Nutriția copilului

Oamenii de știință de la Institutul de Sănătate a Copilului de la Great Ormond Street Hospital (Marea Britanie) au stabilit o legătură între obiceiurile alimentare în timpul copilăriei timpurii și posibilele tulburări alimentare în adolescență. Cercetarea, publicată în „Jurnalul britanic de psihiatrie” al Colegiului Regal de Psihiatri, a concluzionat că copiii care „mănâncă puțin” în primii ani de viață au mai puține șanse să sufere de anorexie nervoasă.

Citeşte Mai Mult

Când așteptăm un bebeluș, tații și mamele începem de obicei să căutăm informații care să ne ajute să ne pregătim pentru această nouă fațetă care urmează să înceapă, iar printre aceștia se află căutarea adecvată a bebelușilor și a copiilor. Totuși, acest lucru nu va favoriza doar bebelușul, ci și noi, pentru că, potrivit unui studiu recent, după sosirea copiilor crește achiziționarea de produse proaspete, îmbunătățind astfel obiceiurile alimentare ale părinților.

Citeşte Mai Mult

Cu ceva timp în urmă am vorbit despre micul dejun, unde un nutriționist a explicat că aceasta nu este cea mai importantă masă a zilei și nici nu este esențială. Acest lucru se întâmplă în principal pentru a nu ne face griji dacă avem un copil acasă căruia nu-i place să mănânce atât de devreme. Cu toate acestea, micul dejun ar putea ajuta la îmbunătățirea performanței fizice și intelectuale a copiilor, așa că pentru cei care, de obicei, iau micul dejun înainte de a merge la școală și să caute idei, propunem 17 mic dejun sănătos și plin de energie pentru întoarcerea la școală.

Citeşte Mai Mult

Până la șase luni, cel mai indicat este ca bebelușii să bea lapte matern exclusiv și, după șase luni, să înceapă să ia alte lucruri, puțin câte puțin, fără grabă, dar fără pauză. Ne vom concentra asupra acelor prime luni de hrănire a bebelușului, de la șase luni la 12 luni și vă vom oferi resurse, instrumente și o mică teorie pentru a putea pregăti meniul copiilor, ce ar trebui să mănânce în fiecare zi.

Citeşte Mai Mult

Incorporarea de alimente noi poate fi foarte naturală pentru unii copii, dar destul de traumatică pentru alții. Există cei care adoră să încerce arome noi, în timp ce alții nu riscă să lase acele arome pe care le cunosc. Dacă acest lucru se întâmplă cu copilul dvs., este probabil un caz de neofobie („frica de nou”).

Citeşte Mai Mult

Vine vara și odată cu multe schimbări: temperaturi mai ridicate, vacanțe, piscine deschise, mergem la plajă ... iar aceste modificări afectează și mesele. Pe de o parte, mulți copii (și nu atât copiii) își pierd pofta de mâncare și mănâncă mai puțin. Pe de altă parte, facem multe mese departe de casă (pe plajă, în piscină, în excursie ...) și trebuie să căutăm mâncare care poate fi ușor transportată și mâncată de mână.

Citeşte Mai Mult

Apa este unul dintre acele elemente de bază de care trebuie să trăiască orice ființă umană și pe care le bem de mai multe ori pe zi. Este atât de prezent în viața noastră încât mulți oameni cred că bebelușii, ca și adulții, trebuie să bea apă des. Realitatea este că rațiunea nu lipsește, ci doar că este ceva de lămurit.

Citeşte Mai Mult

Părinții caută întotdeauna ceea ce este mai bun pentru copiii noștri din punct de vedere al sănătății și, în multe ocazii, datorită tehnologiei și rețelelor de socializare, putem găsi informații științifice și sfaturi de la profesioniști la un singur buton. Dacă în urmă cu câteva săptămâni am împărtășit o listă de pediatri care trebuie urmați în rețelele sociale pentru a fi actualizați și informați corect, astăzi vrem să facem același lucru cu profesioniștii în nutriție.

Citeşte Mai Mult

Primul lucru la care m-am gândit când am auzit această veste tristă a fost „Mama mea, trebuie să citiți chiar și ingredientele pastei de dinți”. Este adevărat că, atunci când există o alergie la orice proteină alimentară acasă, ne îngrijorează foarte mult citirea etichetelor oricărui aliment, dar până acum nu a căzut în necesitatea de a face acest lucru în mod conștient în toate tipurile de produse pe care copiii noștri le pot ingera.

Citeşte Mai Mult

Astăzi putem găsi în aproape orice supermarket o mare varietate de băuturi vegetale. Această „modă” este adesea parte și din dieta copiilor. În unele familii, pentru că sunt vegani; în altele, pentru că ei raportează că laptele de vacă se simte rău pentru ei; și în altele, deoarece anumite mituri, cum ar fi acel lapte dă mucus (și îl iau pentru a-l refuza), sunt încă înrădăcinate.

Citeşte Mai Mult

Atunci când stabilim micul dejun în dieta copiilor, este obișnuit să mergem la produse pe care le găsim în supermarket, cum ar fi prăjiturele sau cerealele pentru micul dejun. Cu această ocazie am analizat 17 mărci de cereale pe care copiii le consumă cel mai mult. Nutrienții cerealelor pentru micul dejun Cerealele sunt în primul rând o sursă de carbohidrați complexe, cu toate acestea, suntem interesați să știm în interiorul lor ce proporție de nutrienți buni, cum ar fi fibre sau proteine, precum și conținutul de zahăr adăugat sau de sare

Citeşte Mai Mult

În calitate de părinți, una dintre numeroasele noastre responsabilități este să ne asigurăm că copiii noștri au o dietă completă, sănătoasă și echilibrată în funcție de vârstă. Pentru a face acest lucru, trebuie să oferim diverse grupuri alimentare, care să le ofere toate substanțele nutritive de care au nevoie pentru o dezvoltare sănătoasă.

Citeşte Mai Mult

Nu există nici o îndoială că obezitatea este o epidemie, chiar și printre cei mai mici. Iar o modalitate de combatere a acestuia este prin reducerea consumului de zahăr în rândul copiilor noștri. Și atunci apare întrebarea: o putem înlocui cu îndulcitori artificiali care nu te îngrașă? Înainte de a sări în piscină, este interesant de știut dacă sunt sigure și recomandate copiilor.

Citeşte Mai Mult

Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări în consultare atunci când vorbim despre hrănirea complementară. În multe pepiniere, un iaurt de desert este oferit în mod regulat. Și mulți părinți sunt dornici să le ofere bebelușilor „primul meu iaurt”. Aceste „primele iaurturi” sunt publicitate ca fiind adecvate începând de la șase luni.

Citeşte Mai Mult

Când Sara Gomez, asistenta și mama, au citit meniul ciudat al unei cafenele, și-a pus mâinile la cap. S-ar putea citi două tipuri de meniuri pentru copii: cea care se adresează „copiilor care se comportă bine” și cea a „copiilor care se comportă greșit”. Deși nu este un adevărat meniu, ci probabil o strategie pentru a atrage consumatorii și a atrage atenția, Sara a dorit să raporteze pe contul ei de Twitter ceea ce a descris drept „un nonsens”, întrucât mâncarea nu trebuie folosită niciodată ca recompensă. sau pedeapsa

Citeşte Mai Mult

Gustarea a fost masa mea preferată când eram mic: o gustare, o bucată de fructe și parcul de jucat. Astăzi, copiii noștri continuă să se bucure de ea, dar ingredientele s-au schimbat și mulți copii optează pentru produse de patiserie sau sucuri industriale. Potrivit Asociației Spaniole de Pediatrie (AEP), gustarea ar trebui să reprezinte 15% din consumul de energie zilnic al copilului, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie super caloric.

Citeşte Mai Mult