bebelușii plâng

Desigur, bebelușii plâng. Este modul lui de a comunica că ceva nu merge bine. Și noi suntem îngrijitorii dvs. și suntem responsabili pentru furnizarea îngrijirii și atenției necesare pentru a nu mai plânge. Haide, un lucru este că plâng pentru că au nevoie de ceva și altul pe care le plâng pentru că facem ceva ce nu le place. Dacă vorbim despre îmbrăcarea lor, când unii plâng, pentru că nu există alta, trebuie să vă îmbrăcați hainele pentru că își pot pierde temperatura și își pot pune sănătatea în pericol, dar nu, vorbim despre baie și, sincer, există modalități mult mai grijulii și afectuoase de a o face.

Pentru asistentă este o baie mai mare decât sutele de băi pentru bebeluși pe care o face de un an. Pentru acel copil este prima sa baie, primul său contact cu apa și nu este acel tratament pe care îl merită sau are nevoie.

Te face să vrei să nu te naști

Acum doi ani am distribuit acest videoclip și mai explicit în care se văd mai multe manevre și din care am tras următoarea concluzie: te face să vrei să nu te naști.

Profesioniștii nu au nicio intenție proastă, nici măcar în videoclipul de mai sus, dar, de asemenea, nu au niciun tact, nici o empatie și nici o dragoste în relația cu copiii. Sunt o floare care tocmai a sosit și ceea ce le trebuie este un tratament în funcție de fragilitatea lor fizică și emoțională: afecțiune, respect, făcându-i să se simtă în siguranță și iubiți și nu ca și cum tocmai ar fi ajuns în junglă (vor avea timp să descopere de ceea ce noi oamenii suntem capabili).

De fapt, nici nu trebuie să le scăldi atât de repede

Vorbim despre faptul că baia nou-născutului trebuie făcută cu mai multă afecțiune, dar această dezbatere în prezent nici măcar nu are sens, deoarece nu există niciun motiv pentru a recomanda copilului să primească o baie la naștere, dincolo de motive estetic (adică frumos sau frumos).

Adică scăldatul copilului nu aduce niciun beneficiu și, în schimb, oarecare deteriorare: stabilitatea termică a acestuia este pusă în pericol, pentru că atunci când o udăm, o vom răci și o despărțim inutil de mama sa, într-un moment în care este mai important să fie împreună, miros, se cunosc. , sunt în contact piele cu pielea, copilul este dus la piept etc.

În Ghidul de practică clinică privind îngrijirea nașterii normale în Spania, secțiunea dedicată băii copilului încheie următoarele:

Se recomandă să nu scăldăm RN în primele ore după naștere. Dacă mama ar solicita-o, baia ar fi o opțiune acceptabilă atâta timp cât s-a obținut stabilitatea termică a nou-născutului și fără a interfera cu timpul recomandat de contact piele cu piele.

Și când vă îmbăiați?

Ei bine, așa cum am spus la început, la un moment dat în ziua în care se naște, sau a doua zi, sau a doua. Nu contează. Într-un moment în care copilul este calm și mama și tatăl vor să-l îmbăie. Iar idealul este acela ei o fac, părinții lor. Pentru că este fiul său, pentru că, dacă nu știu, trebuie să învețe și pentru că este recomandabil ca încrederea lor atunci când îngrijește copilul, să se simtă tot mai capabil.

În spitalul în care s-au născut copiii, copiii au fost duși să-i facă baie, cel puțin așa s-au întâmplat când s-a născut al treilea, iar soția mea a lămurit: „Îmi scăldez fiul, pentru că eu sunt mama lui”. În timp ce luau bebelușii altor mame (așa cum am permis mulți noi părinți), ea a spus să nu vorbească, că nu l-au separat de ea din acest motiv. Iar când au venit să-l ia, era deja târziu. Ea îl scăldase deja.

Un alt mod de a o face

Dacă asistenta insistă să facă baie, putem nega, desigur, că bebelușul este al nostru, dar dacă părinții vor să fie scăldați pentru că este o prioritate curată pentru noi, ar trebui să știm că există un alt mod de a o face. O asistentă a devenit celebră în urmă cu câțiva ani, demonstrând că poate pune bebelușii sub robinet și să îi facă să se simtă calmi, încrezători și bine tratați:

Acum comparați acest lucru cu primul și al doilea videoclip. Bebelușii par să trăiască într-un mod oarecum diferit, nu?

Video | Facebook
Foto | iStock
La Bebeluși și multe altele Dă naștere cu respect: videoclip despre ce nu ar trebui să se întâmple în naștere, violență obstetrică, violență de gen, modul în care relația dintre profesioniști și femei influențează procesul nașterii