Educație infantilă

În următoarele zile, copiii vor reveni la clasă pentru a începe noul an școlar 2019-2020. Unii îl așteaptă cu nerăbdare și alții cu mai puțină dorință, dar adevărul este că întoarcerea la școală este aici. Primii spanioli care vor reveni în sălile de clasă vor fi copiii din Navarra, între mâine și vineri (în funcție de fiecare centru), cu o săptămână înainte de Extremadura și Catalunya, care va fi ultimul care va reveni la școală pe 12 septembrie.

Citeşte Mai Mult

Suntem în zile complicate pentru mulți copii și pentru părinți pentru că sunt zile în care copiii încep să meargă la îngrijire de zi pentru prima dată și zile în care realizează perioada de adaptare la această nouă viață pe care o vor duce de acum înainte. Nu există o rețetă magică care să îi facă pe copii să intre în grădiniță fericită și fericită, dar există câteva recomandări și îndrumări care pot fi urmate pentru a încerca să îi ajute pe copii să îmbunătățească acest proces complicat sau astfel încât cel puțin simți înțeles

Citeşte Mai Mult

În ultimii ani, am văzut multe inițiative care încearcă să elimine aceste stereotipuri de gen care dictează că unele lucruri sunt ale fetelor și altele ale copiilor, de la crearea liniilor de îmbrăcăminte neutre de gen și lansarea campaniilor în care arată că jucăriile nu sunt chiar fete. Nu ca un copil. Cu toate acestea, prin publicarea recentă a unei mame, ne putem da seama că mai avem un drum lung pentru a lupta împotriva acestor stereotipuri și încurajăm mai mult respect, pentru că fiul ei a renunțat la rucsacul pe care îl iubește de la căpitanul Marvel, deoarece i s-a spus Asta „a fost un copil”.

Citeşte Mai Mult

Adesea, strigătele nu sunt văzute ca o formă de violență împotriva copilului. Aproape toți părinții au strigat vreodată copiii lor și mulți o fac în mod regulat, dar trebuie să știm că strigarea la copii dăunează stimei de sine și, prin urmare, evită să facă acest lucru. Ca părinți, care doresc să semene o personalitate solidă la copiii noștri, ar trebui să avem mai mult autocontrol înainte de a ridica vocea, deoarece strigând la ei, lăsăm o amprentă psihologică ireversibilă care nu este ștearsă mai târziu cu un sărut și o îmbrățișare.

Citeşte Mai Mult

Întoarcerea la școală este unul dintre cele mai importante momente pentru toate familiile, pentru că, pentru unii, este începutul unui nou curs în viața educațională a copiilor lor, pentru alții este momentul în care copiii lor încep să participe Școala pentru prima dată. Prin urmare, și pentru că este cu siguranță o ocazie foarte specială atât pentru ei cât și pentru tine, împărtășim mai mult de 19 idei pentru a face fotografii originale ale primei zile a școlii copilului tău.

Citeşte Mai Mult

Cu toții încercăm să ne educăm copiii cu o minte fără stereotipuri. Ne dorim ca ei să învețe să vadă dincolo, să nu rămână la suprafață și să aibă propriile criterii. Dar nu este suficient să educăm prin cuvânt, deoarece atât exemplul pe care îl dăm, cât și implicația întregii societăți sunt esențiale pentru realizarea acestuia.

Citeşte Mai Mult

Școala s-a terminat și, deși notele obținute de copiii noștri ar trebui să fie oarecum secundare dacă efortul a predominat pe parcursul cursului, adevărul este că un subiect care îi îngrijorează mult pe părinți; mai ales dacă notele nu au fost bune. Dacă copilul dumneavoastră a suspendat mai multe subiecte, s-ar putea să vă simțiți frustrat și dezamăgit chiar acum și nu știți cum să abordați problema: ce vă este în mână pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți pentru următorul curs?

Citeşte Mai Mult

Sami, de 11 ani, are autism. Acum opt ani, Alejandro Rubio de Guadalix (Madrid) a început școala, cu multe probleme de vorbire. Astăzi, nu numai că le-a depășit, dar și cântă la pian și studiază limba franceză. Potrivit Guadalix TEA, care reunește familiile ai căror copii studiază în sala de clasă a tulburărilor de dezvoltare generalizată (TGD) din centru, aceasta a fost posibilă datorită activității profesorului lor Inma, responsabil pentru sala de clasă TGD la care a participat Sami.

Citeşte Mai Mult

"Este un sentiment minunat să vezi că elevii pot comunica cu Morey, nu doar pentru că știe că se simte inclusă ca orice alt elev din școală, ci și pentru că restul copiilor învață și de la Morey, fără să-și dea seama." Sunt cuvintele lui Kimberly Sampietro, directorul Școlii Consolidate Dayton din Ohio (Statele Unite) când a vorbit despre efortul pe care elevii școlii sale l-au depus: au învățat limbajul semnelor pentru a putea comunica cu partenerul lor, o fată surdă în vârstă de șase ani. .

Citeşte Mai Mult

Munca unui profesor este plină de satisfacții și durează în același timp. Vezi cum elevii tăi devin și devin tineri, cu un viitor plin de mândrie pentru orice profesor, dar, de asemenea, te scufundați pentru a vedea cum adolescenții cu capacitate mare își aruncă viața peste bord, fără a fi capabili să-i motiveze să-și schimbe cursul.

Citeşte Mai Mult

Isabel Celaá, ministrul Educației și Formării Profesionale în funcțiune, a profitat de intervenția sa ieri, în cadrul conferinței „Educația pentru dezbatere”, Confederația de Stat a Asociațiilor de Studenți (CANAE), pentru a anunța că Guvernul intenționează să-și aprobe legea educațională anul viitor. 2019-2020 și însoțiți-l cu un decret privind educația incluzivă care abordează diversitatea.

Citeşte Mai Mult

În 2018, 954 reclamații ale minorilor au fost prezentate pentru hărțuire în sălile de clasă, potrivit celor mai recente date ale Ministerului de Interne. În planul său principal pentru coexistență și îmbunătățirea siguranței în centrele educaționale și în mediile lor, el propune sfaturi pentru a pune capăt acestui flagel infantil. Deși această cifră este mai mică decât cea din 2017, când au ajuns în contul 1.

Citeşte Mai Mult

Obținem fiori când cunoaștem cazuri de copii care suferă de intimidare sau de intimidare și tocmai pentru că situațiile de bullying sunt de obicei ascunse, este foarte important ca părinții să fie bine informați și să știe să identifice semnele de avertizare: cum să detecteze dacă copilul tău suferă bullying.

Citeşte Mai Mult

Pentru cei care încă mai cred că un flagel, scârțâit sau obraz în timp este o metodă bună de reproducere, știința vine să respingă această teorie pe baza cercetărilor efectuate nu mai puțin de cinci decenii. La studiul realizat de experți de la Universitatea Texas din Austin și Universitatea din Michigan și publicat în Jurnalul de Psihologie a Familiei, au participat mai mult de 160.

Citeşte Mai Mult