Fii părinți

Când un nou frate ajunge acasă, reacțiile celor care acum devin „bătrâni” pot fi foarte diferite. Dar ceea ce nu eșuează de obicei atunci când cresc, este că între frați se stabilește o relație competitivă. Rivalitatea de tip sling poate fi de o natură foarte diversă, iar dacă nu este gestionată corect, poate ajunge la probleme majore care îți afectează relația și stima de sine.

Citeşte Mai Mult

Cu ceva timp în urmă, am împărtășit într-un mod plin de umor tipurile de părinți înainte de a se întoarce la școală: cei dramatici, informatorii, cei care nu știu nimic și relațiile publice, printre altele. Unul dintre ei și care nu lipsește niciodată la fiecare curs sunt părinții implicați, cărora le place să fie implicați în toate activitățile școlare ale copiilor lor.

Citeşte Mai Mult

Începem septembrie, iar noua lună aduce pentru prima dată încorporarea în pepiniera multor copii. Dacă sunteți pădurar, sigur ați investigat ce să faceți pentru ca totul să fie perfect pentru copil și să „supraviețuiască” în primele zile distanță de urmașii voștri. Chiar dacă sunteți mentalizați (și informați), vor exista lucruri care vă vor surprinde pentru că nu vă așteptați și care pot îngreuna despărțirea copilului, deoarece și părinții „suferă”.

Citeşte Mai Mult

În câteva zile, toți copiii spanioli se vor întoarce la clasă, iar rutina va fi restabilită în toate casele. Deși există multe familii care preferă liniștea pe care ordinea și rutina le aduc în viața lor de zi cu zi, adevărul este că, pentru alții, începutul școlii este un stres suplimentar, deoarece trebuie să combine programele lor de lucru cu cele ale școlii, extrașcolare, tutorat și alte treburi gospodărești.

Citeşte Mai Mult

OMS a avertizat recent cu privire la creșterea cazurilor de rujeolă în Europa și la „renașterea dramatică” a bolii în patru țări din regiunea în care a fost considerată eradicată. Este o boală virală foarte contagioasă, care în cazul existenței lor poate fi foarte gravă, în special în grupurile de risc, cum ar fi copiii sub cinci ani, femeile însărcinate, persoanele cu sistem imunitar slăbit și adulții de peste 20 de ani.

Citeşte Mai Mult

Cu siguranță, în această vară ați ratat acele mesaje frecvente pentru a comenta totul (totul: școală și extrașcolare) din grupul WhatsApp al școlii. Sau poate au sunat? S-a întâmplat ca în spatele anunțurilor școlare, care apar de fiecare dată înainte? Telefonul a început să sune din nou cu mesaje despre cărți, cutii și diverse materiale pe care copiii trebuie să le ia în prima zi de școală?

Citeşte Mai Mult

Educarea copiilor noștri necesită răbdare, empatie, ascultare activă și comunicare. Am spus în mai multe rânduri că pedeapsa, amenințările, șantajul, țipetele și biciuirea nu sunt metode educaționale și, de asemenea, dăunează grav copilului. Deși în orice moment putem să ne pierdem cumpătul într-o situație pe care simțim că o scoate din mână, este important să fim conștienți că aceasta nu este calea de a educa cu respect, de aceea este necesar să avem instrumente pe care noi Ajutați să evitați „explodarea” în fața copiilor noștri.

Citeşte Mai Mult

"Domnișoara Presleigh a învățat astăzi o lecție de dragoste dură ..." Astfel, Haley Hassell, mamă din Florida (Statele Unite), și-a început postarea pe Facebook, arătând clar un caz în interiorul unei cutii de gunoi. Mama explică că fiica sa de șase ani a cerut un nou caz, așa că a vrut să o surprindă cu darul ei și a căutat-o ​​în trei magazine diferite până când a găsit-o.

Citeşte Mai Mult

Este inevitabil. Reîntoarcerea la școală implică un impact important pentru familiile cu copii. Dar ce înseamnă întoarcerea la clasele de copii pentru buzunarele noastre? Un raport al OCU (Organizația Consumatorilor și Utilizatorilor) vorbește despre o cheltuială școlară medie în Spania de 1.993 de euro pe copil, deși avertizează că există diferențe mari în funcție de tipul de școală și nivelul de învățământ.

Citeşte Mai Mult

Cu siguranță am auzit cu toții că „profitați de tot ce puteți, ca copiii să crească foarte repede”. Acest lucru este așa, în ciuda faptului că la început, creșterea poate fi atât de epuizantă încât pare că zilele nu se termină niciodată. Dar adevărul este că, înainte de a vrea să ne dăm seama, copilul pe care îl ținem astăzi va deveni o persoană independentă, care va părăsi casa noastră pentru a-și construi propria familie.

Citeşte Mai Mult

Este normal să simțim o anumită nostalgie pe măsură ce copiii noștri cresc. Însă, ca mamă a trei copii, care se află în diferite stadii evolutive, aș spune că fiecare fază are ceva minunat care mă face să ador momentul părinției pe care îl trăiesc, fără a pierde mai ales perioada rămasă în urmă.

Citeşte Mai Mult

A avea copii este o experiență care, deși este însoțită de multe momente minunate, ne prezintă și noi provocări și provocări care ne învață să fim părinți. Una dintre părțile pe care uneori le este greu să le înțelegem ca adulți este modul în care funcționează creierul copiilor noștri. Un exemplu în acest sens este momentul în care copiii noștri fac ceva care nu are prea multă logică pentru noi, cum ar fi unele experimente sau întâmplări pe care le au.

Citeşte Mai Mult

Există mai multe ocazii în care am denunțat discriminarea suferită de sportivii de elită atunci când decid să fie mame, atât cu organele oficiale care pedepsesc maternitatea (cazul tenisului și fotbalului), cât și la nivelul sponsorizării. Unul dintre aceste branduri, care vorbește despre abilitarea feminină în publicitatea lor și apoi pune zancadilla sportivilor lor este Nike.

Citeşte Mai Mult