Sănătatea copilului

Ieri, au fost prezentate rezultatele studiului PASOS, un studiu de pionierat privind activitatea fizică și stilul de viață al copiilor și adolescenților spanioli, realizat de Fundația Gasol. Conform acestei cercetări, doar 36,4% dintre copii fac exercițiul fizic recomandat de OMS și aproape 80% petrec mai mult timp decât este recomandat în fața ecranelor.

Citeşte Mai Mult

Crusta de lapte, care, deoarece se numește lactate, multe persoane se asociază cu bebelușul care bea lapte matern, fără o astfel de relație, este un set de cruste de culoare albicioasă, uneori de culoare galbenă, care apare pe scalpul bebelușilor. Nu este o boală, ci mai degrabă o problemă estetică al cărei tratament este deci opțional.

Citeşte Mai Mult

Datorită epidemiei de rujeolă care continuă să crească, instituțiile de sănătate publică au început să ia măsuri și să apeleze la remedierea dezinformării generate de mișcarea anti-vaccin, care a fost listată ca una dintre cele 10 amenințări la adresa sănătății globale în 2019. Unele dintre rețelele sociale și internetul s-au alăturat solicitărilor pentru a ajuta la oprirea și combaterea acesteia, eliminând informațiile false din platformele lor și fără dovezi științifice.

Citeşte Mai Mult

Astăzi, tehnologia face parte din majoritatea familiilor și nu este neobișnuit ca mulți adolescenți să aibă un dispozitiv mobil sau un dispozitiv electronic pentru a ține pasul și a rămâne în contact cu familia și prietenii. În plus, îl folosesc pentru a se conecta la rețelele de socializare, lucru care fără o utilizare responsabilă și corectă le-ar putea aduce probleme.

Citeşte Mai Mult

„Spasmele sobe sau apneea emoțională” sunt imagini în care copilul este în afara respirației după expirarea prelungită, care apare de obicei ca urmare a unui episod de plâns sau furie. Deși este extrem de chinuitor pentru părinți, de cele mai multe ori este un caz de cazuri ușoare care dispar de la sine în jurul a patru sau cinci ani.

Citeşte Mai Mult

Visul copiilor este unul dintre subiectele care îi interesează cel mai mult pe părinți și, de asemenea, unul dintre cele care se pot îngrijora cel mai mult. Atunci când sunt bebeluși, de exemplu, ne întrebăm la ce oră vor putea dormi toată noaptea. Și în timp ce vine o vârstă în care în sfârșit o fac (sau cel puțin nu se vor ridica la fel de des), există anumite probleme de somn care pot apărea.

Citeşte Mai Mult

O echipă de specialiști de la Unitatea de Ortopedie pentru copii din Spitalul Universitar Virgen del Rocío, din Sevilla, a realizat că un băiat de 13 ani, care suferea de o problemă osoasă gravă la șold, care l-a împiedicat să meargă, a revenit să meargă. Copilul fusese deja operat în alt centru în mai multe rânduri, însă intervențiile chirurgicale nu reușiseră să atenueze consecințele bolii de creștere a șoldului de care suferea.

Citeşte Mai Mult

La Bebeluși și multe altele am vorbit în mai multe rânduri despre cât de periculos poate fi consumul de alcool în timpul sarcinii, deoarece poate provoca un grup de afecțiuni numite tulburări ale spectrului de alcool fetal, printre care cel mai grav este sindromul alcoolului fetal. Consumul de alcool în timpul sarcinii poate afecta copilul în moduri diferite, cu probleme medicale, comportamentale, educaționale și sociale, în funcție de gravitatea tulburării.

Citeşte Mai Mult

Cu doar două luni în urmă, am făcut ecou în cazul Matilde, un copil portughez cu atrofie a măduvei spinării, care aștepta un tratament care să-i poată opri boala. Problema a fost că un astfel de tratament a fost comercializat doar în Statele Unite și că este cunoscut drept „cel mai scump medicament din lume”, astfel încât părinții săi au decis să strângă fonduri pentru a-l obține.

Citeşte Mai Mult

Multe dintre costumele de baie folosite de copii au o grilă sau o redefinire internă care susține organele genitale. Această căptușeală interioară este confecționată dintr-o țesătură respirabilă microperforată și, deși pentru adulți este o parte importantă și necesară a articolului de îmbrăcăminte, în cazul copiilor ar putea duce la probleme grave.

Citeşte Mai Mult

În mai multe rânduri am vorbit despre autism, o afecțiune neurologică care face parte din grupul de tulburări numite tulburări ale spectrului de autism (TDA) și care afectează capacitatea de a comunica și de a interacționa cu alte persoane. De obicei, această tulburare este detectată între doi și trei ani, dar, potrivit unui studiu recent, o nouă tehnică ar putea identifica anumite simptome ale autismului la bebeluși înainte de prima lor zi de naștere.

Citeşte Mai Mult