Copilărie

„Hiperactiv”, „obraz”, „cel mai chipeș”, „inteligent”, „greu”, „murdar”, „neprietenos”, „timid”, „leneș”, „bun”, „organizat” ... etichete care să De multe ori folosim cu copiii sunt nenumărate. Cu siguranță, în multe ocazii, nici nu ne oprim să ne gândim la ce spunem sau cum o spunem: ne lasă în pace și probabil nu știm daunele pe care le pot face.

Citeşte Mai Mult

Unele țări sărbătoresc astăzi Ziua Internațională a Prieteniei, o dată stabilită de ONU în 2011 pentru a evidenția această relație importantă ca instrument capabil să atingă pacea, să pună capăt violenței și sărăciei și să realizeze o societate mai justă și mai durabilă . Ființa umană este o ființă socială prin natură, iar din copilărie încep să apară primele relații de prietenie, care, în timp, evoluează spre alte forme mai speciale.

Citeşte Mai Mult

"Ce vrei să fii când vei crește?" Adesea, copiii aud această întrebare din gura adulților, iar răspunsurile lor sunt de obicei cele mai variate. Medici, profesori, astronomi, fotbaliști, bucătari ... și bineînțeles, și youtubers! Și este că, judecând după datele unui sondaj realizat de Lingokids pentru copii între doi și opt ani, părinții ar trebui să înceapă să se obișnuiască cu copiii noștri, spunându-ne că vor să fie youtuberi sau influenceri, pentru că sunt profesii care călăresc cu greu între Copii și adolescenți.

Citeşte Mai Mult

Pierderea perinatală este una care apare în ultima fază a sarcinii sau în primele șapte zile de la nașterea copilului. Nu este dificil să vă imaginați lovitura grea pe care o implică acest lucru pentru unii părinți, dar ce se întâmplă atunci când există frați mai mari? Cum afectează această pierdere viața unui copil?

Citeşte Mai Mult

Atât în ​​Spania, cât și în alte țări din jurul nostru, înecul este una dintre principalele cauze ale mortalității infantile din primii ani de viață. Nu este surprinzător, în Statele Unite, de exemplu, aproape 1.000 de copii sub patru ani au murit în 2017, iar 8.700 de copii și adolescenți au fost tratați în cadrul serviciului de urgență.

Citeşte Mai Mult

De-a lungul anului avem diverse date care să comemoreze sau sărbătorească diferite ocazii, oameni sau valori, iar una dintre ele este această zi: Valentine. Este o întâlnire la care sărbătorim dragostea și prietenia, două sentimente frumoase pe care le împărtășim cu oamenii din jurul nostru. Și deși, de obicei, raportăm această dată la dragostea de cuplu sau prietenia pe care o avem cu prietenii noștri, astăzi vreau să vă invit să sărbătoriți ceva care este de asemenea foarte special și care chiar este cea mai mare, dulce și puternică iubire: cea a copiilor noștri .

Citeşte Mai Mult

Există multe povești despre copii și câini pe care le-am făcut ecou în Bebeluși și Altele în tot acest timp. Vești curioase, tandre sau captivante, care ne-au fascinat prin dulceața protagoniștilor săi. De data aceasta vă aducem o altă poveste, mai puțin surprinzătoare, în care joacă un câine pitbull și proprietarul său, o fetiță de patru ani.

Citeşte Mai Mult

Ieri a fost finala MasterChef Junior, un program de televiziune în care mai mulți copii cu vârsta cuprinsă între opt și 12 ani, concurează pentru a fi cel mai bun bucătar din Spania. Reality show-ul, care are deja șase ediții, este un clasic pe ecranul mic și unul dintre programele preferate ale unui număr mare de copii din țara noastră.

Citeşte Mai Mult

Compania franceză de telefonie mobilă Bouygues Telecom a lansat o campanie publicitară de Crăciun care atinge inimile tuturor, în special ale celor care suntem părinți. Anunțul, unul dintre cele mai emoționante pe care le-ați văzut probabil de mult timp, ne amintește de timpul trecător și de importanța de a-l trăi intens, creând amintiri cu copiii noștri.

Citeşte Mai Mult

Vineri trecută, scurtmetrajul de animație „Ian, o poveste care ne va mobiliza” a fost lansat simultan pe mai multe canale de televiziune pentru copii, bazate pe povestea unui copil cu dizabilități care intenționează să spargă barierele izolării. Scurtmeticul, care a câștigat deja trei premii, a fost selectat în mai mult de douăzeci de festivaluri și concurează pentru a fi nominalizat la Oscaruri, a ajuns în inima tuturor cu mesajul său de dragoste și de luptă împotriva lipsei de informații despre handicap, care provoacă adesea bullying și izolare.

Citeşte Mai Mult

Violența macho este una dintre garantele actuale ale societății noastre. 44 de femei au murit pe mâna partenerilor sau foștilor parteneri până în 2018, ajungând la cifra tragică 972 de femei victime ale violenței sexiste din 2003, când au început să fie colectate statistici în Spania. Mai mult de jumătate dintre ei nu au raportat niciodată.

Citeşte Mai Mult

Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Orașelor, o dată stabilită de ONU pentru a promova dezvoltarea orașelor durabile și rezistente, care nu numai că țin cont de nevoile tuturor locuitorilor săi, dar sunt locuri în care viața este protejată și îmbunătățită a oamenilor. În Spania există 120 de orașe prietenoase pentru copii, care au obținut acest ecuson după ce au devenit medii prietenoase și sigure pentru cei mici, încurajând participarea lor la viața urbană și apărarea drepturilor lor.

Citeşte Mai Mult

Astăzi, pentru prima dată în țara noastră, a avut loc un eveniment pentru a sensibiliza cu privire la importanța scaunelor contramarcate (ACM), care a fost numit „I Counter March Day in Spain”. Conferința, organizată de Axkid, a fost susținută de Institutul Național Suedez de Cercetare a Drumurilor și Transporturilor (VTI), compania de asigurări, Folksam și mai mulți profesioniști din domeniul sănătății, inclusiv pediatrul Lucía Galán.

Citeşte Mai Mult

Astăzi Ziua Internațională a Fetei este sărbătorită în toată lumea. Multe nu înțeleg de ce există o zi specială pentru ele și sperăm că nu a fost necesară, dar încă mai există un drum lung de parcurs pentru ca fetele să obțină egalitatea în societate la toate nivelurile. Există multe fete și tineri care nu au ocazia să ia decizii cu privire la viața lor și de aceea este nevoie de o zi specială care să-și amintească potențialul pe care îl au, că merită și care va schimba lumea în viitor.

Citeşte Mai Mult

Căderea primilor dinți pentru bebeluși este ceva pe care copiii îl trăiesc, de obicei, cu mare emoție, deoarece nu numai că implică un pas important în dezvoltarea lor (ei înșiși arată chiar „mai în vârstă”!), Dar implică și vizita unuia dintre cele mai iubite și așteptate personaje ale sale: Micul șoarece Perez. Datorită puterii rețelelor de socializare, există multe povești care au fost viralizate în ultimii ani și s-au rotit în jurul faimosului șoarece.

Citeşte Mai Mult