Fertilitate

În urmă cu câteva zile, am făcut ecou unei metode simple concepute de oamenii de știință japonezi, care ar permite părinților să aleagă sexul copilului lor confortabil, ușor și fără intervenție medicală. Știrile au generat o intensă dezbatere morală și etică care ne-a determinat să analizăm modul în care această problemă este reglementată în Spania și în alte țări.

Citeşte Mai Mult

Puține femei știu care este rezerva ovariană, cu atât mai puțin cele care știu ce rezervă ovariană au astăzi. Conform rezultatelor studiului „Cunoașterea și obiceiurile de fertilitate ale femeilor”, pregătit de Clinica Ginefiv la peste 1.300 de femei între 18 și 45 de ani, mai mult de 42% dintre femei nu știu care este rezerva ovariană și relația cu capacitatea de reproducere și doar 3% au studiat rezerva ovariană în viața lor.

Citeşte Mai Mult

Când căutăm sarcina, este esențial să știm când sunt zilele fertile ale femeii. Există diferite metode de abordare a acestor date, iar una dintre aceste metode este temperatura bazală, dar, cum să ia corect temperatura bazală pentru a ști care sunt zilele mele fertile? Prin controlul temperaturii bazale vom putea detecta ovulația și vom putea ști care sunt cele mai favorabile zile pentru realizarea sarcinii.

Citeşte Mai Mult

Așa-numita „tehnică a celor trei tați”, care necesită un ovul de la mamă, sperma tatălui și un alt ovul de la o femeie donatoare, a fost dezvoltată în Regatul Unit pentru a ajuta familiile afectate de boli ereditare grave și să nu reușească să transmită patologia Dar acum a fost folosit pentru prima dată într-un caz de infertilitate și nu din cauza problemelor cu bolile moștenite.

Citeşte Mai Mult

Adesea se crede greșit că, în timp ce mama alăptează, nu poate rămâne însărcinată, deoarece ovulația nu are loc. Există însă multe nuanțe care trebuie luate în considerare și care fac ca reapariția regulii după naștere să nu fie egală la toate femeile. Dacă alăptați copilul și nu aveți idee despre o sarcină nouă în planurile dvs., este mai bine să luați măsuri de precauție corespunzătoare cu cele mai potrivite metode contraceptive pentru această etapă.

Citeşte Mai Mult

Crioprezervarea ouălor este o tehnică prin care ovocitele sunt înghețate și depozitate în azot lichid la -196º, fără ca aceasta să provoace modificări semnificative pentru a putea fi utilizate cu succes în viitor. Vă spunem în ce cazuri se realizează și tot ceea ce ar trebui să știți despre proces dacă intenționați să vă păstrați fertilitatea prin această tehnică.

Citeşte Mai Mult

Cercetătorii de la Centrul spaniol Embryotools și de la Centrul de reproducție asistată de la Institutul de viață din Atena au atins un moment științific care va marca viitorul reproducerii asistate: în cadrul unui studiu clinic pilot cu femei au realizat prima sarcină înregistrată din lume în că tehnica Transferului Spindlei Materne (MST) a fost aplicată pentru rezolvarea problemelor de infertilitate.

Citeşte Mai Mult

Ați folosit vreodată o aplicație mobilă pentru a cuantifica unele dintre datele dvs. personale, cum ar fi dieta, exercițiile fizice sau ciclul menstrual? Posibilitatea de a controla toate aceste date te-a motivat și te-a făcut să te simți bine sau te-a stresat și a devenit frustrant? Odată cu creșterea cuantificatoarelor personale sub formă de aplicații și de purtabile, multe persoane interacționează tot mai mult cu datele lor referitoare la sănătate.

Citeşte Mai Mult

În urmă cu o lună am vorbit despre acele alimente care ar trebui incluse în dietă atunci când căutați o sarcină, deși acestea sunt întotdeauna benefice. Există însă și alte aspecte ale nutriției care trebuie luate în considerare dacă doriți să fiți mamă. Dr. Jan Tesarik, expert în fertilitate, explică cele trei obiceiuri alimentare pe care să le revizuim și de ce și importanța adoptării acestora cât mai curând posibil pentru a preveni problemele de infertilitate în viitor, atât la bărbați, cât și la femei.

Citeşte Mai Mult

De fiecare dată avem mai puțini copii și la vârste mai avansate. Spania este a cincea țară din Uniunea Europeană cu cea mai mică rată de fertilitate și țara cu cea mai mare vârstă medie de maternitate, 31,9 ani. Acest lucru este reflectat în raportul privind Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) privind statul populației mondiale 2018, publicat în urmă cu câteva zile.

Citeşte Mai Mult

De câte ori trebuie să faci dragoste pentru a rămâne însărcinată? Ne spun des, dar cât de des: în fiecare zi, în fiecare zi, la două-trei zile, o dată pe săptămână? Unul dintre cele mai răspândite mituri este că, după câteva zile de retragere, sperma se acumulează și există mai multe șanse de sarcină, dar este dovedit că acest lucru nu crește succesul concepției.

Citeşte Mai Mult

Atunci când vrem să avem un copil, este important să știm cum funcționează perioada noastră, să știm care sunt zilele în care suntem cel mai probabil să concepem. Zilele fertile sunt cele în care corpul femeii are tot ce este necesar pentru a rămâne însărcinată, iar acestea apar atunci când apare ovulația.

Citeşte Mai Mult

Când un cuplu decide să aibă un copil și sarcina mult așteptată nu vine, este normal să simțim că visul de a fi părinți se îndepărtează din ce în ce mai mult, de aceea am vrut să împărtășim astăzi această fotografie uimitoare făcută de Samantha Drake Packer, care a plecat viral și reprezintă Sper pentru toate acele cupluri care luptă împotriva infertilității.

Citeşte Mai Mult