Bebelușii între 6 și 12 luni

Timp de mulți ani, problema hrănirii complementare a fost un adevărat haos atunci când am făcut recomandări, deoarece fiecare centru, și fiecare profesionist, l-au explicat în felul său și, în final, se pare că au existat atât de multe recomandări ca profesioniști. Unii au spus că trebuie să înceapă la 4 luni, alții decât la șase; unii au spus că mai întâi este necesar să dați fructe, alții că primele cereale și altele care nu au contat; unii au spus că ceea ce a dat mai multă alergie a trebuit să aștepte și alții, ceea ce nu a fost necesar; și așa, după cum spun, fiecare familie a făcut un lucru diferit și așa cum li s-a părut de a cere altor familii dezbaterea a fost servită.

Citeşte Mai Mult

Plânge, plânge și continuă să plângă. Se pare că nu-i este foame, îl dărâmăm, îi dăm suzeta, vorbim cu el, îl plimbăm ... Am încercat totul și copilul nu se calmează. Totul? L-am cântat? Poate că acesta este unul dintre cele mai bune moduri de a-l liniști pe copil sau cel puțin, așa cum a arătat un studiu, a cânta bebelușului este mai bine decât a vorbi cu el pentru a se calma.

Citeşte Mai Mult

În urmă cu câteva zile, v-am vorbit despre hrănirea complementară prin fișele pe care pediatrii și asistentele le oferă părinților cu îndrumările pentru a începe cu aceasta. Există mai multe pagini pe care am reușit să le citesc până în prezent și există mai multe concepții greșite pe care le-am observat și care pot induce în eroare părinții sau pot urma recomandări cu puțin bun simț.

Citeşte Mai Mult

Se ajunge la vizita de șase luni, moment în care bebelușul începe să mănânce alte alimente decât laptele, iar pediatrul (și / sau asistenta) le oferă părinților un rol cu ​​liniile directoare de urmat pentru a începe să-l hrănească. Nu vreau să spun că astfel de hârtii sunt greșite, pentru că chiar și atunci când îl facem fatal, fiul nostru va ajunge să mănânce lucruri care nu sunt lapte, la fel ca toată lumea, cu toate acestea nu pot spune că sunt bine (cel puțin nu toate), pentru că mulți au greșeli care ele pot pune probleme și anxietăți pentru părinți și copii, cum ar fi (unu, doi, trei, răspunde din nou): să exprime cantitățile pe care bebelușii ar trebui să le ia.

Citeşte Mai Mult

Continuând astăzi cu Special Food Food pentru noi, vom vorbi despre ou, unul dintre cele mai frecvente alimente din dieta umană. Oul a început să fie considerat un aliment important în prima jumătate a secolului al XX-lea, când au fost identificate majoritatea vitaminelor și aminoacizilor săi, devenind clasificate ca aliment de protecție a sănătății.

Citeşte Mai Mult

Continuăm cu recenzia noastră asupra alimentelor care constituie dieta celor mai mici, deoarece introduc alimentație complementară, începând cu șase luni. În ultima intrare am vorbit despre introducerea cărnii în hrănirea sugarului, al treilea grup alimentar care este încorporat după cereale și fructe și legume.

Citeşte Mai Mult

Cu câțiva ani în urmă, de pe șase luni putem găsi iaurt pe rafturile supermarketurilor destinate consumului bebelușilor. Sute (și mii) de mame le-au cumpărat pentru copiii lor convinși că este un aliment potrivit și potrivit pentru ele. Chiar și mulți pediatri i-au sfătuit ca desert sau gustare.

Citeşte Mai Mult

După atingerea fructelor, leguminoaselor, legumelor, cărnii și peștilor vine astăzi unul dintre cele mai cunoscute în bucătărie: oul. Oul este bogat în proteine ​​cu o valoare nutritivă ridicată (pe care le spun culturistilor, care se umflă până la limpezire) și lipide bogate în fosfolipide cu o proporție mare de acizi grași polinesaturați (ajută la scăderea colesterolului rău).

Citeşte Mai Mult

Laptele și derivații săi sunt un grup de alimente bogate în calciu și proteine ​​(laptele de vacă este triplu față de laptele matern) și fiind lichid sau semi-lichid (lapte, iaurturi, batute ...) copiii obțin mai multe proteine cele care se pot asimila într-un mod sănătos. Copiii care beau lapte artificial iau deja proteine ​​din lapte de vacă Formulele de pornire și continuare (tipul 1 și tipul 2) sunt derivate din laptele de vacă care a fost tratat pentru a reduce concentrația de proteine ​​și a modifica tipul de proteine ​​pentru a putea fi asimilate de bebeluși.

Citeşte Mai Mult

După ce am analizat câteva dintre cele mai comune grupuri alimentare, am ajuns astăzi în leguminoase. Este un aliment care dispare încet din mesele noastre și totuși este unul dintre cele mai sănătoase pe care le-am putea consuma. Leguminoasele sunt alimente bogate în fier, vitamine și fibre și o sursă importantă de proteine.

Citeşte Mai Mult

Peștele este o sursă excelentă de proteine ​​cu o valoare biologică ridicată și, ca și carnea, este o bună sursă de fier și zinc. Acizii grași din peștele albastru au o proporție mare de polinesaturate omega 3 cu lanț lung, importante pentru dezvoltarea neuronală, iar cea a mării este o bună sursă de iod.

Citeşte Mai Mult

După o mică pauză pentru a vorbi despre glute și proteine, revenim la diferitele grupuri alimentare cu carne în dieta complementară. Carnea este o contribuție importantă a proteinei, fierului și vitaminei B12 și este, de asemenea, o sursă importantă de zinc. După șase luni, sugarii încep să aibă, de obicei, nevoie de un supliment de zinc și fier (deși există copii, în special cei care au experimentat o tăiere târzie a cordonului ombilical, care au rezerve de fier până la douăsprezece luni).

Citeşte Mai Mult

După câteva zile vorbind despre mâncarea complementară, încep să redescopesc diferitele tipuri de alimente în funcție de grupurile care sunt cel mai recomandate la începutul alimentelor complementare (legume, fructe, cereale și carne) și o fac cu legume, deși ar putea exista Început de oricare altul.

Citeşte Mai Mult

Fructele sunt un aliment bogat în fibre, vitamine, minerale și zaharuri. În mod ideal, fructele pe care le consumă copiii noștri sunt proaspete, sau ambalate sau sub formă de pudră. După șase luni pot începe să mănânce toate fructele, inclusiv căpșunile și cele care sunt considerate mai alergene, și le cunoaștem ca „fructe de păr”, cum ar fi piersicul.

Citeşte Mai Mult

Mi-am sugerat zile în care bebelușii pot mânca singuri, iar astăzi o să mă mai ocup de subiect. Cu studiile pe care le-am menționat deja despre Davis și alții, am văzut că copiii sunt capabili să mănânce cantitatea necesară de mâncare și, mai important și mai surprinzător, sunt capabili să își adapteze calitatea la nevoile lor.

Citeşte Mai Mult

Când ne hrănim bebelușii, trebuie să luăm în considerare ceea ce le oferim și cum le oferim. Imaturitatea bebelușilor nu le permite să mănânce în același mod ca și adulții, și poate exista riscul de a sufoca în funcție de ce mâncare sau preparat. De aceea, trebuie să ținem cont de textura alimentului care poate fi asimilată, fiind conștienți că nu toți copiii se maturizează în același timp și, prin urmare, unii vor accepta un tip de mâncare și alții ulterior.

Citeşte Mai Mult

Încheiem cu această intrare astăzi problema cât de mult trebuie să mănânce copiii. După cum vedeți, este un subiect extins care merită o argumentare puțin mai mare decât restul, deoarece, așa cum am spus în urmă cu câteva zile, cât de mult de mâncat este una dintre cele mai mari preocupări ale mamelor. Din orice motiv, majoritatea cred că copiii lor mănâncă mai puțin decât ar trebui să mănânce.

Citeşte Mai Mult