Dezvoltare

Logic este să gândim că un copil care are frați mai mari va crește într-un mediu lingvistic stimulator și își va dezvolta abilitățile lingvistice mai repede decât primul copil din familie. Ei bine, se pare că nu este așa, ci chiar invers. Un studiu realizat de Centrul Național de Cercetări Științifice din Franța (CNRS) tocmai a subliniat că copilul care are un frate mai mare își dezvoltă mai târziu abilitățile lingvistice.

Citeşte Mai Mult

În calitate de părinți, ne dorim tot ce este mai bun pentru copiii noștri și de aceea, de când intră în școală, căutăm cele mai bune opțiuni pentru ca aceștia să primească o educație care să îi ajute să-și stimuleze învățarea și să îi pregătească pentru viața adultă. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim următoarele: notele nu sunt singurul lucru care contează și nici abilitățile academice nu definesc potențialul copiilor noștri.

Citeşte Mai Mult

Educația emoțională în timpul copilăriei este unul dintre cele mai importante aspecte ale dezvoltării copiilor noștri. Cu aceasta, nu numai că ne vom ajuta copiii în timpul acestui proces de învățare să-și recunoască și să-și gestioneze emoțiile, dar îi vom pregăti cu instrumentele necesare pentru a deveni adulți fericiți.

Citeşte Mai Mult

De-a lungul anilor, mai multe studii au arătat că tipul de naștere poate influența dezvoltarea și sănătatea copilului, cum ar fi riscul de alergii, dezvoltarea cognitivă, precum și unele diferențe la nivel imunologic. În toate acestea, este arătat că a fi născut prin mijloace naturale va fi întotdeauna cel mai bun și că operațiile de cezariană trebuie efectuate numai în caz de problemă.

Citeşte Mai Mult

De când am devenit mamă pentru prima dată am fost clar că vreau să îi ofer cel puțin un frate sau o soră fiicei mele, ori de câte ori este posibil. În final, au fost alte două surori, pentru că, dacă există ceva pe care îl pot afirma cu fermitate din experiența mea, este faptul că un frate este cel mai valoros cadou pe care îl poți da unui copil.

Citeşte Mai Mult

Utilizarea suzetei a fost legată de apariția malformațiilor orale și de abandonarea timpurie a alăptării, printre alte dezavantaje asociate. Folosirea acestuia oferă, de asemenea, beneficii, așa cum sunt colectate de agenția publică SINC (Serviciul de Informații și Științe Științifice), cum ar fi reducerea riscurilor de sindrom de moarte subită la sugari.

Citeşte Mai Mult

În Bebeluși și multe altele am vorbit despre diferitele beneficii pe care le are pentru copii să petreacă timp în aer liber și înconjurați de natură. De la a ajuta la îmbunătățirea învățării lor la a ajuta la prevenirea tulburărilor mentale la vârsta adultă, creșterea în spații verzi și deschise este toate beneficiile. Dar, pe lângă toate acestea, ajută și la dezvoltarea lor fizică, deoarece, potrivit unui nou studiu, copiii care trăiesc în mediul rural își dezvoltă mai bine abilitățile motorii.

Citeşte Mai Mult

Experții știu de multă vreme că o interacțiune adecvată între părinți și copii îi ajută pe copii să își regleze emoțiile. Iar această relație este deosebit de importantă în primii ani, când creierul copilului este mai permeabil și mai deschis la influența mediului. Acum este un proiect comun al Universității din Turku (Finlanda) și al Universității California-Irvine (SUA.

Citeşte Mai Mult

Acum, că fiica noastră este „mai în vârstă” și revizuirile nu sunt atât de frecvente, îmi lipsește pediatrul. Și acea femeie bună (și asistenta ei) sunt, fără să știe acest lucru, o sursă inepuizabilă de anecdote hilar care, împreună, formează un compendiu distractiv care ilustrează destul de bine montajul rusesc care este primul an și jumătate de paternitate în ceea ce poate dormi. se referă.

Citeşte Mai Mult

Majoritatea populației este dreaptă, dar aproximativ 15% dintre bebeluși sunt stângaci. De ce această afecțiune? Este determinat în pântec sau după naștere? Există mituri mari care se plimbă în jurul oamenilor de stânga, cum ar fi deștepți decât oamenii drepți sau, dimpotrivă, în trecut se credea că sunt oameni „sinistrați”, termen derivat din „stânga” sau „mâna stângă”.

Citeşte Mai Mult

Pe măsură ce copiii noștri intră în adolescență, vor petrece mai mult timp cu prietenii lor și mai puțin cu noi. Este ceva complet normal și natural, dar și foarte pozitiv pentru dezvoltarea sa. Astăzi vom analiza de ce prieteniile adolescenților sunt atât de importante și ce trebuie să țină cont de părinți pentru a ne asigura că prietenii copiilor noștri sunt o influență bună pentru ei.

Citeşte Mai Mult

Cu siguranță de multe ori v-ați pus aceste întrebări: Când vom începe să avem amintiri despre ceea ce am trăit? De ce nu ne amintim primii ani de viață? Cum poate un copil mic să-și amintească de lucrurile care s-au întâmplat ieri, dar apoi să nu aibă amintiri din acea zi, câțiva ani mai târziu? Se crede că memoria nu începe până când avem aproximativ trei ani, acest fenomen curios de a nu ne aminti de cele de mai sus, se numește amnezia copilăriei.

Citeşte Mai Mult

Conform DISFAM, dislexia este o tulburare de învățare a alfabetizării, de natură persistentă și specifică, care apare la copiii care nu au niciun handicap fizic, psihic sau sociocultural și a cărei origine pare să provină dintr-o tulburare neurodezvoltată. Incidența sa în rândul populației școlare este de cinci la sută, fiind obișnuit să se constate un caz de dislexie pentru fiecare clasă de 20-25 de elevi.

Citeşte Mai Mult

Primii pași sunt un punct de reper în creșterea copilului. Ele marchează începutul unei noi etape în care vor explora lumea dintr-o altă perspectivă. Este, de asemenea, un eveniment pentru părinți. Pe de o parte se simt mândri că micuțul lor este capabil să mențină echilibrul pe cei doi picioare ale sale, în timp ce pe de altă parte există îngrijorare cu privire la pericolele acestei noi forme de deplasare.

Citeşte Mai Mult

De-a lungul vieții, jucăm diferite roluri în funcție de etapa în care ne aflăm. Mai întâi suntem copii, apoi putem fi frați, apoi ne devenim prieteni și vecini, iar mulți ani mai târziu, putem fi și noi părinți. Fiecare dintre aceste roluri poartă responsabilități sau funcții diferite, pe care în timp le înțelegem și le îndeplinim.

Citeşte Mai Mult

Există mulți bebeluși care au obiceiul să-și pună pumnii în gură și o fac frecvent. Își pun degetele sau chiar întregul pumn în gură, uneori cu disperare. De multe ori se crede că este pentru că îi este foame sau din cauza dinților, dar acest lucru nu este neapărat așa. Există bebeluși care, în ciuda faptului că au luat o băutură proaspătă, își pun mâinile în gură.

Citeşte Mai Mult

Știm că încă din primul an de viață bebelușii încep să dezvolte limbajul, pentru că, deși încă nu sunt capabili să vorbească, ei învață și înregistrează în creierul lor care va fi baza pentru comunicarea cu ceilalți. În jurul primului său an, el va începe să spună primele sale cuvinte, dar nu va spune expresii sau vor avea conversații până mult mai târziu.

Citeşte Mai Mult